3-2 verlies voor Dames 1 tegen Peelpush

Na de 3-2 overwinning op Set Up’65 moest Dames 1 op zondag 12 januari een wedstrijd spelen tegen Peelpush uit Meijel. Een 0-2 voorsprong werd uit handen geven waardoor Apollo 8 slechts een punt overhield aan de wedstrijd.

Apollo 8 Dames 1 verloor in vijf sets van Peelpush uit Meijel.

Dames 1 begon sterk aan de wedstrijd en binnen no-time stond het met 0-2 in sets voor (18-25 en 14-25). In de derde set begon het bij Peelpush steeds beter te lopen en aan Bornse kant werden meer fouten gemaakt. Apollo 8 kwam moeilijker tot scoren en verloor de derde en vierde set met 25-22 en 25-17. Opnieuw moest een vijfsetter de beslissing brengen. De thuisploeg bleek hierin iets te sterk en won de set met 15-12 en pakte daarmee twee punten. Apollo 8 hield een punt over aan de wedstrijd en blijft hiermee op een derde plek op de ranglijst staan.

Hard werken
‘De eerste twee sets spelen we echt goed’, vertelt passer/ loper Rinske Hofste. ‘Gedurende de wedstrijd kwam Peelpush echter beter in het spel en kwamen wij moeilijker tot scoren. We hebben hard gewerkt, maar vergeten ons zelf te belonen. Nu alle focus op de halve finale van de Nationale Beker tegen Sliedrecht Sport’.

Woensdag 15 januari: halve finale Nationale beker
‘De eerste twee sets speelden we prima volleybal, serverend was het goed en aanvallend was bijna elke klap raak’, licht trainer Thijs Oosting na de wedstrijd toe. ‘Na een aantal omzettingen ging het bij Peelpush steeds beter lopen. Daardoor werd het, net als tegen Set-Up ’65 een vechtwedstrijd met veel lange rally’s. Daarin was onze tegenstander net iets beter. We moeten het gevoel van de eerste twee sets meenemen naar komende woensdag. Dan spelen we de halve finale om de Nationale beker tegen landskampioen en huidige bekerwinnaar Sliedrecht Sport. We hopen over een bomvolle Veste.’

Op woensdag 15 januari klinkt om 19.30 uur het eerste fluitsignaal in sporthal De Veste in Borne. Op zondag 19 januari komt Apollo 8 opnieuw in actie tegen Sliedrecht Sport. Dit keer voor de competitie. De wedstrijd begint om 14.30 uur in sporthal De Veste.