Dames 2 wint eerste wedstrijd in de 1e divisie

Verslag

We zijn weer van start gegaan! Een nieuw seizoen, een nieuw team, een nieuwe competitie. We zijn gebrand om in deze mooie 1e divisie te blijven. Op zaterdag 21 september kwamen wij als eerste de meiden uit Vorden tegen: Dash DS1.

We begonnen de middag al aardig vroeg bij onze libero thuis. Omdat zij nog maar net een paar weekjes in haar nieuwe huisje woont, nodigde ze ons uit voor soep en verrukkelijke broodjes. Maar zou zo’n goede bodem ook veel goeds beloven voor de rest van de dag? Nou hup, de auto in en op naar Vorden. Deze rit mocht maar liefst 50 minuten duren. Een aantal van ons konden dus zeker niet de oogjes openhouden, deze “lange” rit.

Eenmaal aangekomen in het bijzonder leuke Vorden, begonnen de kriebels toch een beetje te komen. Normaal gesproken nemen we de tactiek met elkaar door, maar onze assistent-trainer Jasper moest zo nodig weer eens afhaken. Het werd een kort maar sterk praatje door onze Thijs Prins. Wat ik net al eerder had benoemd; we waren gebrand om te winnen.

De zaal was klein maar toch speelden we op centercourt. Voor sommige bij ons in het team iets nieuws. Spannend dus. We begonnen de wedstrijd al met een heerlijke 4-0 voorsprong vanwege onze topserveerster Lotte Wissink. Scoren ging heel goed en we maakten de ballen snel af. Op een gegeven moment stond het 12-4 en 17-9 voor ons. Je zou zeggen, kat in het bakkie deze set. Maar Dash liet zich niet kennen en kwam zelfs terug tot 21-20. Wij begonnen slechter te spelen en zij werden beter. Uiteindelijk wisten we toch de set binnen te slepen met 22-25.

In de 2e set begonnen we wat meer gelijk op, namelijk 3-3. Maar de serve skills van onze spelverdeler, Minke Vos, bracht de stand naar 10-3. Deze voorsprong wisten we goed vol te houden en zelfs nog uit te breiden tot 19-8. Dash kwam nog wel iets terug in punten, maar wij wonnen de set uiteindelijk met 17-25.

Toen kwam set 3. Voor ons vaak een set waar we veel moeite mee hebben. En dat zag je in de stand. We waren deze set namelijk veel meer aan elkaar gewaagd en bleven gelijk op spelen tot 18-18. Daarna liepen wij iets uit door een goede serve van Madée en Diede, en maakte Lindy het laatste punt door de bal lekker binnen de lijnen te slaan, 22-25

En toen kwam set 4. De opstelling werd aan onze kant helemaal omgegooid. In het veld stond een gemiddelde leeftijd van 16,5 jaar. De 4de set begonnen we afwachtend en kwam Dash op voorsprong. Het was aan onze kant wat twijfelachtig en het enthousiasme daalde, terwijl we op een gegeven moment maar 9-8 achter stonden. Vanaf het moment dat nummer 2 van Dash aan serve kwam, braken we. Niks klopte meer en de grote achterstand konden we niet meer inhalen. Dash was vele malen sterker deze set en sleepte de set binnen met 25-14.

Voor ons even flink balen, maar zoals onze coach Thijs had gezegd: van tevoren hadden we getekend voor die 4 puntjes. En met die positiviteit gaan we door en maken we ons klaar voor onze eerste thuiswedstrijd tegen het sterke Veracles DS1. Deze spelen wij om 16:15 spelen in de Veste. We zien jullie daar! PILS!