Dames 1 – Visser Assen/Sudosa-Desto

Dames 1 – Peelpush

Isi vol of isi leeg of risicovol?! (DS 11)

We mogen weer de eerste wedstrijd van het jaar!

Set 1
De tegenstander start met serve. Carol blokt ze daarna af in de aanval! 1-0. Rosan weet een ketser met haar serve t slaan 2-0. Lekker meiden! Daarna helaas uit maar de tegenstander dacht er precies hetzelfde over. Wij helaas ook terug. Met wat chaos en een boog bal over het net valt het midden in het veld bij de tegenstander op de grond 5-2. Mooie serve van Stephanie de pass ging helaas wat minder 5-3. De tegenstander is goed bezig met uit serveren 6-3. Af en toe passen we de bal gelijk naar de overkant, jammer net te snel over het net. Gelukkig met een touche van de tegenstander is er ene punt voor ons 7-4. Amber weet het net te vinden met de serve. Langzaam aan komen ze nu dichterbij 7-8. Rosan weet met een peilbaar de hoek te vinden 8-8. Botsing van Kim en Stephanie 8-9. Het wordt wat spannender. Tijd voor een time out 8-10. Tips rust en minder fouten maken. Daar gaan we voor. De pass gaat al zichtbaar beter. Helaas nog geen punt 8-11. Ja de tegenstander begint ook fouten te maken 9-12. Serve komt met een kneiter van een serve. Ace! Ace! En nog eentje! 11-12. En ja hoor 12-12! En weer een ace! 13-12 en ja hoor ze is op dreef. This girl is on fire 🔥! Lekker Rosan. Tja voor de tegenstander was het wachten op een uit serve. 14-13. Helaas blokje was net niet goed genoeg 14-15. Gelukkig maken hun ook nog een fout en het is 15-16. Mooi Kim, lekker Sem 16-16. Dikke pech de bal valt in het midden. Carol probeert nog maar ja de buitens gaan niet 16-18. Tijd voor een time out 16-19. We laten ze een beetje weg lopen en dat klopt 16-20. Bal in het net door tegenstander dus nu staat het 18-23. Maar jammer genoeg gaat de bal in het net aan onze kant stand is 20-24. Kim en Kim wisselen.
Tegenstander speelt de bal uit 22-24. De bal valt in het midden bij de tegenstander waar niemand hem heeft dus nog meer punten 24-24. Het wordt nog een spannende set. Het gaat gelijk op. Ze maken het heel spannend het staat nu 25-25 door een bal in het net aan onze kant. Kim V slaat de bal helaas uit dus punt voor tegenstander 26-27
Jammer genoeg verliezen we de eerste set met 26-28

Set 2
Begin van de tweede set zijn we vergeten. Oeps 🙈 Het staat 12-02 voor apollo in de 2e set als gwen mij eraan herinnert dat er ook nog een wedstrijdverslag moet komen voor deze set. Aangezien de stand kan ik jullie vertellen dat het lekker gaat. 13-5. Carol speelt hem prachtig in het gat. De omas aan de andere kant proberen het wel maar wil nog niet echt lukken. Rosan duikt op de grond maar helaas gaat de bal uit. Kim V maakt een mooie punt helemaal achterin de hoek. Sem wordt gewisseld voor Evelien. Het staat 17-07. Kim is goed bezig en ziet precies alle gaten, waar ze natuurlijk ook naartoe speelt en zo maakt zelf de punten. 18-11. 18.12. 2x gespeeld aan inze kant er heerst een klein beetje chaos. Netfout aan de andere kant maakt dat we weer kunnen scoren. Het gaat niet zo lekker en een time-out wordt aangevraagd. 19-17. 20-19. Oh waarom maken we het ook zo spannend??? 21-20.21-21. Rosan heeft een mooie aanval! 23-22.23-23 nog1!!!. 25-23

