Dames 1 – Sliedrecht Sport (play-offs, wedstrijd 2)

Dames 1 – Sliedrecht Sport

Dames 1 – Regio Zwolle Volleybal

Dames 1 – VC Sneek

Dames 1 – Set-Up ’65

Dames 1 – Regio Zwolle

All by ourself wedstrijd (DS 12)

Nadat alle andere thuiswedstrijden waren afgelast vanwege corona was de harde kern de enige overgebleven.

Met een lege hal maar een leuke playlist van Koen Hampsink gingen we ons klaarmaken voor de wedstrijd.

Annemijn had de livestream al meteen opgestart voor al onze supporters die nu helaas niet meer naar de wedstrijden mogen komen. Te volgen op onze Instagram: apollo8dames12. In zekere zin willen we gewoon dat jullie ons allemaal volgen… dus even doen ja

Set 1:
Net zoals de vorige wedstrijd moesten we er even weer inkomen. De motor was nog niet echt gestart. Na een mooie reeks serve ballen van Amber was de olie in de motor goed bijgevuld en gingen we er tegenaan. We kwamen steeds meer op voorsprong en na nog meer druk zetten en Tessa die volgens Remco (die meekeek met de livestream) goed de hoeken opzocht, kwamen de punten. We wonnen deze set met 25-15

Set 2:
Met een paar gouden wissels van Gerben: Lisanne, Paulien en Nienke gingen we onze tweede set tegemoet. We waren goed op dreef en de punten stroomden binnen. Als we onder de 10 blijven geeft Remco ons een mc flurry (toch wel attent die jongen ondanks dat ie misschien corona heeft). Er was ook nog in de set een zwaar EHBO geval van Paulien waar de nodige pleister aan vooraf ging. We wonnen deze set met 25-13 met een mooie aanval van Nienke

Set 3:
Blijft toch een ding om die wedstrijdverslagen te typen zonder de nodige wijntjes erbij #gawegcorona !!
Deze set begon magistraal met Paulien haar opslag (7-0 voorsprong). Er werden weer enkele opstellingsfouten gemaakt bij de tegenpartij (waar is die coach van hun??). Meer dan 6 punten hebben ze van de scheids gekregen in deze wedstrijd omdat ze hun hielp met de eigen fouten die zij maakten. Maar goed wij wonnen deze set dan ook wel erg dik met 25-7
Annemijn zat er trouwens lekker in en schepte de ballen uit het midden alsof het een bergje zand was en Anouk had nog een grappig half blok achtig iets!
Ps. Remco mocht de portemonnee opentrekken voor de mcflurry’s 😍😍😍😍

Set 4:
Begonnen we goed van start en hadden we mooie opslagen en aanvallen. Bij de 15 punten kwam topper Lisanne nog even er in voor de harde opslag en kregen we weer een aantal punten erbij. Toch zakten we daarna even weer af maar wisten we ook deze set te pakken met 25-19

Eindstand: still the Champions 💪🏼🎉

Remco wanneer je uit quarantaine bent gaan we wel mc Flurry’s halen!
Graag 3 mc Flurry Oreo, 5 mc Flurry Twix, 2 mc Flurry M&M ☺️
Vriendelijk bedankt !

Verslag(en) (DS 13)

Vandaag een bijzondere wedstrijd namelijk de eerste zonder publiek. Gezellig nadien met z’n allen een drankje doen zit er ook niet in. Corona moest hier roet in gooien. Helaas, maar gelukkig kunnen we wel een wedstrijd spelen! We hebben er zin in. Speciaal dan ook voor de trouwe kijkers die op de tribune zouden zitten, zoals we elke wedstrijd doen, een wedstrijdverslag. Vandaag een thuis wedstrijd tegen de dames uit Tubbergen ⛰. Dat beloofd nog wat wat we hebben gehoord dat ze een goede tegenstander zijn. Gaan we vandaag een puntje pakken?

Ohja trouwe kijkers het zal jullie nu niet opvallen, maar we hebben nu onze nieuwe wedstrijdshirt aan met dank aan de Plus!

Eenmaal op het veld kwam Amalie met haar unisson 🦄 team aan als onze tegenstander. Unisson toch maar even teruggestuurd naar dames 10! Succes dames.

Set 1:
Even opwarmen. Wauw een prachtig duo blok van Lisanne en Dafne. De pass wil nog niet echt lukken ondanks ons mooie blok. 1-14 het is schandalig. Gelukkig bedachten ze dat er nog wel een wissel kon komen. Thanks coaches. En Dafne mee in de pass. De derde bal komt bij Anna. Het ziet er naar uit dat ze hem gaat setten. Oeh dat mag niet!!! Oef ze speelt er hem sneeky overheen en punt! Go Anna! 6-25

Set 2:
Anna begon met opslag. En gelijk raak, hoppa! Een goed begin van de tweede set. Daarna een goed blok met Dafne in de hoofdrol. Het blijft even steken met de punten, maar we krijgen iets meer grip op deze set. Uiteindelijk eindigen we met iets meer punten dan de eerste set, een goede basis om mee door te gaan. 13-25

Set 3:
Oké Oké het ging nog niet helemaal lekker. De serve bij de tegenstander ging niet helemaal lekker deze set. Wij hebben een mooie serve druk naar de tegenstander terug. Celeste maakt een mooie vliegende Kim aanval en scoort een punt. Anna geeft een mooie B aanval naar Kim en deze wordt ook gescoord. Dafne en Celeste komen nog met meerdere blocks op mid. We staan zelfs voor! Marleen onze nieuwe versterking in het team komt met een mooie serve en pakt daarmee een aantal puntjes. Met een een tweetje op creatieve wijze zoals de coaches noemde aan de kant werd er ook gescoord. Ook Yana doet mee met de serve!! Whoop whoop!

