Apollo 8 ondanks Rotterdams debuut toch naar verlies

Afgelopen zaterdag was het de 1e dag van de corona maatregelen. Door ziekte, blessures en de QR-
maatregelen vertrokken de Bornse mannen zwaar gehavend naar het Landstede Sportcentrum in
Zwolle. VC Zwolle had de zaken goed voor elkaar. Na de check konden we ons opmaken voor de
wedstrijd op het center-court tegen het team van coach Kars van Tarel van Voorsterslag/VC Zwolle.

Het werd het debuut voor interim-mid Sander Geersen. Na het uitvallen van Arjan Ritsema en de
langdurige blessure van Timo Habing, moest coach Henk Goor op zoek naar een alternatief. Deze
werd gevonden bij het heren 4 team, waar Sander Geersen, normaal speler van Erasmus Volleybal in
Rotterdam, nu mee trainde. Donderdagavond heeft hij meegetraind bij heren 1 om afstemming te
vinden met spelverdeler Youri Bals. Het leed was nog niet op voor Apollo 8, want zaterdagmorgen
moest diagonaal Stef Vugteveen zich door ziekte ook nog afmelden.

Voorafgaande zagen we Apollo 8 dames 2 met 3-1 winnen. Een goed voorbeeld doet goed volgen en
de hoop was dan ook dat we met wat publieke ondersteuning mogelijkheden hadden om het zelfde
resultaat neer te zetten. De praktijk was helaas anders. Voordat heren 1 überhaupt gestart waren,
reden de dames in feeststemming terug naar Borne.

VC Zwolle zette vanaf de 1e minuut de toon. In 4 rotaties was de Bornse achterstand al 9 punten.
Even wisten de mannen van Apollo 8 iets terug te doen met 4 punten op rij, daarna maakte VC
Zwolle het in 5 rotatie af, verlies 11-25.

In de 2e set waren de eerste punten voor Apollo 8. Vervolgens scoorde VC Zwolle 7 punten op rij. De
aangevraagde time-out leverde nog de nodige punten op. De achterstand werd terug gebracht tot
één punt. De thuisploeg nam in 3 rotaties duidelijk weer afstand, 10 punten verschil. En zo ging nadat
de opslag wat heen en weer ging ook deze set verloren met 17-25.

In de 3e set startte Apollo 8 goed, voorsprong 3 punten en gedurende 4 rotaties werd het niveau
goed vast gehouden. De pass kwam dusdanig dat middens Coen Verschuur, maar ook interim Apollo
8 speler Sander Geersen regelmatig punten wisten te scoren. Nu kwam de foutenlast om de hoek
kijken, een aantal foutserves aan Bornse kant bracht de mannen van Kars van Tarel weer in de
wedstrijd en langzaam liepen ze verder weg. Het zelfvertrouwen was weg en Apollo 8 mistte de
aanvalspower van diagonaal Stef Vugteveen. De set ging met 18-25 naar VC Zwolle.

De kreet van de kant; mannen, jullie hebben niets te verliezen en geniet van het spel leverde in de 4e
set in ieder geval spektakel. Door de snelle arm van Sander wist hij regelmatig punten te scoren en
werd zo de beste aanvaller aan Bornse kant. Apollo 8 nam een 17-15 voorsprong. Er was nu meer
strijd. VC Zwolle nam het stokje over, 17-19 en de Bornse mannen kwamen terug tot een 20-19
voorsprong. In de eindstrijd ging het heen en weer; 21-21 en 22-22. Een passfout en 2 aanvallende
fouten zorgden toch dat deze set ook in Zwolle bleef 22-25.

Gefrustreerd reed coach Henk Goor weer terug naar Twente. Normaal gesproken had Apollo 8 goede
kansen gehad op winst. De omstandigheden braken de ploeg van de Bornse coach echter op. Tegen
corona, ziekte en blessures kun je niet trainen. Iedereen uitzieken, komende week is Apollo 8 heren 1
vrij. Hard werken en de volgende wedstrijd er weer vol voor gaan. De winst van dit weekend lag bij
Sander Geersen, midaanvaller bij Rotterdams Erasmus Volleybal. Met dank aan de Rotterdamse club,
de Nevobo en Ingrid Oude Vrielink kon hij meespelen. Hij was degene die de heren van Apollo 8
wilde helpen. Hij scoorde op een voortreffelijke wijze, 17 punten.