Set 3
We beginnen met een achterstandje. De tegenstander heeft onze moeilijke plekjes door. 5-0 achter is niet best. En heeeeule tactische time out bezorgt ons een punt, waarvoor dank Koen en Djorro! Een heel erg mooi blok van Amber volgt. Sem pakt een hele mooie bal vlak voordat die de grond raakt, zelf wordt ze wel volledig gevloerd maar hé alles voor het goede doel. Een hele mooie verdediging van Kim zorgt dat de tegenstander er wederom niet in slaagt een punt te scoren. Helaas maakt Amber even een einde aan onze puntenstroom door in het net te serveren. Ze maakt het wel direct goed door direct een punt met een mooie aanval te eisen. Gratis puntje omdat de tegenstander graag even een voetje buiten de lijn wilde zetten; avontuurlijk hoor meid. Ook Evelien scoort een punt door de bal heel beheerst over het net te pasen. Helaas slaat ze er daarna eentje vol in het, ach ja dat kan ook gebeuren. Gwen weet de bal heel strak nog net over het net te krijgen, goed gedaan! Carol serveert onder het net door; dat is een kratje bier trakteren hè! 11-12 😏 Kim heeft een paar loeiharde serves, hoppaaa. Amber rescuet ons again door hele snelle reflexen. Na een hele lange serve reeks van Kim is dan nu eindelijk de tegenstander aan serve. Jongens ik ben helemaal vergeten jullie tussentijds van de stand op de hoogte te houden maar inmiddels staan we 24-13 voor. Wat doen we dat toch goed hè deze set. Eeeeeeeen gewonnen. Wat een toppers zijn het!! Houden we dit vast tijdens de rest van de wedstrijd?

Set 4
Ohohoh Rosan vergeet volledig ons de puntjes toe te kennen; zo winnen we nooit hè?! Nja we winnen ook niet als je vol in het net serveert, hè Sem? 😉 Djorro denkt nu is het klaar, tijd voor een time-out. We staan ook met 6-2 achter. Evelien heeft nog een mooie aanval. Rosan komt er in voor Evelien; laat ze maar even een poepie ruiken. Ik moet wel zeggen dat het hier sowieso al niet meer al te fris ruikt, wat een zweet gutst hier in het rond. De stand: 11-3 achter. We krijgen nu ook versterking van Kim in de plaats van Gwen: zet hem op! Moet je hem alleen niet direct in het net slaan hè Kim. Oppassen we wisselen zo weer terug 😜. Vervolgens slaan we ook nog even de bal uit. We zijn aan het klooien. En daar komt Rosan met een aanval op de achterlijn woeehoee. Hele mooie safe van Sem. Amber maakt ook nog even een hele mooie princessensprong. Sem scoort nog even een punt tussen de bedrijven door. Carol scoort daarna ook met haar serve. En Sem is helemaal in fire die scoort weet met een blok. Kim valt aan en scoort ook. We werken onze achterstand langzaamaan weg. We staan nu nog 16-11 achter. Het één tweetje met de Kims gaat net niet helemaal goed wat ons een punt kost. Gelukkig krijgen we er wel weer eentje gratis terug van de tegenstander, dat is toch best sympathiek. Hmm het gaat weer even wat minder. Het sympathieke is er nu wel af, we staan met 20-13 achter. We klungelen eigenlijk steeds meer en meer. We verliezen uiteindelijk met 25-15, niet best… Dat wordt een vijfde set.

Set vijf!
Even de moed verzamelen we moeten er voor gaan. We staan er weer lekker in. En we winnen uiteindelijk de set met 15-10.

We hebben gewonnen. Op naar volgende week. Amber en Carol bedankt voor het invallen! En publiek bedankt voor het aanmoedigen.

Liefs dames 11

Dames 1 – Djopzz VC Zwolle Topvolleybal

Dames 1 – ARBO Rotterdam/FAST

Dames 1 – Voltena

Het is vandaag rokjesdag (DS 11)

Vandaag mogen we nog een keertje thuis! Voor de wedstrijd mochten we even een bar dienst draaien. We hebben er zin in! Met twee coaches aan onze zij moet dat goed komen. De tegenstander had bedacht dat het een hockey of een tenniswedstrijd gaat zijn met de rokjes die ze aan hebben. Blijken ze toch te komen voor de volleybal.

