Dames 1.2

We hebben er zin in vandaag! Het weer is wat wisselvallig. We hopen toch wat meer stadie te spelen dan het weer.

Set 1
We beginnen met een strakke bal van Majo. Na een blok van Dafne krijgt de tegenstander de bal niet meer over het net en krijgen we ons eerste punt. Na een paar punten beginnen Celeste en Kim V spontaan te zingen. Daardoor vergeet Celeste even dat ze maar voren moest.
Sem vraagt om de bal en prikt hem erover. Dafne gaat weer lekker door met haar opslag reeks en alweer strak over het net en gelijk een puntje. Helaas daarna puntje voor de coach. En weer door! Of toch niet… stond erbij en keek ernaar… Kim V duikt voor een bal, speelt de bal en roept dan: ik! Stephanie wil de bal spelen, maar vangt ‘m. Marjolein gaat als een superman over de grond en wederom een puntje voor ons. Het is 12-8 voor ons. Majo krijgt een bal achter de 3 meter en scoort met een mooie bal. Stephanie scoort het volgende punt, waarna Koen de bal naar de tegenstander rolt. Ik geloof dat hij staand in slaap is gevallen. Hadden we hem naar dames 11 moeten sturen in plaats van Djorro? Sem wil ook als een superman over de vloer glijden, maar ploft neer en blijft gelijk liggen. Na een lange rally, speelt Dafne de bal perfect in de hoek. Nog 1 punt te gaan. Kim sluit af met een sprong Serve. 25-18 gewonnen!

Set 2
Een paar ballen gescoord na de opslag van Kim V. Celeste zegt: Kim zit d’rin. En het gaat mis. Helaas iets te vroeg gejuicht. Maar al gelijk pakken we de punten weer terug: 7-1 voor ons. We worden aangemoedigd door een klein dansend meisje langs de kant. Ze brengt nog niet heel veel geluk, de tegenstander loopt een paar punten in. Majo probeert weer een punt te scoren en gaat ff buurten bij de tegenstander en glijd onder de lijn door. Kim scoort opnieuw weer met een sprong Serve. Dat brengt wel geluk, gelijk vraagt de coach van de tegenstander een time out aan. Dit x geen puntje voor de scheids, maar een tegenstander die bang was voor de bal. Lekker zo doorgaan! We eindigen met 25-14 winst!

Set 3
Er wordt al gejuicht door ons, maar de bal lag nog niet op de grond. Even later alsnog en kunnen we alsnog juichen. En nog een x! De bal komt onze kant ons. Meerdere armen staan klaar om m op te vangen, maar niemand gaat. Vervolgens knalt Kim de bal richting de scheids. hij moet duiken om de bal te ontwijken. Je moet de scheids te vriend houden Kim! Steef maakt het weer goed door in de hoek te scoren. De bal van de tegenstander gaat richting onze wissels op de bank. Celeste ontwijkt de bal alsof ze in de Matrixx zit, maar de tegenstander knalt de fles van de bank, helaas voor hun levert dat geen punten op. Carmen gaat staan ter voorbereiding om het veld in te komen, Kim en Kim knallen tegen elkaar aan, Dafne knalt tegen de muur, de tegenstander staat voor… een klein dipje. Carmen gaat zitten en de punten stromen weer binnen. Carmen brengt geluk als ze in het veld staat, opnieuw wordt er gescoord. Kim schiet een raket af, via de tegenstander komt de bal tegen het plafond, dat is ook een kunst. De tegenstander kan de spanning niet aan en vergeet spontaan de bal te pakken. Geen probleem voor ons. Yes! We hebben nu al 3 sets te pakken!

Set Nummer 4
De regent heeft al snel een punt te pakken en is nu al blij dat ze voorstaan. Ze zijn al gauw tevreden zo te merken. Tegenstander struikelt over elkaar en proberen levend mikado te spelen, terwijl wij maar doorgaan met volleybal. Sem scoort met een strakke bal over het net. Kim is niet gauw tevreden en wil nog een punt erbij als Dafne ons net een punt heeft gegeven op het scorebord. Iets met rupsje Nooitgenoeg. Gelukkig slaat de tegenstander uit en hebben we alsnog het puntje erbij. Sem mikt precies in het midden van het gat van de tegenstander en weer een punt binnen. Ondertussen zingt Dafne een spannend deuntje van de tegenstander die langzaam dichterbij komt. Ze hebben ons zelfs een puntje ingehaald. 11-10 voor de tegenstander. Kim T vangt de bal op, speelt ‘m op Carmen en de bal wordt in de hoek gespeeld. De eerste punt weer voor ons. De eerste van meer die volgen! Van 5 punten achterstand, naar gelijk stand: 20-20. Djorro komt ons ook nog ff coachen en de volgende punt erbij! De spanning stijgt en de punten ook! Dames 11 komt ons ook nog ff aanmoedigen, als dat niet goed komt. 23-24! 24-24! Time-out… wat een spanning! 25-24! 25-25! 26-25! De spanning van het laatste punt ligt in handen van Carmen… en ze scoort! Hoppa! 27-25.

