post

Coronatoegangsbewijs bij Apollo 8

Per 6 november is een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht gesteld voor deelname aan georganiseerde binnensport. Hoewel dit de kernwaarden van onze club raakt hebben we begrip voor de maatregelen die nodig zijn om het coronavirus de kop in te drukken.

Het uitvoeren van deze maatregel is vervelend, maar door samen onze schouders eronder te zetten gaat het ons lukken. Het weekend van 6 en 7 november gebruiken we nog even als overgangsweekend. Zondag, bij de wedstrijd van Dames 1, verandert er niets. Daar moest je al een CTB laten zien.

Vanaf maandag gaan de volgende maatregelen van kracht:

  • De belangrijkste basisregel blijft van kracht, waaronder het dringend advies om voor en na het sporten 1,5 meter afstand van anderen te houden.
  • Daarnaast moeten sporters vanaf 18 jaar en publiek bij het betreden van een binnensportlocatie gecontroleerd worden op een CTB. De sportverenigingen zijn verantwoordelijk voor het scannen van de CTB-QR codes van de eigen leden van de club en bezoekers bij wedstrijden.
  • Voor publiek bij eredivisie en Europacup (Dames 1) geldt een verplichte CTB check vanaf 13 jaar.

Hoe gaan we dit samen organiseren

Het is natuurlijk een behoorlijke uitdaging om dit als vereniging te organiseren. Daar hebben we uitvoerig over gesproken. Maar we willen het trainen en wedstrijden spelen mogelijk maken. Daarom kiezen we voor de volgende werkwijze:

  • We kiezen er voor om tijdens de doordeweekse trainingen de trainers en aanvoerders per team verantwoordelijk te maken voor het controleren van het CTB. Geen geldig CTB betekent niet trainen en geen wedstrijden spelen. Doordeweeks kan je hierop gecontroleerd worden.
  • Tijdens de wedstrijden van vrijdag, zaterdag en zondag zal er door vrijwilligers bij binnenkomst in De Veste gecontroleerd worden op het CTB in combinatie met een geldig ID bewijs. Zorg ervoor dat je dit bij je hebt.

Coronacheckers gezocht

Om de controle te organiseren zijn we op zoek naar coronacheckers. Vanaf zondag hangt er daarom een lijst in de hal waarop je je kan inschrijven. Het gaat alleen om vrijdagen en zaterdagen voor slechts twee uurtjes per keer.  

Nog even per doelgroep op een rijtje:

  • Jeugdleden tot 13 jaar: geen veranderingen t.o.v de huidige situatie
  • Jeugdleden van 13 tot 18 jaar: er is een geen CTB nodig voor training en wedstrijden maar wel voor bezoek aan het sportcafé
  • Leden vanaf 18 jaar: er is een CTB nodig voor trainingen, wedstrijden en bezoek sportcafé
  • Bezoekers/ouders 18+: er is een CTB nodig om de Veste binnen te komen. Ouders en begeleiders die meerijden naar uitwedstrijden, moeten als publiek gezien worden en een CTB tonen bij de binnensportlocaties.
  • Vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders en overige vrijwilligers.

Tot slot

Een dringend verzoek aan iedereen van 18 jaar en ouder: kun je geen geldig CTB bewijs laten zien, accepteer dan de consequenties en ga niet in discussie. De vrijwilliger die jou controleert heeft de regels niet verzonnen en voert alleen maar uit waar we ons aan te houden hebben. Dit met slechts één doel: dat we dit seizoen wel kunnen blijven volleyballen, met publiek en na afloop een drankje in het sportcafé. 

Reacties “Coronatoegangsbewijs bij Apollo 8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.