WVC Volley DS1 – Apollo 8 DS2

Verslag

Na het zure verlies van vorige week tegen het sterke Veracles, moesten we het dit weekend opnemen tegen de (toen nog) nummer 1: WVC DS1. Weer een moeilijke tegenstander, maar het beloofde een mooi potje te worden.

Met maar 15 minuten onderweg, kwamen we aan in de Dikkenshal in Wierden. En wat doe je dan als eerst?: juist, de kantine in. Lekker wat bakkies koffie achteroverslaan zodat we klaarwakker in het veld zouden staan. Omkleden, warming-up en gaan. We begonnen meteen sterk. Vielen met lef aan en de sfeer was goed in het team. Na de 3-3 gelijk stonden we telkens een paar puntjes voor. Dit konden we uitbreiden naar 8-13. Wierden maakten een boel serve fouten waardoor wij konden profiteren. Maar niet te vroeg gejuicht, want dit zou niet zomaar de nummer 1 zijn als ze niet zouden terugvechten. En dat deden ze. We kregen het moeilijk met de bal afmaken dus deden zij dat voor ons. Zelfs zo goed, dat ze ons hadden ingehaald tot 19-16. Tijdens deze rally klapte helaas ook de voet dubbel van onze midspeelster, Lotte Wissink, die geblesseerd het veld uit werd gedragen. Heel vervelend, maar we moesten ons weer focussen op het spel. Wierden bleef sterk spelen en het stond 22-18. Maar toen kwam de dubbele wissel, die in het midden van de set al gewisseld werden, weer terug in het veld. Met de serve van Minke Vos en een foutje van WVC, kwamen we terug tot 22-21. Het geloof kwam weer wat meer terug en we speelden met wat meer druk. Hierdoor kreeg WVC het moeilijk en wisten we de eerste set toch binnen te slepen met 23-25. Net op het nippertje.

We wisten dat het ook zomaar de andere kant op had kunnen vallen dus we moesten set 2 weer scherp beginnen. En dat deden we erg goed. We begonnen set 2 met een 0-4 voorsprong door de mooie balletjes van Marije ten Brinke en Imke Wieffer. Dit zorgde voor de eerste Time-Out aan de kant van Wierden. Deze Time-Out leek nuttig te zijn, omdat Wierden de 1-4 scoorde. Toch wisten we onze voorsprong verder uit te breiden naar 9-2. Dit kwam door een paar fouten aan de kant van WVC, maar ook door een paar harde aanvallen aan onze kant, waaronder Lisa Louwrink. Het lukte WVC niet om te scoren en de 2e Time-Out werd aangevraagd bij de stand 3-10. Wij bleven heel rustig en deden ons eigen ding. Scoorden als we de kans kregen. Alles klopte. De middens konden aan onze kant aangespeeld worden en dit pakte goed uit. Op een gegeven moment stonden we 7-16 voor. We bleven deze verre voorsprong volhouden door weinig fouten te maken, met lef te blijven spelen en door WVC de fouten te laten maken. Dit leidde tot een stand van 11-21 en uiteindelijk een eindstand van 13-25. Een 2-0 voorsprong in sets, net als vorige week.

Het zegt dus nog niks, want WVC zou de wedstrijd nog zomaar kunnen winnen. We wisten dat WVC het ons niet zo makkelijk zouden maken als in set 2. Voor ons het doel om te blijven spelen zoals in set 1 en set 2. Maar dat ging helaas niet zo makkelijk. We maakten zelf veel fouten en lieten WVC in hun spel komen. Het wordt namelijk lastig als je 9-6 achter staat en daarvan zelf 6 fouten maakt. Dit moest dus anders. Vandaar ook een terechte Time-Out van onze coach Thijs Prins. Toen het punt na de Time-Out ook een fout was van onze kant, werd er gewisseld. Dit pakte goed uit, want we wisten meteen te scoren. Met Lisa aan serve, wisten we weer zelf punten te scoren. We haalden WVC weer in met 10-11 en de Time-Out werd aangevraagd aan de kant van Wierden. Na de Time-Out wisten we druk te houden en leidde de stand, onder andere door de serve van Diede Spekreijse, tot een score 11-16. Na de 2e Time-Out van WVC breidden we dit uit naar 11-18, maar kwam WVC ook wat meer terug naar 15-18. Maar we wisten een prima voorsprong vast te houden. Het stond 17-20 toen er een wissel bij WVC kwam. Nummer 10, Anne Meijerink, kwam aan serve en 2 keer achter elkaar kregen wij het moeilijk in de pass. Ze wist het aan onze kant spannend te maken. Vandaar dat onze coach een Time-Out aanvroeg. Een goed moment, want het punt werd direct weer door onze kant gemaakt en het stond 19-21. Het werd een spannend einde, maar we wisten de set (en de winst) binnen te halen met 22-25.

Wát een fijn gevoel, maar we wilden zo graag die 4e set ook pakken. En weer lieten we dat in het begin van de set goed zien door een voorsprong van 4-10. Van deze 10 punten kregen we de helft cadeau van WVC. En toen waren er geen beelden meer vanaf stand 6-12. Wel weten we dat het nog rete spannend is geworden, want de einduitslag was 28-30. WVC kwam terug, kwamen wij aan serve bij 22-24 maar wisten we het niet af te maken. Zelfs WVC kreeg 3 kansen om de set nog te pakken, maar dit gebeurde gelukkig niet en pakten we, met geluk, de vierde en laatste set. 0-4!

5 puntjes, wat een geweldig resultaat voor ons. Dit hadden we niet zien aankomen. We hebben iedereen nodig gehad in het team, wat ook ons sterktepunt was deze wedstrijd. Met goede moed gaan we door naar volgende week. Dan staat Rosstars op het programma, bij ons in de Veste. Hopelijk wordt het dan weer een mooi spektakel. Er is in ieder geval taart na de tijd vanwege de 0-4 winst. Tot volgende week in de Veste om 16:15!