post

Beach volleyballer Stefan Boermans terug op ‘oale grond’ in Borns zand

Zondag stonden 10 jongens van 14-16 jaar te wachten op hun idool. Het idool is Stefan Boermans, die op de afgelopen World Tour 2x de 5e plaats behaalde in het Mexicaanse Cancun.

Stefan maakte graag plaats in zijn agenda op het verzoek van de zoon van Apollo 8 heren 1 manager Frank Dijkmans; heb je zin om mijn zoon en z’n team te leren beachvolleyballen. Stefan had er zin in en zo ook de jongens van de B-jeugd van Apollo 8; Erik, Dobbe, Thijs, Karsten, Maarten, Max, Seb, Stijn, Bram en Ties. Voor aanvang overhandigde Frank een shirt met de opdruk van de stichting “Let’s keep the ball flying”. De stichting staat voor de ontwikkeling van het volleybal in achterstandsgebieden. Door de corona zijn de activiteiten van de heren-prestatielijn van  Apollo 8, die de stichting van Lesley de Jonge ondersteunen, grotendeels in het water gevallen.

Stefan traint 6x per week op de sportcampus in Den Haag, daarnaast heeft hij ook nog 3x per week krachttraining. Hij woont samen met z’n vriendin op korte afstand van de trainingslocatie. Uiteraard heeft hij Carla leren kennen op het strand van Scheveningen. Regelmatig komt hij terug in Twente, bij zijn Bornse volleybal vrienden en zijn ouders.

De Twentse Beach volleyballer speelt over de hele wereld. Daarbij leeft hij op de toernooien in een bubbel, zoals de laatste 3 toernooien op de prachtige zandstranden van Cancun in Mexico. Door de corona vinden al deze toernooien plaats in een bubble. Spelers komen de speellocatie niet af. Op dit moment is hij, samen met zijn teamgenoot Yorick de Groot, zich aan het voorbereiden voor het World Tour Event eind mei in Sochi (Rusland). Daarna reizen ze door naar Ostrava in Tsjechië. Stefan en Yorrick spelen ook de wedstrijden voor de Continental Cup, waarbij de laatste startplaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio vergeven worden. Stefan en Yorrick kunnen in dit toernooi startplaatsen verdienen voor Nederland. Zelf hebben ze helaas te weinig punten. Ze richten zich op de Olympische Spelen van Parijs in 2024.

Tijdens de clinic op de beachvelden van sportpark ’t Wooldrik lieten de jongens van Apollo 8 zien dat het zand hen wel ligt. Stefan kreeg ze op de knieën om met een uiterste krachtinspanning de bal uit het zand te vissen. Allerlei technieken kwamen langs; van de knockle, aanvalsbeweging, tot de tomahawk en crocodile, verdedigingstechniek. De jongens B-jeugd keken met bewondering naar hun leermeester die de bal iedere keer op de juiste plek wist te spelen. Stefan’s mooiste herinnering van Cancun in Mexico, de “knockle” over het blok van zijn tegenstander rechts in het achterveld, precies op de achterlijn, en weer een punt.

Maarten Moldovan wist in het spel met Stefan een prachtig wedstrijdshirt te bemachtigen. Het was voor de jongens een fantastische ervaring om kennis te maken met deze toekomstige wereldster in het beachvolleybal. Stefan Boermans is te volgen op zijn eigen site en via Facebook.

Ook volleybalvereniging Apollo 8 Borne is volop bezig met de ontwikkeling van hun jongens- en heren prestatielijn. De vereniging is op zoek naar jongens en heren die zich breed willen laten scholen in zowel indoor- als beachvolleybal. Zij kunnen zich opgeven bij de technische commissie: tc-heren@apollo8.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.