post

Dames 1 promoveert naar Eredivisie!

Op maandag 2 april hebben de dames van Ecare Apollo 8 historie geschreven. In een bomvolle sporthal De Veste in Borne werden de dames kampioen van de topdivisie waarmee promotie naar de eredivisie werd bereikt.

De kampioenen van Ecare Apollo 8!

Twee sets winnen was voldoende voor de Bornse formatie. Het beslissende punt werd gescoord door Rinske Hofste tegen volleybalvereniging Alterno uit Apeldoorn. Het zorgde voor een oorverdovend gejuich van de bijna duizend aanwezigen in thuisbasis De Veste in Borne. De wedstrijd werd in stijl afgesloten met een 3-0 ( 25-15, 25-12, 25-19) overwinning waarna het kampioenschap definitief gevierd kon worden. Het kampioenschap zorgt direct voor promotie naar de eredivisie. Een uniek moment voor de Bornse volleybalvereniging.

Niet durven dromen

Na het laatste fluitsignaal barste het feest los en nam aanvoerster Esther Huls de kampioensschaal in ontvangst. “ Ik ben zo blij en kan bijna niet geloven dat we de kampioen zijn geworden”, zegt Esther met een grote glimlach. “Toen ik hier zeven jaar geleden kwam volleyballen had ik dit niet durven dromen. We gaan nu genieten en het samen vieren met het publiek. Zij hebben ons dit hele seizoen gesteund. En om vandaag in deze ambiance te spelen was geweldig. We wisten wat ons te doen stond. Winnen! Ik wil namens het team iedereen bedanken voor de aanmoedigingen en de steun die we hebben gekregen, echt geweldig”.

Voor eigen publiek: mooier kan niet

De broers Thijs en Bart Oosting begonnen twee jaar geleden als trainersduo. “We hebben toen de ambitie uitgesproken om over enkele jaren eredivisie te willen spelen. Dit moment is eerder gekomen dan we hadden verwacht. Het is nu nog erg onwerkelijk, maar we zijn ontzettend trots op de meiden. We wisten dertien wedstrijden achter elkaar te winnen. Dat is de basis geweest van dit kampioenschap. En nu worden voor ons thuispubliek kampioen. Mooier kan niet”.

Uniek moment voor onze vereniging

Voorzitter Martin Reesink genoot van de wedstrijd en sfeer in De Veste. “Dit is echt fantastisch. Als eerste wil ik, namens alle leden, het team, Bart en Thijs en de staf van harte feliciteren met dit kampioenschap. Ze hebben met veel strijd, plezier en passie laten zien dat je het hoogste kan bereiken. We hebben de afgelopen weken toegeleefd naar dit kampioenschap. Veel van de Apollo 8 vrijwilligers hebben hier veel tijd en energie in gestoken. Dit, het aantal toeschouwers, en de sfeer laten zien dat onze vereniging bloeit. Ik wil al onze vrijwilligers bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt. We gaan nu het kampioenschap samen vieren in het sportcafe. Want het kampioenschap is ook een uniek moment voor de vereniging. In ons 50 jarig jubileumjaar gaan we voor het eerst in de Apollo 8 historie eredivisievolleybal spelen in Borne. Ik kijk er enorm naar uit”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.