We gaan deze overwinning goed vieren in de kantine. Onze lieve publiek en alle supporters bedankt vandaag. En alle lezers bedankt voor het lezen. Volgende week hebben we de laatste wedstrijd.

Liefs dames 12

FINALE PLAY-OFFS: Dames 1 — Sliedrecht Sport

Dames 1 staat voor het tweede achtereenvolgende jaar in de finale om de landstitel! Tegenstander is regerend landskampioen en bekerwinnaar van 2022 Sliedrecht Sport.

Dinsdag 3 mei speelde het team in Sliedrecht om 19.30 uur en werd met 3-0 verloren. Op zaterdag 7 mei wordt de tweede wedstrijd gespeeld in Borne. Om 15.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal. Publiek is van harte welkom! Mocht na zaterdag de stand gelijk zijn, volgt de beslissende wedstrijd op 14 mei in Sliedrecht.

KAARTVERKOOP ZATERDAG 7 MEI 2022
Leden en vrijwilligers van Apollo 8 hebben zoals altijd gratis toegang. Voor overige toeschouwers is er verkoop aan de deur. Zorg dat je op tijd komt, vol=vol!

Dames 1 – Djopzz Regio Zwolle Volleybal

De halve finale in de play-offs van de eredivisie volleybal bestaat uit twee wedstrijden: eentje uit (zaterdag 23 april om 20.00 uur in Zwolle) en thuis. De tweede en beslissende wedstrijd speelt Dames 1 thuis in de eigen Veste. De winnaar over deze twee wedstrijden plaatst zich voor de finale om de landstitel. De andere halve finale wordt gespeeld tussen Sliedrecht Sport en VC Sneek.

Dames 1 – Peelpush

Na de uitwedstrijd tegen Peelpush op donderdag 14 april speelt Dames 1 op zaterdag 16 april om 20.30 uur de beslissende thuiswedstrijd in de kwartfinale van de play-offs. De winnaar plaatst zich voor de halve finale en speelt tegen Regio Zwolle Volleybal of VCN.

Dames 1 – Peelpush

Pas op mijn bier staat hier! (DS 12)

We mogen weer!! De jongste van het stelde voor om een douch biertje te doen. De oudste van het team ik haal ze wel. Toppunt is bereikt er moet gelegitimeerd worden voor de douche biertjes. De coaches hadden vandaag heel veel bidons bij zich geen idee waarom?! Ach die dubbele tong valt niet op.

De eerste set is begonnen en helaas voor ons begon het een beetje moeizaam. Maar we komen er iets met in een tijdens de rally zegt Joost: mooi gedaan Celeste! (terwijl het eigenlijk Dafne was, maar bedankt voor de aanmoediging!)
Langzaam maar zeker komen we terug in het spel en hebben we hier en daar nog mooie aanvallen en reddingen. Celeste valt een bal heel mooi aan, helaas komt hij vol in het blok. Maaar gelukkig houdt Celeste goed haar koppie erbij en speelt heb verder met haar hoofd, waarna we de bal weer verder kunnen spelen.) Sem staat op het punt te serveren, wanneer ze in de rug wordt aangevallen door een ander team van Apollo 8, oeps? Sem blokt een bal van de tegenstander heel mooi af en daarna denkt Kim V ik wil wel even een 3 meter aanval doen. Terwijl ze al strak aan de 3 meter lijn staat, sprint ze omhoog en slaat ze hem mooi in. De set eindigt in 25-19 voor ons! Volgens mij zijn we goed warm gedraaid.

We beginnen de 2e aanvallend sterk met mooie punten van Dafne en Sem. Een bal wordt door de tegenstander in één keer terug gespeeld, maar Kim V denkt “dat kan ik ook” en speelt hem in één keer terug in het hoekje. Puntje erbij! Wanneer ze mag serveren maakt ze ook meteen een aantal aces en ketsballen. En zo bouwen we verder aan onze voorsprong. Carmen wordt erin gewisseld voor de serve en serveert meteen een ace en een ketsbal. En uiteindelijk winnen we de set met 25-15. Joost vraagt na de wedstrijd wie er als eerste had gelachen in deze set. Dat was Stefanie. We zeggen niet waarom.

