Corona update 15 mei + trainingsschema’s

15 mei; update corona,

Deze week zijn er verruimingen van de sportregels aangekondigd. De tweede stap uit het openingsplan wordt waarschijnlijk genomen. Een positieve ontwikkeling voor de volleybal, want dit houdt in dat vanaf woensdag 19 mei weer binnen, onder voorwaarden, gesport kan worden. Ook de mogelijkheden voor de buitensport worden verruimd. Mochten de cijfers het niet toelaten, dan kan er op 17 mei besloten worden dat de verruiming niet door gaat. Op maandag 17 mei volgt dus een definitief besluit.  Hieronder lees je de voorwaarden voor het binnen- en buitensporten in en rondom de sportaccommodaties.

Binnen sporten

Algemeen

  • Er geldt een maximum aantal van maximaal 30 personen in de sporthal, inclusief trainers.
  • Kleedkamers, douches en kantine blijven gesloten.
  • Buiten het sporten om geldt de 1,5 meter afstandsregel voor een ieder ouder dan 18 jaar.
  • Reserveren/registratie en een gezondheidscheck zijn verplicht, de trainers voeren dit uit
  • Iedereen, met uitzondering van de CMV leden, draagt binnen een mondkapje, dit mag tijdens het sporten af.
  • Ga na een training direct naar huis, blijf niet nazitten
  • Het is niet toegestaan om bij een training te gaan kijken. Ook niet op de tribunes.  

Tot en met 17 jaar

  • Er mag in groepsverband gewoon getraind worden, zonder de 1,5 meter afstandsregel.
  • Er mogen wedstrijden gespeeld worden, maar alleen met teams van de eigen vereniging.

18 jaar en ouder

  • Er mag gesport worden in groepjes van maximaal 2 personen, exclusief de trainer. Dit zijn vaste koppels en mengen is niet toegestaan.

·        Op een veld train je met maximaal vier personen (exclusief trainer). Je houdt altijd anderhalve meter afstand. Met meer personen trainen op een veld is niet toegestaan omdat we met niet meer dan dertig personen in de sporthal aanwezig mogen zijn. Het krachthonk geldt als separate ruimte.

Buitensport krijgt meer mogelijkheden
Naast de gedeeltelijke opening van de binnensport, krijgt ook de buitensport meer ruimte. Waar eerder volwassenen van 27 jaar en ouder in groepen van maximaal 4 personen mochten trainen, wordt dit verruimd naar 30 personen. Wel blijft de 1,5 meter afstandsregel voor deze groep van kracht.

Voor de buitensport wijzigt er voor de jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar niets. Zij mogen in groepsverband blijven trainen, zonder de 1,5 meter afstandsregel.

Trainingsschema’s

Op maandag 17 en dinsdag 18 mei wordt er getraind op de beachvelden. Vanaf woensdag 19 mei is sporthal De Veste weer te gebruiken en wordt er zowel binnen- als op de beachvelden getraind. Hieronder vind je twee schema’s. Eén schema voor maandag en dinsdag op de beachvelden en het schema vanaf woensdag voor zowel binnen- als buiten volleyballen. Omdat de derde stap in het openingsplan op z’n vroegst op 9 juni is gepland geldt dit schema tot die datum. Daarna volgen mogelijk nieuwe aanpassingen tot 9 juli. Dan begint de zomervakantie en ligt de volleybal stil.

Dames 1
Dames 1 hervat komende week de trainingen. Zij mogen zonder restricties blijven trainen omdat zij het topsportprotol inclusief testbeleid hanteren. 

17 & 18 mei

Beachschema

Vanaf 19 mei

Zaal- en beachschema

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.