post

Dames 1 begint kampioensstrijd met nederlaag

De dames van Apollo 8 hebben de eerste wedstrijd in de play-off om het landskampioenschap verloren. Tegenstander Sliedrecht Sport was op zaterdag 10 april in drie sets te sterk (3-0).

Na de bekerwinst kon Apollo 8 zich gaan opmaken voor de strijd om de landstitel. In een best-of-five serie speelt Apollo 8 tegen Sliedrecht Sport. Op zaterdag 10 april begon de bekerwinnaar met een uitwedstrijd in Sliedrecht.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en kwam op een ruime voorsprong. De Bornse formatie knokte zich terug en kwam bij 14-14 op gelijke hoogte. Sliedrecht wist toen een gaatje te slaan en maakte een serie van punten. De thuisploeg leek op een eenvoudige winst af te gaan en pakte een voorsprong van 23-18. Apollo 8 vocht zich terug, maar het was net niet voldoende: 25-23 winst voor de thuisploeg. Ook in de tweede set had Apollo 8 moeite met de servedruk van Sliedrecht. De thuisploeg had de hele set een kleine voorsprong en gaf dit niet uit handen (25-22 winst). Daarmee was het verzet van de bezoekers gebroken. In de derde set liep de thuisploeg uit naar een grote voorsprong en won met ruime cijfers (25-17). De eerste wedstrijd in de play-off werd door Sliedrecht gewonnen. Apollo 8 kan zich aankomende zaterdag in Borne revancheren.

Beide benen op de grond
‘Na een mooi bekerweekend staan we weer met beide benen op de grond’, zegt Kim Klein Lankhorst. ‘Ons niveau was niet slecht, maar om het Sliedrecht moeilijk te maken moeten we onze kansen eerder benutten. Ik heb er vertrouwen in dat we dat kunnen, op naar zaterdag!’

Lange series tegen
‘Ons niveau was in de eerste twee sets vrij goed, toch kregen we in beide sets te lange series tegen’, vult trainer Thijs Oosting aan. ‘Aanvallend scoorde Sliedrecht wat makkelijker, op andere vlakken waren we gelijkwaardig. We weten waar we komende zaterdag aan moeten werken, we gaan er vol voor. Hopelijk met een mooi resultaat als gevolg.’

NOS Sport

Apollo 8 speelt op zaterdag 17 april om 17.00 uur de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht Sport. De wedstrijd is live te bekijken via Livestream Dames 1 – Apollo 8.