De eerste set
De vijfde wedstrijd is begonnen! Het eerste punt gelijk voor ons 🎉 De tweede bal is uit; weer een punt voor ons. Een mooie redding van Kim V. Het is 6-0. Wij slaan helaas twee ballen uit waardoor het 6-2 staat. Gelukkig weet Kim V. weer een punt te maken met haar intimiderende blok. Fleur mag daardoor beginnen en heeft een prachtige serve. De stand is 9-3. Sem en Chiara prikken een bal samen over, waardoor het 10-4 staat. We gaan lekker 💪🏻🏐 De serve van Sem wordt weggeketst door de tegenpartij: 15-6. Chiara heeft een mooi blok! Het wordt wat rommeling waardoor aan beide kanten. De stand is ondertussen 18-12. Kim T geeft een mooie set. Dit wordt afgemaakt door een knetterharde bal van Sem: 22-15. Twee fouten van de tegenpartij maakt het 24-16. Het laatste punt wordt door Fleur gemaakt. De eerste set is binnen 25-16.

Tweede set
We starten met twee mooie puntjes door Kim T. Even hebben we een botsinkje door de Kims, tsja allebei spelverdeler hè, maar nu even niet. Kim T zit er zo lekker in dat ze een beetje in de snollebollekessfeer zit: naar voor….. naar achter….. naar voor … naar achter… Chiara heeft een hele mooie safe, Kim V maakt de rally af met een blok. We maken het wel wat spannender dan de eerste set, 4-4. Aiii Fleur bowlt de bal onder het net door. Kim V slaat geheel onverwacht haar serve in het net. Maar door een mooi intimidatie blok door Chiara en Kim slaat de sfeer om en we scoren weer punten. Even pingpongen loopt voor ons verkeerd af; we kunnen het toch maar beter bij volleybal houden. We staan momenteel met een puntje achter 10-9. Rosan die ramt die bal toch extreem hard over het net; lekker bezig meid! Ook Fleur heeft twee hele mooie serves. Helaas een blessure voor Sem .😔 We moeten 2x wisselen, maar kunnen daarna weer verder. Kim gaat eruit en Stephanie gaat op dia. Vervolgens gaat Kim op passer loper voor Sem. Ach.. het mag niet maar het is het proberen waard (en het lukt ook nog). Door de wissels is het even onrustig, maar we herpakken ons weer! Het staat 18-20. Oef wat een spanning. Helaas blijft de onrust wat te aanwezig, we herpakken ons nog wel maar de set eindigt in 21-25. Toch wel een beetje een blamage; dit laten we in de andere sets niet meer gebeuren hoor!

De derde set
We beginnen met 0-1 achter, hoppa, puntje, 1-1
Mooie serve Rosan! Super mooie rally en weer puntje voor ons! En de serve gaat goed en een lekkere serve met een prikbal van Kim V. Botsing door Kim en Dafne met de muur, dikke pech neus bijna weg. Dat levert de tegenstander een puntje op. Puntje binnen door een hele mooie serve van Fleur. Netfout door de tegenstander. 6-2 voor ons, dat gaat wel de goede kant. Ja hoor Kim V, mooie aanval 7-2! Bal vol in het net door de tegenstander, punt voor ons. Na onze time-out hebben we even een kleine error. Na deze error pakken we ons weer terug. De tegenstander weet weer het net te vinden 10-4. En wederom de bal van de tegenstander in het net, dat is niet zo handig hè meiden. Punt voor ons. Inmiddels 18-9. Na even een paar rare gespeelde ballen weet Kim V de bal toch te prikken in de hoek. Er is even een opstellingsfout of nee toch niet?! De set is binnen 25-14! Dit bedoelde de trainers toch? Twee sets binnen. Op naar de volgende winst want we gaan echt niet weer een vijfde set doen.

