Volle zalen (DS 12)

Verslag

Daaaar zijn we weer! We beginnen met een paar kleine kwaaltjes. De een heeft kloofjes in der handen de ander jeuk in het kruis en weer een ander heeft een grote blauwe plek boven d’r navel, maar heee dat mag de pret niet drukken. Ook met deze kwaaltjes moeten we kunnen winnen.

We starten de eerste set lekker met een voorsprong. Sem en Marjolein hebben de grond al veel gezien met een paar mooie duiken. Celeste ziet ook een mooi plekje en prikt hem daar mooi in. Ah, daar gaat onze sterserver Kim V, dat worden even mooi veel puntjes pakken. Kijk we zijn er weer twee rijker, de laatste was helaas uit. Oeps. een aanval van Celeste vol in het net?. Kim T onderschept nog mooi een moeilijke bal van de tegenstander. En heeeeuj een mooie strakke aanval van Marjolein bezorgt ons opnieuw een punt. Even een korte pauze voor de dorstige Sem, maar die heeft ook al wel hard gewerkt en aardig wat stof van de vloer gehapt. Onze communicatie gaat even een stuk slechter waardoor de tegenstander flink wat punten weet te scoren. Gelukkig grijpt onze coach snel in en regelt een time-out. Heeft hij wel vier keer voor moeten schreeuwen (mijn oren toeteren) omdat de scheidsrechter een klein beetje was afgeleid, maar goed. Carmen blijft de hele set onwijs kalm en regelt als spelverdeelster even dat we onze rust terug vinden en weer een aantal punten pakken. En jaaaa we winnen de set met 25-20. Mooi gewerkt dames!

Vol vertrouwen en plezier gaan we de tweede set in. Carmen trapt hem af met een knoepert van een serve: helaas wel uit. Marjolein weet een mooi plekje te vinden en prikt hem daar even heel beheerst in. Sem volgt met een strakke aanval. Carmen maakt een zeer gecompliceerde set: maar hij werkt wel. Marjolein heeft nog een geslaagde block. Het leidt ertoe dat we de tweede set ook met een voorsprong starten. Celeste volgt met een mooie verdediging en daarna ook nog een goeie block. Martien Meiland zou zeggen: “wat gaan we goeeeeeed”. Kim T is ook goed wakker en mist geen bal. Helaas ziet de scheids niet de voetfouten die de tegenstander maakt. Nja het geeft niet, zo winnen we ook wel. Carmen vist nog even mooi een balletje van de grond en Sem mept m er hard overheen. Marjolein past de bal een tikkie te strak zodat zowel Celeste als Sem hem mist. Kim V is ook scherp en ondervangt een paar ballen. Kim T roept dat ze pauze wil; nou doen we meid hoe lang heb je nodig, 20 minuutjes genoeg?? Nee grapje, 20 seconden kun je krijgen. Over 20 gesproken, de tussenstand is inmiddels ook 20-20. Het wordt nu wel spannend. Koen roept ons even tot de orde. Goed getimed door Koen want na de time-out scoren we gelijk 2 punten. Door een aantal foutjes van ons laten we wat punten liggen en verliezen we 22-25.

Sem begint lekker negatief; we kunnen nog 3-2 spelen. Uhm how about 3-1 Sem? Deze set moet goed komen, ons toppertje Dafne komt er namelijk in. Dafne heeft gelijk een mooie serie aan serves. Kim V scoort nog even een puntje met een moeilijke aanval. Sem lijkt wel een bowlingbal: zo hard komt ze over de grond heen zetten naar het net. Oeh Marjolein heeft een prachtige aanval. Carmen tikt de bal helaas even het net in. En jaaaaa Dafne heeft het te pakken en slaat de bal hard over het net en weer een punt. kim V ziet een leeg plekje en maakt daar ook even goed gebruik van. We raken lekker op elkaar ingespeeld en het gaat steeds iets beter. Celeste is overal ook erg lekker bij. Marjolein heeft wel 7x achter elkaar moeten serveren. Even een mooi dubbelblock van Dafne en kim tussendoor. Sem slaat hem nog even mooi op de lijn. Marjolein redt ons met een achterwaartse sprint naar de bal. Ondanks een ietwat ongelukkige set van Carmen weet Sem toch een punt te scoren met haar vuistje. We drogen Webton in deze set compleet af; we winnen met 25-12!

Ah Sem is nu ook om: “laten we toch maar 3-1 spelen”. Nou Sem, dat vind ik nu een goed idee van je. Ah, Koen motiveert ons met een eerste rondje van hem als we deze set winnen. Dat lijkt mij reden genoeg. We starten met een voorsprong van vier punten. Een goed begin is het halve werk toch??. Dafne heeft een mooie aanval en Kim heeft een mooie prikbal. Puntjes puntjes puntjes. Celeste maakte een netfout maar tegelijkertijd kwam er een bal van het veld naast ons aan het net dus niets aan de hand. Sem serveert nog eventjes een balletje onder het net door. Marjolein heeft wederom een ontzettend mooie aanval. Celeste serveert heeeel tactisch en scoort een punt. Ook Sem scoort met een fantastisch aanval. Carmen geeft ons ook nog even een puntje met een tactische prikbal. De tussenstand is momenteel 18-10. Celeste maakt opnieuw een punt en is daar zelf ook erg blij mee. Ze beloont zichzelf met een klein dansje. Ook Marjolein heeft een mooie aanval op de lijn. Tussendoor eventjes een discussie wie nu moet serveren, maar verder loopt het als een tiet! Dafne heeft een aanval recht vooruit en scoort daarmee ook. Kim T pakt alle onvermoeibaar alle ballen. Heeeeeeeuuuuj laatste set ook gewonnen met 25-15.

We hebben gewonnen!! Dat wordt een rondje bier van Koen! Daar doen we t voor ?. Nog eventjes met ABBA onder de douche en dan gaan om nog even om bij Martien Meiland te blijven “wijnen, wijnen, wijnen” (of bier drinken).