Koen de Vries verliest met 3-1, de rest van het team met 4-0

Na een zomer afwezigheid zijn we er weer, maar nu onder de naam Heren 5 en in de eerste klasse! Wat is verdiend door het kampioenschqp van afgelopen jaar. Nieuw in de selectie dit seizoen zijn libero Nick Snippers en diagonaal Sander Grootjans. Daarnaast zijn Marcel van Harten en Casper Haanappel aangesloten als staf die ervoor gaan zorgen dat we dit seizoen in het linker rijtje eindigen.

Dan de openingswedstrijd, Krekkers HS 1 – Apollo HS 5

De eerste set begon redelijk, er werd genoeg geblokt en gescoord om Krekkers bij te houden. Echter was er een dusdanig hoge eigen foutmarge waardoor we de set niet binnen konden slepen. Eindstand 25-16

De 2e set werden er dus wat hoognodige wissels ingegooid. De Vries, Hampsink en Gerben moesten voor punten zorgen. Ook Sander werd er later ingewisseld. Helaas mocht dit geen verschil maken, eindstand 25-17, wel een puntje meer dus. Wel mag worden opgemerkt dat De Vries prima in de wedstrijd zat, hij zocht vaak via de handen de muur bij de tegenstander op. Ook Sander maakte een goede indruk bij zijn debuut als diagonaal.

Set 3 liepen we weer een puntje in, 25-18. Dit kwam vooral doordat we meteen 5-1 achterstonden en dit gat niet dicht konden maken. Mentaal maakten we wel een stap, we eindigden goed waardoor we de 4e set met goede moed begonnen. Vooral De Vries had de smaak te pakken. De ene na de andere bal vloog in het veld van de tegenstander. hierdoor gingen we gelijk op tot een kritieke stand van 24-24. Helaas mochten zelfs de tactische wissels van Marcel het verschil niet maken, eindstand 26-24.

De Vries zat op de terugweg nog zo in de ontkenningsfase dat hij dacht dat we de set hadden gewonnen. Het was dan ook een zware klap toen Djorro hem op de feiten wees.

Over het algemeen was de wedstrijd redelijk en beseffen we ons dat als we genoeg inzet blijven tonen we het doen van het linker rijtje kunnen .bereiken.

Aanstaande vrijdag is de eerste thuiswedstrijd tegen ATC HS 1 en daar gaan we dan ook de eerste puntjes pakken!