De vierde set
De vierde set begint met een punt voor de tegenstander. Oei, kom op dames 0-3. Foutje van Stephanie, kan gebeuren. Kom op, wij weer dames! Ja hoor punt! Rosan maakt een punt met haar serve, nog zo’n 1! Jammer, uit. Time out. De rust pakken, blijven communiceren en ons eigen spel spelen. Fleur heeft opslag; perfect! Punt voor ons. Mooie blok Dafne. Puntje voor ons. De bal van de tegenstander gaat uit. Helaas wel 06-12 achter. Terugkomen dames we kunnen dit! Ja, bal in het net van de tegenstander. We lopen in, 08-12. Mooie aanval van Dafne! Punt. Weer voor ons. Bal in het net van de tegenstander. Wat een goede tip van de coach van de tegenstander om meer naar beneden te slaan met de serve. Dafne mag serveren. Top! Punt voor ons door wéér een bal in het net van de tegenstander. Mooie aanval, punt voor ons. 12-15 we komen dichterbij. Mooie serve van Kim T. Super mooie aanval van Stephanie in het rechterhoekje. 17-16 yes! Fleur zegt nog voorzichtig ‘we staan voor’. 19-16. Time out ingelast door de tegenstander. We beginnen weer. Mooie pass van Dafne en mooie aanval van Fleur. Punt voor ons. Uitbal van de tegenstander weer punt voor ons. Rosan heeft weer opslag; wederom goed! Punt voor ons! 22-16! Nog zo eentje Rosan! Bal in het net van de tegenstander! Nog 1 punt! Jaaaaaa 25-16

3-1 winst! Lekker gespeeld dames! Publiek bedankt en lezers bedankt! Op naar de volgende!

Liefs, Dames 11

Dames 1 – Sliedrecht Sport

We zijn dames 10!? (DS 11)

Vandaag spelen we een thuiswedstrijd! Dat mocht ook wel weer eens na twee wedstrijden uit. We zijn er wel weer aan toe om in onze eigen hal te spelen. Het publiek is er vandaag in grote aantallen aanwezig. Er werd voor de start nog even gedacht dat we Dames 10 of zelfs Dames 8 waren. Foutje moet kunnen. Zal onze atletische uitstraling wel zijn! 😉

Eerste set:
We beginnen met een goede start de eerste set. De eerste paar punten zijn voor ons en wordt we spelen zelfs netjes 3 keer. Aan de andere kant denken ze dat ze 4 keer mogen spelen, puntje voor ons! Fleur heeft een hele mooi serve en de bal wordt door de tegenstander uitgeslagen het staat 5-5. Dafne slaat de bal heerlijk in de hoek van het veld, dankzij een mooie pass en set! Samen komen we er wel. Foute serve aan de andere kant 🎁. Fleur redt de bal en Dafne slaat een punt! Het staat inmiddels 8-10. Helaas maken we een aantal fouten en wordt het wat spannender. Maar ook de tegenstander maakt een foutje en de bal is UIT! Goed gezien dames 9-12. Kim V aan serve, en nog een keertje mag ze serveren! Zo af en toe slaat de tegenstander uit en nemen wij het 🎁 in ontvangst 11-13. Rosan heeft een knaller van een serve. Helaas is onze communicatie (hoewel we wel altijd erg gezellig met elkaar kunnen kletsen) niet onze sterkste kant en loopt het niet helemaal lekker 11-15. Tijd voor een time-out. Fleur redt de bal en valt aan. Een lange rally… maar helaas niet voor ons. Het staat 11-16. Dafne pakt alle ballen diep en scoort. Nu wij weer. Dafne ziet een plek in de hoek en slaat zonder 3x te spelen in een keer een punt 13-17. Daar weer een serve van de tegenstander die fout gaat. Nu mogen wij weer. Stephanie aan set. Mooi gedaan Sem lost de bal op en maakt een punt 15-17. De tegenstanders spelen 4x 16-17. Je zult bijna gaan denken dat tellen moeilijk is. Time-out bij de tegenstanders. Lekker puntje voor de coaches 17-17. 3x gespeeld met een mooie set van Kim V. Rosan passt hem diep 19-17. Fleur pakt hem in ons gat en Dafne valt aan. 20-17 voor ons. En daar gaan we weer 4x spelen bij de tegenstander. Tellen ze niet?! 21-18!. Kom op laatste puntjes dames. Sem aan serve. 21-20. 21-21. Time out aan onze kant. Punt voor ons. Gaat Dafne de laatste punten scoren? Jaa hoor!! 24-22 nog 1 dames! 24-23 spannend! Toch gewonnen!! 25-23.

