Verslag 3-Kamp heren 1

Na de harde trainingsarbeid van de afgelopen weken stond een driekamp in de eigen Veste op het programma.
De tegenstanders waren SVS uit Schalkhaar, een team dat we ook in de competitie gaan tegenkomen, en TSC Münster, een team uitkomend in de derde Bundesliga van Duitsland.

Voordat er wedstrijden gespeeld zouden worden, zou er eerst nog getraind worden. Om dit alles in het programma te verwerken moest er al om 09:00 uur verzameld worden, voor sommigen wat vroeg, maar de nodige koffie kreeg iedereen op tijd bij de les. Tijdens de training werden nog wat afspraken doorgenomen en werd er vast geoefend met de Duitse gasten. Na de training stond er een geweldige lunch voor ons klaar, nogmaals onze dank daarvoor!

Met volle magen mochten we aantreden tegen onze eerste tegenstander, SVS. Net als onze allereerste oefenpot tegen Zaanstad liep deze wedstrijd nog wat aarzelend. Aangezien vrijwel onze halve selectie er tegen Zaanstad nog niet bij was, moest er nog gezocht worden naar vastigheid en afstemming. SVS wist onze passing flink onder druk te zetten, waardoor we in de eerste twee sets telkens net te kort kwamen om de setwinst binnen te slepen. In de derde set wisten we meer servicedruk op SVS te zetten, en konden we het verloop omdraaien. De eerste wedstrijd resulteerde dus in een 1-2 verlies.

Na een nabeschouwing, waarin nog wat nadruk werd gelegd op het systeem, afspraken en bewegende tafels, waren we klaar om de tweede wedstrijd tegen TSC Münster te spelen. De bespreking leek geholpen te hebben, er werd meteen sterk begonnen. Door veel servicedruk van nare floaters afgewisseld met harde sprongservices konden de gasten niet in hun spel komen. Daarnaast liep ons eigen spel al veel beter dan in de vorige pot. Uiteindelijk werd er door hard werken en goed volleybal met 3-0 gewonnen.

Al met al een geslaagde dag. Iedereen kreeg speeltijd, en het werd wel duidelijk dat het niveau in de selectie dicht bij elkaar ligt. Er werd hard voor elkaar gewerkt, en samen kregen we de nieuwe systemen steeds beter onder de knie. Een mooie aanloop voor de opening van De Veste volgende week, waarin we spelen tegen het Talent Team, uitkomend in de eredivisie. Wij hopen jullie allemaal daar te zien, wij hebben er in ieder geval veel zin in!

PS: Ecare Apollo 8 heren 1 is nu ook te volgen op Twitter! Volg @Apollo8heren1 en blijf nog meer op de hoogte van ons team!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.