3e set
We beginnen mooi met 2-0 Kim T is aan de opslag en die balletjes gaan er foutloos overheen! Met een aanval van Majo staat het 4-0 woehoeee! De tegenstander lijkt nog niet te snappen dat ze de bal over het net moeten spelen dus het staat 7-0. Carmen prikt een mooi balletje in het centrum en het staat 9-2. Ze maakt ook nog ff een ace.. 10-2!!! Dafne slaat er ook een balletje over en t is 11-2. Dafne slaat op en scoort een prachtig puntje. Ik denk dat het zo goed gaat en gezellig is door onze coaches Koen en Joost… Wat zouden ze in hun bidons hebben? Wonderwater? Of uhh wat anders? Nou ja er is in ieder geval een goed sfeer en het staat inmiddels al 20-5!!!! Wow wat gaat dat hardddd! Kim V dacht ff niet meer aan de achterlijn met serveren, maar slaat hem richting het basketbal net.. misschien toch een ander sport Kim? Sem heeft een strakke aanval maar hij komt toch terugg.. helaaaas maargoed het staat 21-9. Zouden we nog onder de 10 eindigen?? Alles voor dat gratis rondje van Joost dames, kom op!! Ace van Majooo! Het staat 22-10. De tegenstander serveert uit 24-12. Nog 1 PUNTJEEEE!!! En jas hoor, Majo prikt hem mooi in het hoekje! GEWONNENNNN!!! Eindstand 25-12.

We zijn klaar om de tegenstander onder de 10 punten te houden; LET’S GO! We beginnen gelijk goed met een puntje voor ons. Vanuit de bank wordt er geschreeuwd dat we moeten gaan voor “de andere roze”. En dat doet Sem. Nog een punt erbij. Het gaat even mis. We staan achter met 3-6. De coach zet een time-out in. Daarna volgt het puntje voor de coach! Stephanie weet een heel lastig balletje toch erover te werken; een puntje. We staan voor met 8-7. Sem is ondertussen lekker bezig met haar opslag. De tegenstander haalt de 10 punten; helaas geen rondje van de coaches voor ons. Er worden over en weer wat punten gescoord waardoor het nu 15-18 staat. Marjolein plaats een mooi balletje na de tweede time-out en het wordt 18-20. Carmen serveert daarna perfect; weer een punt. Maar helaas…. We kunnen de set niet winnen 😞

Tot slot zeggen de coaches nog: altijd juichen en lachen en plezier maken! Koen en Joost, onze coaches van vandaag, bedankt. Publiek bedankt voor het kijken en de lezers voor het lezen van het verslag. We sluiten de wedstrijd af met bier, wijn, flugel en taart. Tot de volgende keer. Ohja Celeste is heel blij dat ze een lichaam heeft.

Liefs dames 12

Dames 1 – VC Sneek

Volle zalen (DS 12)

Daaaar zijn we weer! We beginnen met een paar kleine kwaaltjes. De een heeft kloofjes in der handen de ander jeuk in het kruis en weer een ander heeft een grote blauwe plek boven d’r navel, maar heee dat mag de pret niet drukken. Ook met deze kwaaltjes moeten we kunnen winnen.

We starten de eerste set lekker met een voorsprong. Sem en Marjolein hebben de grond al veel gezien met een paar mooie duiken. Celeste ziet ook een mooi plekje en prikt hem daar mooi in. Ah, daar gaat onze sterserver Kim V, dat worden even mooi veel puntjes pakken. Kijk we zijn er weer twee rijker, de laatste was helaas uit. Oeps. een aanval van Celeste vol in het net🙈. Kim T onderschept nog mooi een moeilijke bal van de tegenstander. En heeeeuj een mooie strakke aanval van Marjolein bezorgt ons opnieuw een punt. Even een korte pauze voor de dorstige Sem, maar die heeft ook al wel hard gewerkt en aardig wat stof van de vloer gehapt. Onze communicatie gaat even een stuk slechter waardoor de tegenstander flink wat punten weet te scoren. Gelukkig grijpt onze coach snel in en regelt een time-out. Heeft hij wel vier keer voor moeten schreeuwen (mijn oren toeteren) omdat de scheidsrechter een klein beetje was afgeleid, maar goed. Carmen blijft de hele set onwijs kalm en regelt als spelverdeelster even dat we onze rust terug vinden en weer een aantal punten pakken. En jaaaa we winnen de set met 25-20. Mooi gewerkt dames!

