post

Achter de schermen bij de Europacup

Borne staat op 18 november in het teken van Europees Volleybal. Maar voor dat het eerste fluitsignaal klinkt worden de laatste puntjes op de i gezet. Onze Europacommissie en andere vrijwilligers zijn er maar druk mee en ze nemen je graag mee in de voorbereiding. Hoe zien de komende dagen eruit?

Een fantastische week

De kaartverkoop is opgestart, ballenkinderen zijn geregeld, de pers toont belangstelling. Het komt steeds dichterbij. Ons Europese debuut. Zaterdag speelt Dames 1 nog de derby tegen Set Up’65 in Ootmarsum. Een mooie aanloop naar een fantastische week. Vanaf woensdag ga je het echt merken. Scheidsrechters uit het buitenland komen aan op Schiphol en worden opgehaald en naar Borne gebracht. Publicaties in de media gaan voorbij komen en onze Spaanse tegenstander (zie foto) traint op woensdag op het centrecourt. Dit is een besloten training. Na die training beginnen we met de opbouw van de vloer en de tribunes volgens de CEV regels. 

Het programma van 18 november

Op de wedstrijddag traint Sanaya Libby’s La Laguna in de ochtend in de hal. Er zijn geen toeschouwers welkom, we mogen niet even stiekem kijken. Een van de vele voorwaarden van de CEV. Rond de lunch wordt de zaal geïnspecteerd door de supervisor. Staat alles goed? Moeten er nog zaken aangepast worden? Om 15.00 uur trainen we zelf nog even. De laatste puntjes op de i! Om 17.00 uur sluiten we de zaal dan af en leveren we de zaal op aan de supervisor. Daarna hebben we nog een kleine drie uur voordat de wedstrijd begint. De ballenkinderen en ballenmoppers krijgen instructie en de stewards krijgen instructie. Ook wordt het e-scorebord natuurlijk getest. Het moet tenslotte allemaal kloppen. De dames zijn ondertussen vertrokken naar Il Tartufo om een maaltijd te nuttigen. Vol energie moeten ze er straks tegenaan! Precies om 20 uur begint de wedstrijd. We gaan vast een mooie match zien. Een uniek moment voor Apollo 8. Voor de vrijwilligers die aanwezig mogen zijn een moment om te genieten en om even bij te komen van alles wat geregeld moest worden. Na het laatste punt zijn er natuurlijk de media-interviews en de cooling down. Pas nadat zij weg zijn wordt de zaal weer afgebouwd en schoon opgeleverd aan de beheerder. Klaar voor de wedstrijden op vrijdag, zaterdag en zondag! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.