post

Apollo 8-trainer Thijs Oosting stopt aan het einde van het seizoen

Thijs Oosting vertrekt aan het einde van dit seizoen als hoofdtrainer van Dames 1 bij Apollo 8. Samen met zijn broer Bart vormde hij acht jaar lang het trainersduo van de eredivisionist uit Borne. In die acht jaar leverde hij een belangrijke bijdrage aan het sportieve succes van de eerste selectie.

Combinatie van factoren

“De combinatie van een gezin met drie jonge kinderen, een fulltime baan en minimaal 20 uur per week met volleybal bezig zijn is voor mij niet meer haalbaar. Ik wil na het seizoen genieten van de tijd die vrij gaat komen. Spontaan een weekendje weg, kijken bij de sport van de kinderen, een rondje hardlopen en tijd doorbrengen met gezin, familie en vrienden. Op een later moment zie ik wel of en wat er op mijn pad komt.”, licht Thijs zijn keuze om te stoppen toe.

Herinneringen voor het leven

“We hebben met veel mensen herinneringen voor het leven gemaakt.” Thijs doelt daarmee op sportieve hoogtepunten, zoals de promotie naar de eredivisie, de eerste bekerfinale in de historie van de club in 2019, de bekerwinst in 2021, play-offs om de landstitel en twee deelnames aan de Europese Challenge Cup met wedstrijden in en tegen Tenerife en Porto. “Een van de allermooiste wedstrijden was de thuiswedstrijd tegen FC Porto. In een uitverkochte sporthal de Veste dwongen we de profs uit Portugal tot een beslissende golden set. We verloren, maar de trots overheerste en de ambiance was onvergetelijk.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Frank Oortwijn / Spifo.nl

Focus op huidige seizoen

Voor nu is de focus volledig gericht op het vervolg van het lopende seizoen. De eerste vier teams plaatsen zich voor een kampioensgroep, pas daarna vallen alle beslissingen: “Ik wil er alles aan doen om af te sluiten met een prijs. Daar ga ik mij, samen met de meiden en staf, maximaal voor inspannen”, aldus Thijs.

Vertrouwen en samenwerken de basis

“Thijs en ik wisten van elkaar dat dit moment er een keer aan zat te komen. Ik kijk met trots terug op hele mooie jaren met hem”, reageert Bart op het aanstaande vertrek van zijn broer. “Wij hebben aangetoond dat het op basis van vertrouwen en door goed samen te werken mogelijk is om met twee hoofdtrainers een team te leiden. In overleg met het bestuur onderzoek ik de mogelijkheden om als hoofdtrainer verbonden te blijven aan Apollo 8.”

Trots en begrip voor keuze

Voorzitter Martin Reesink: “Ik ben trots op wat Thijs, samen met Bart en de staf, heeft neergezet de afgelopen jaren. Apollo 8 is hem daar dankbaar voor en we begrijpen zijn keuze. Onze kernwaarden vriendschap, ambitie en trots zien we niet alleen als verbindende elementen die bijdragen aan de ontwikkeling van onze vereniging. Ze dragen ook bij aan de ontwikkeling van ieder individu binnen onze vereniging. Op basis van diezelfde kernwaarden moeten we daarom ook in staat zijn om ieder individu in het kader van zijn of haar ontwikkeling los te laten.”

“We gaan op zoek naar een waardige opvolger om de professionalisering van de vereniging verder vorm te geven en streven ernaar om volgend seizoen met Bart en de staf door te gaan op de ingeslagen weg. Daarbij werken we samen met de Nevobo aan een topsportklimaat waarin we willen uitblinken in het opleiden van speelsters door blijvend op het hoogste niveau te presteren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.