Tweede set:
Kim V mag beginnen met serve. Helaas is de tweede serve niet voor ons 1-1. Sem speelt de bal en scoort een bal 2-2. Rosan serveert en gelijk een punt! Lekker Rosan. Aanval van Sem. Helaas uit. Tegenstander serveert de bal uit, dank jullie wel 4-6. Kim passt de bal, Stephanie neemt over en Dafne valt aan. Goed opgelost! 6-6. Ook Fleur lost de bal goed op, maar helaas. 6-9. De tegenstander speelt hem in het net🎁. Stephanie ziet dat de bal uit is, goed gezien en vooral geschreeuwd meid! 8-10. Helaas gaat het even wat minder aan onze kant en verliezen we wat punten 8-13. Time out aan onze kant. Dafne zit er goed in met haar aanval en dat levert ons weer een punt op 9-14. Sem komt daarna met een mooie serve. 10-15. Door te veel fouten aan onze kant leveren we punten in bij de tegenstander 10-18. Kim V maakt een hele mooie comeback. Gelijk mooie serve van Dafne. Dafne nog een keer aan serve. 13-19. Dafne en Sem maken een botsing, oeps kan gebeuren. We maken even gebruik van onze tweede time-out 13-20. Puntjes voor de coaches 15-20. Kim aan serve. Touche. 16-20. Fleur slaat hem mooi in de hoek 17-21. Tegenstander slaat hem in het net🎁 18-21. Rosan mag serveren. Helaas uit 19-22. Time-out aangevraagd door de tegenstander. Helaas maken ze gelijk daarna ook een punt 20-23. Kom op dames. Ace van Stephanie. Dames bijna weer te vroeg gejuicht😉. 23-23!!! Spannend…. Jammer, maar helaas net niet genoeg 23-25.

Derde set:
De tegenstander begint met de serve en dat betekend een eerste punt voor ons! Rosan mag serveren en we scoren een punt doordat de bal aan de kant van de tegenstander in het net komt. Helaas gaat de volgende serve uit. Dafne maakt een mooie aanval en een super blok! Ho.. Ho! 3-1. Dafne aan serve. Er komt een mooie pass van Sem en een punt voor ons (een Semmetje). De tegenstander scoort een mooie bal en het is 5-2. Helaas gaat de bal niet over het net en de tegenstander krijgt een 🎁 van ons. We hebben weer een lange rally, maar helaas levert het ons geen punt op 6-4. Stephanie heeft een mooie aanval en we scoren weer een punt. Daarna slaat de tegenstander de bal uit! Weer een puntje voor ons. De tegenstander serveert een ace. Een mooie pass van Sem, helaas levert het ons geen puntje op en wordt het spannend 7-7. De tegenstander weet weer in het net te serveren (misschien even vertellen hoe hoog het net hangt?). Sem heeft een mooie opslag en helaas weet de tegenstander zich er raad mee en levert het hun een punt op. Daarna weer een sterke aanval van de tegenstanders. Gelukkig weet de tegenstander het net nog te vinden nu met een net fout 9-9. Wij maken een mooi blok. Chaira mag serveren en Dafne maakt het af met een aanval 11-9. Helaas, het communiceren gaat nog niet zo heel goed 11-10. Sem staat lekker te passen. Kim T heeft serve maar helaas slaat ze hem uit. Balen, volgende keer beter! Ook de tegenstanders denken dat het veld groter is en slaan ook de bal uit 13-11. Rosan maakt een mooie serve reeks en de tegenstander wil een Time-out. This girl is on fire, want na de time-out maakt ze nog 3 punten met haar serve. En toch denkt de tegenstander dat het veld wat groter is vandaag en speelt de bal uit 18-11. Daarna verliezen we een paar puntjes, maar weten we ons te herstellen 20-14. Sem komt met een top aanval en scoort! De tegenstander prikt de bal in het midden helaas daar was niemand van ons. Punt met opslag tegenstander HOPPA!! 22-17 Time-out. Rosan heeft een mooie redding bij de serve van de tegenstander, maar helaas blijft de communicatie bij ons nog altijd uit 22-18. (Ter verbetering van onze communicatie wellicht toch eens snel een teamuitje plannen 🙈). Chiara dacht net als Kim ook even dat het veld wat groter was 22-19. De tegenstanders weten de bal in het net te slaan en inmiddels staat het 24-20. Helaas de aanval van de tegenstander konden we niet tegenhouden. Dafne heeft een mooie aanval, helaas gaat deze uit 24-22. Nog even knallen dames! En ja.. daar is de bal uit gespeeld door de tegenstander 25-22.