25-22 euh… sorry 22-25. We hadden het gevoel gewonnen te hebben. Maar helaas net niet!

4 set:
Pfff het was vermoeiend. We doen ons best. We rennen ons rot in het veld. Helaas mag al het geren en gezwoeg niet baten.

Dank trouwe kijkers en lezers voor het lezen van het verslag en hopelijk zien we jullie over drie weken weer terug!!!

Liefs dames 13 🥰

Derby 🔥 🔥 🔥 (DS 13)

Wij zijn er klaar voor. Vandaag is de derby tegen Dames 12! Dames 12 was tijdens het inspelen ervan overtuigd dat het net te hoog is. En hij hangt precies hoog genoeg aan de buiten kanten zelfs iets te laag.

Set 1
Anna begint met een mooie serve reeks. Daarna hadden we het even lastig met de serve van Lisanne (DS 12). Met de time-out van de coaches kregen we de serve onder controle. Kim T. had een mooie korte rechte aanval. Toen kwam Celeste nog op mid dankzij de achterover set van Anna. Ondanks de voetfouten mocht de serve van Lisanne gewoon doorgaan. Marjolein scoort nog met een mooie blok. Kim T. prikt de bal achterin en hij komt niet meer terug. Na een lange rally staat het 20-20. Spannend!!!

De 2e set werd door het publiek minder interessant gevonden helaas. Toch werd er hard gestreden door beide teams. Onze midspeelsters lagen veel op de grond door de tactische balletjes in de hoekjes achterin. Eindstand 25-17…

De 3e set zaten Evelien en Celeste met samengeknepen billen op de bank. Twee punten achter en dan weer gelijk en dan weer twee punten achter. (Libero)Mayo had mooie reddingen achter in het veld! Anna en Kim had mooie strakke opslagen waardoor we elke keer weer mooi terug kwamen. Helaas was dit toch niet voldoende. Het werd 25-23.

De 4e set, zullen we dan toch nog een puntje pakken. We begonnen met een kleine achterstand maar kwamen goed terug met een opslag reeks van Evelien, helaas kwam er een time-out en dat bracht ons uit balans. We bleven vechten om de punten en het werd een spannende set. Dafne stond sterk aan het net en had een aantal mooie blocks. Helaas kregen we niet genoeg puntjes meer en werd het 25-19.

Bij de naborrel gaat Anna drie laags gekleed. Evelien doet er een slot op. Alles voor de veiligheid.

Publiek bedankt voor het kijken!

Liefs, Dames 13

Apollo 8 dames 2 bekroont goede start niet met punten bij Topdivisiedebuut

Door de versterkte promotie mochten we gisteren debuteren in de Topdivisie. Zoals gebruikelijk weer een half nieuwe selectie met bij de nieuwe speelsters een mooie mix van ervaring (Jeanine Stoeten, Rinske Hofsté, Maureen Oude Luttikhuis) en jeugd (Marit Zander, Lieke Vlutters).

Met leeftijden van 15, 3x 16 en 17 jaar blijft het team erg jong en 4 daarvan begonnen ons Topdivisie-avontuur zelfs in de basis tegen Eredivisiedegradant Alterno D1. En hoe. De eerste set was direct een prooi voor ons. Op 10-10 plaatsten we een tussensprint naar 17-10 op service van Floor Steenwelle en hoewel Alterno nog dichterbij kwam, ging de set uiteindelijk  met 25-20 naar ons.

De 2e set was een thriller waarbij beide teams elkaar goed in evenwicht hielden. Op 24-23 kwamen we weer op setpunt. Het zou toch niet, in de eerste wedstrijd gelijk een punt pakken tegen de voormalige eredivisieploeg? En nee, het mocht inderdaad niet zo zijn. Een foutservice zorgde dat het setpunt vervloog en was de inleiding voor de ommekeer in de wedstrijd.

Mijn jonge meiden konden de foutenlast niet meer op het lage niveau van de eerste 2 sets houden en hierdoor sloop twijfel in het team. Niet meer vol lef voor het punt durven gaan en spelen om niet te verliezen in plaats van om te winnen zorgde alleen maar voor meer fouten. Ach, het valt ze zeker niet kwalijk te nemen (ook winnen onder druk moet je leren) en de meer ervaren vervangsters die in de loop van de wedstrijd het veld in kwamen, slaagden er ook niet in om het tij te keren.

De 2e set verloren we uiteindelijk met 24-26 en de 3e en 4e set was de koek op: 19-25 en 13-25. We waren dicht bij een stuntje, maar in de Topdivisie moet de hele wedstrijd top zijn om de punten te pakken. Een mooie leerschool dit jaar, waarbij we hopelijk de benodigde leercurve laten zien om voldoende punten te pakken zodat we aan het einde van het seizoen niet weer afscheid van de Topdivisie hoeven te nemen.