Dames 1 begint 2023 met eenvoudige overwinning

Dames 1 trapte 2023 af met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter ARBO Rotterdam/ FAST. In Borne had Apollo 8 een eenvoudige avond en won in drie sets.

Op donderdag 5 januari speelde Apollo 8 haar eerste eredivisiewedstrijd in 2023. De stand ging in de eerste set gelijk op tot de stand van 15-15. Daarna zette Apollo 8, voornamelijk met veel servedruk, aan en won de set met 25-19. De tweede set gaf hetzelfde beeld, maar wist de thuisploeg iets eerder in de set het verschil te maken. Opnieuw werd gewonnen, nu met 25-16. Op service van Lisa Louwrink pakte Apollo 8 al vroeg in de derde set een ruime voorsprong. De winst ging met ruime cijfers (25-10) naar de thuisploeg.

Blij met overwinning

‘In deze eerste competitie wedstrijd van 2023 begonnen we moeizaam. Tot 19-18 in de eerste set ging het gelijk op. Daarna ging het steeds beter lopen. Wij zijn blij met deze 3-0 overwinning’, zegt speelster Lisa Louwrink.

Cleane overwinning

‘We hebben een cleane overwinning geboekt in de thuiswedstrijd tegen Fast. Het eerste deel van de 1e set ging gelijk op. We serveerden goed, maar desondanks konden de aanvalsters van Fast de bal te makkelijk op de grond krijgen. Na verloop van tijd konden we daar beter op anticiperen in de verdediging. In de 2e en 3e set bleef de servicedruk onverminderd hoog en speelden we stabiel. Onze eigen servicepass konden we netjes verzorgen waardoor onze spelverdeelster de aanvalsters goed kon bedienen. Met name Carlijn Koebrugge was op het midden goed op dreef. Ook in de 3e set bleven we geconcentreerd spelen. Het is prettig dat we het in nieuwe jaar beginnen met een 3-0 overwinning’, licht Bart Oosting de overwinning toe.

Zondag uitwedstrijd

Zondag 8 januari speelt Apollo 8 een uitwedstrijd tegen Draisma Dynamo. De wedstrijd begint om 13.00 uur in het Omnisport in Apeldoorn.