post

Apollo 8 MC1 Kampioen 1e helft seizoen 2022/2023

De meiden van de MC1 zijn op zaterdag 19 November 2022 kampioen geworden. Onder toeziend oog van de vele opa’s en oma’s, ooms en tantes, ouders, broers en zusjes en vele andere supporters lieten de meiden zien over stalen zenuwen te beschikken.

De zeer sportieve tegenstander Dros-Alterno uit Apeldoorn die was gekomen om niet zomaar even het kampioenschap weg te geven, gaven in de eerste set leuk tegenstand. Toch werd het 1-0 voor Apollo 8, 25-19.

Na een paar wisselingen in de 2e set werd er al snel een grote voorsprong in deze set bereikt waarna ook deze set met 25-11 naar Apollo 8 ging.

Maar 2-0 was niet genoeg om al kampioen te zijn, 1 set was nog nodig. De meiden van Dros-Alterno deden leuk mee, maar de meiden van Apollo 8 MC1 lieten zich niet gek maken en gingen vol in de aanval op jacht naar winst in de 3e set. Het begin ging gelijk op, Apollo 8 herpakte zich, na een time-out van coach Irma, om daarna weer uit te lopen. Op service van de tegenstander Dros-Alterno werd het
winnende punt door Fleur gemaakt, 25-13 voor Apollo 8.

De tussenstand werd bereikt en met deze 3-0 voorsprong werd het kampioenschap een feit!

De 4e set moest nog wel gespeeld worden, de meiden vierden al wel een klein feestje maar lieten zich in deze set niet van de wijs brengen. Ook dit was een leuke set om naar te kijken en liep gelijk op. Een aantal punten in serie aan beide kanten leverden daarom leuke rally’s op. Deze set liep ook weer gelijk op maar de winst ging uiteindelijk naar Apollo 8, 25-19.

Een verdiende overwinning voor de meiden, een compliment voor Dros-Alterno, die zeer sportief de nederlaag incasseerde en alle meiden van Apollo 8 MC1 keurig netjes feliciteerde met het behaalde kampioenschap.

Een compliment en felicitatie is ook op zijn plaats voor de trainers, leiders en ouders die altijd aanwezig zijn bij dit gezellige meidenteam!

Proficiat dames en succes in de Topklasse.