We hebben er zin in (DS 12)

Verslag

Celeste dacht de weg wel te weten naar de wedstrijd. Ze stonden bij de kerk te wachten. Waar blijft toch iedereen? Zou het hier toch niet zijn? Gelukkig had de auto van Celeste de weg nog net op tijd gevonden.

Klaar voor de eerste set. Koen had een lange pep talk voor de start van de eerste set. De start van de set ging gelijk lekker. 0-7 stonden we voor. Het begin van de eerste set ging wel lekker. Nienke en Paulien hadden een theekransje aan de kant. Toen ging het ineens slechter. De tegenstanders kwamen dichterbij. Echter mocht de peptalk van Koen voor de eerste set niet baten.

Op naar de tweede set. We blijven nog even op dezelfde plek. Ondanks dat dacht Kim ‘ik ga lekker serveren’ terwijl ze achterspeler was. De scheids zag het pas nadat we klaar gingen staan voor de serve van de tegenstander. We doen de rotatie nog netjes een keertje overnieuw. Het is een spannende set. We gaan redelijk gelijk op tegen elkaar. We hadden een goede serve druk. Dat we hier een stapje in het veld mochten staan hielp ons enorm. Af en toe kwam de kikkersprong van Celeste weer terug. Kim T. had nog een mooie aanval naar achteren en scoorde één punt. Stephanie bleef in deze set netjes van het net af en maakte daarmee ook nog een aantal punten doordat de tegenstander het net wel raakte! Helaas was de scheidsrechter niet altijd even scherp en telde het blok van Marjolein niet waardoor ze vier keer speelde. Helaas was dat nog niet voldoende om de set te winnen.

We gaan naar de derde set. Gaan we er vijf sets van maken? Wel leuk toch om na zo’n lange tijd weer lang te spelen toch?! We beginnen weer goed. We slaan vervolgens vier keer achter elkaar in het net. Met de pass waren nog even aan het proberen of een viermans pass een goed idee zou zijn. Het werkt goed. In overleg kreeg Nienke de bal ook op de drie. Ze mocht er gelijk aan geloven. En scoorde één punt. Paulien had ook nog een mooi onderhandse smash dat punten pakte we mooi mee. Dafne zat er goed bij in het blok!

Op naar de vierde en laatste set. Gaan we een laatste puntje pakken? Oké we beginnen goed en we staan op de juiste plek. Niemand gaat voor zijn beurt. Dat is al een vooruitgang. Nienke en Paulien zitten ook in de wedstrijd en de serve gaat goed. Nienke probeerde ook nog een set te spelen naar Kim maar mocht helaas niet baten. Als de pass goed ging maakte we allemaal mooie punten. Iedereen had een top aanval! Het is gelukt de laatste set hebben we! Gezien alles nog vroeg dicht gaat doen we nog een drankje in Hengelo.

Natuurlijk bedanken we ook het publiek! Tot de volgende keer, dan spelen we thuis.