Tussenstand twee sets voor ons en een voor de tegenstander.

Vierde set:
Kim T begint met de serve. Helaas loopt bij ons de communicatie mis en worden er veel ballen in het midden geprikt door de tegenstander 0-3. Sem heeft een prachtige aanval en dat levert ons een punt op het staat inmiddels 2-4. Kim V maakt een mooie aanval en een punt voor ons. Daarna mag ze serveren en dat levert nog een punt voor ons op. Daarna een mooie prik van Sem! De aanval van de tegenstander gaat in het net en het is 6-8. We komen weer wat dichterbij. Sem maakt een mooie redding en we hebben een time-out, maar de redding van Sem mag helaas niet baten 6-11. De tegenstander maakt een fout in de serve. Helaas weer een aantal communicatiefouten aan onze kant en de bal valt op de grond 8-13. Yes, we scoren weer dit keer met een mooie aanval van Sem!! Chiara mag serveren. Mooie prikbal van Kim V en ook dat levert ons een puntje op 10-15. Wanneer de tegenstander nog eens scoort nemen we onze tweede time-out. De tegenstander serveert vervolgens in het net. Dank coaches voor dit puntje. Kim heeft serve en scoort een ace. Helaas gaat de tweede serve uit 12-18. Helaas punt voor tegenstander met een mooie aanval😢. Kim V weet nog een punt te scoren 13-20. Vervolgens slaan we de bal uit. Punt voor de tegenstander. Jammer pass mislukt van Sem dus weer een punt voor de tegenstander en de tegenstander scoort nog een punt 13-25. Wat balen van deze set. Vol knallen in de volgende dames. Deze set was namelijk niet om over naar huis te schrijven.

Vijfde set:
Kim T mag beginnen met de serve. De tegenstander weet er even geen raad mee en passt de bal in het net. Eerste puntje is voor ons. Helaas de volgende serve ging minder 1-1. De tegenstander speelt de bal uit en dat levert ons weer een puntje op. Rosan mag aan serve, onze joker?, helaas gaat hij in het net. Ook onze aanval gaat vervolgens in het net. De tegenstander weet de bal nog en keert uit te serveren 3-4. Fleur mag serveren en Sem weet de bal kort weg te leggen en de tegenstander kan de bal niet halen. De tegenstander komt terug met een goede serve en daarna gaat er eentje bij hen uit 7-7. Netfout bij de tegenstander dat geeft ons weer een puntje. Sem mag serveren en heeft een mooie opslag. Dafne maakt hem af met een aanval 9-7. Wij scoren een mooi punt door hem in het midden te mikken van de tegenstander. Toevallig stond daar niemand 10-8. Kim T mag serveren en daarna de tegenstander. We maken het weer spannend 12-10. De tegenstander speelt de bal uit 13-10. Oeh en de tegenstander weet de bal nog een keer in het net te spelen. Nog 1 punt en we hebben de set binnen. Time-out van de tegenstander. Verassend… Sem maakt een mooie pass en we hebben een punt! 15-10. We winnen de wedstrijd!! HOPPA!!

Oef wat een spanning vandaag! We eindigen de wedstrijd met 3-2. De winst is binnen we staan in de top 3! Dat moet gevierd worden!

Liefs, Dames 11