post

Contractverlenging speelsters Dames 1

Carlijn Koebrugge, Marit Zander, Jette Kuipers, Rianne Vos en Marije ten Brinke hebben onlangs hun contract bij Apollo 8 verlengd. Zij komen ook in het seizoen 22-23 uit voor het eerste team van de Bornse eredivisionist.

Apollo 8 strijdt momenteel nog mee om het landskampioenschap, maar ondertussen wordt ook al gekeken naar het volleybalseizoen 2022-2023. In de afgelopen periode zijn van vijf speelsters de contracten verlengd. Carlijn Koebrugge, Marit Zander, Jette Kuipers, Rianne Vos en Marije ten Brinke spelen ook komend seizoen in het Apollo 8 tenue. ‘We zijn heel blij dat we met het blijven van deze vijf meiden een kern kunnen behouden. Deze meiden hebben allemaal de kwaliteit en de ambities om op een zo hoog mogelijk niveau mee te blijven spelen en dit waar te kunnen blijven maken’, reageren trainers Thijs en Bart Oosting op de contractverlenging.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Reactie speelsters

Alle vijf de speelsters geven aan dat ze zich ook komend seizoen verder willen ontwikkelen bij Apollo 8. ‘Ik heb het tijdens mijn eerste seizoen bij Apollo 8 erg naar mijn zin gehad. Er zijn goede faciliteiten, ik heb veel trainingsuren kunnen maken en er is een fantastische sfeer’, zegt Jette Kuipers. Dat beaamt Carlijn Koebrugge. ‘Al vier jaar heb ik het enorm naar mijn zin en ik wil graag blijven’. Niet alleen het volleybal is belangrijk, maar ook de studie speelt een rol bij de contractverlenging. Dat geldt in het bijzonder voor Rianne Vos. ‘Ik heb bij Apollo 8 de mogelijkheid om mijn studie te combineren met volleybal’. Marit Zander heeft haar eerste jaar in het eerste erop zitten. ‘Dit is de club waar ik ben opgegroeid en waar ik mij heb ontwikkeld vanaf de mini’s tot Dames 1. Ik heb ontzettend veel geleerd en wil me verder ontwikkelen. Apollo 8 heeft veel ambitie waar ik graag een bijdrage aan lever.’ Ook Marije ten Brinke heeft haar handtekening inmiddels gezet. ‘We hebben een mooi jaar achter de rug en ik heb er zin in om volgend jaar voor de hoogste plekken mee te strijden’, zegt Marije.

Apollo 8 feliciteert Jette, Carlijn, Marit, Rianne en Marije van harte met hun contractverlenging.

Nieuwe selectie

Voor nu richt Apollo 8 zich op de competitie, maar de vereniging voert momenteel nog de laatste afrondende gesprekken met speelsters over de teamsamenstelling van het nieuwe seizoen. Op korte termijn zal Apollo 8 hier meer over bekend maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.