Vol vertrouwen en plezier gaan we de tweede set in. Carmen trapt hem af met een knoepert van een serve: helaas wel uit. Marjolein weet een mooi plekje te vinden en prikt hem daar even heel beheerst in. Sem volgt met een strakke aanval. Carmen maakt een zeer gecompliceerde set: maar hij werkt wel. Marjolein heeft nog een geslaagde block. Het leidt ertoe dat we de tweede set ook met een voorsprong starten. Celeste volgt met een mooie verdediging en daarna ook nog een goeie block. Martien Meiland zou zeggen: “wat gaan we goeeeeeed”. Kim T is ook goed wakker en mist geen bal. Helaas ziet de scheids niet de voetfouten die de tegenstander maakt. Nja het geeft niet, zo winnen we ook wel. Carmen vist nog even mooi een balletje van de grond en Sem mept m er hard overheen. Marjolein past de bal een tikkie te strak zodat zowel Celeste als Sem hem mist. Kim V is ook scherp en ondervangt een paar ballen. Kim T roept dat ze pauze wil; nou doen we meid hoe lang heb je nodig, 20 minuutjes genoeg?😜 Nee grapje, 20 seconden kun je krijgen. Over 20 gesproken, de tussenstand is inmiddels ook 20-20. Het wordt nu wel spannend. Koen roept ons even tot de orde. Goed getimed door Koen want na de time-out scoren we gelijk 2 punten. Door een aantal foutjes van ons laten we wat punten liggen en verliezen we 22-25.

Sem begint lekker negatief; we kunnen nog 3-2 spelen. Uhm how about 3-1 Sem? Deze set moet goed komen, ons toppertje Dafne komt er namelijk in. Dafne heeft gelijk een mooie serie aan serves. Kim V scoort nog even een puntje met een moeilijke aanval. Sem lijkt wel een bowlingbal: zo hard komt ze over de grond heen zetten naar het net. Oeh Marjolein heeft een prachtige aanval. Carmen tikt de bal helaas even het net in. En jaaaaa Dafne heeft het te pakken en slaat de bal hard over het net en weer een punt. kim V ziet een leeg plekje en maakt daar ook even goed gebruik van. We raken lekker op elkaar ingespeeld en het gaat steeds iets beter. Celeste is overal ook erg lekker bij. Marjolein heeft wel 7x achter elkaar moeten serveren. Even een mooi dubbelblock van Dafne en kim tussendoor. Sem slaat hem nog even mooi op de lijn. Marjolein redt ons met een achterwaartse sprint naar de bal. Ondanks een ietwat ongelukkige set van Carmen weet Sem toch een punt te scoren met haar vuistje. We drogen Webton in deze set compleet af; we winnen met 25-12!

Ah Sem is nu ook om: “laten we toch maar 3-1 spelen”. Nou Sem, dat vind ik nu een goed idee van je. Ah, Koen motiveert ons met een eerste rondje van hem als we deze set winnen. Dat lijkt mij reden genoeg. We starten met een voorsprong van vier punten. Een goed begin is het halve werk toch?😉. Dafne heeft een mooie aanval en Kim heeft een mooie prikbal. Puntjes puntjes puntjes. Celeste maakte een netfout maar tegelijkertijd kwam er een bal van het veld naast ons aan het net dus niets aan de hand. Sem serveert nog eventjes een balletje onder het net door. Marjolein heeft wederom een ontzettend mooie aanval. Celeste serveert heeeel tactisch en scoort een punt. Ook Sem scoort met een fantastisch aanval. Carmen geeft ons ook nog even een puntje met een tactische prikbal. De tussenstand is momenteel 18-10. Celeste maakt opnieuw een punt en is daar zelf ook erg blij mee. Ze beloont zichzelf met een klein dansje. Ook Marjolein heeft een mooie aanval op de lijn. Tussendoor eventjes een discussie wie nu moet serveren, maar verder loopt het als een tiet! Dafne heeft een aanval recht vooruit en scoort daarmee ook. Kim T pakt alle onvermoeibaar alle ballen. Heeeeeeeuuuuj laatste set ook gewonnen met 25-15.

We hebben gewonnen!! Dat wordt een rondje bier van Koen! Daar doen we t voor 😁. Nog eventjes met ABBA onder de douche en dan gaan om nog even om bij Martien Meiland te blijven “wijnen, wijnen, wijnen” (of bier drinken).

Tot de volgende keer!

Liefs, dames 12

Dames 1 – Sliedrecht Sport

Dames 1 – Voltena