Tweede weekend wedstrijd (DS 11)

Verslag

Vandaag mochten we aantreden tegen de huidig nummer 8 op de ranglijst, fysio Engbersen Aastad Dames 4. Waar Amber om 01:30 de wedstrijdkledij nog heeft gewassen stonden we om 13:30 schoon en wel klaar om onze 2e wedstrijd van het weekend te spelen

Gelukkig was de hal van vandaag groter dan de hal van gisteren, die was ongeveer net zo groot als kleedkamer 2 waar de tijgerbalsem geur door de gehele muren heen streek.

Op de heenweg waren een aantal meiden al vooruit aan het lopen op de zaken en in heuse kerstsferen werd er afgerezen naar Almelo om wederom hopelijk 5 punten mee naar huis te kunnen nemen.

Set 1:

In de eerste set wisten we direct de servicedruk hoog te leggen, we pakten ook direct een fijne voorsprong waardoor niet alleen het veld, maar ook de kant rete-enthousiast werden en er de meest creatieve klanken door de zaal werden geschreeuwd. Voor heel even leek het wel of de hele zaal Apollo 8 was, want aan de muziek kon het zeker niet liggen. Ondanks dat Amber in deze set intiem werd met de maat 41 van de tegenstander onder het net vond de scheids dat de Almelose dames binnen de lijnen (of onder het net) niks fout deden, en hielp het niet dat onze aanvoerster even verhaal kwam halen, of brengen. Op het midden werden de ballen alle richtingen opgeslagen, vooral in de hoeken want daar had de tegenpartij geen antwoord op.. we wonnen deze set dan ook voor ons gevoel verdienstelijk met 16-25

Set 2:

In de 2e set veranderden we niet veel, maar de tegenpartij wel. Zij begonnen te serveren alsof hun leven ervan af hing en hetzelfde deden wij in de pass. We keken dan ook na ongeveer 2 minuten spelen tegen een achterstand aan van 0-5.. Tot dat we wel genoeg meegeleefd hadden met de tegenstander, toen ramden we bal naar de overkant en was het even klaar met de stand op 0. In deze set kwam onze pass niet altijd even lekker, maar gelukkig rende Tess als Maxima Verstappen over het veld en haalde de ene na de andere bal van de vloer om onze aanvallers te voorzien van lekkere setjes waar we heerlijk op konden aanvallen. In deze set had Lisanne er zin in om de service even zo te presenteren dat we op een mooie voorsprong kwamen, waardoor de tegenpartij genoodzaakt was een korte pauze in te lassen en we met opgeheven hoofd gingen genieten van onze time-out. Onze coach Remco gaf hier een aantal aanwijzingen waar we weer op vooruit konden branden en we gingen het veld weer in onder luid gezang van ons eigen Apollo 8 koortje. We maakten deze set op onze eigen manier af, en wisten de achterstand om te zetten in een voorsprong. Wel maakten we het even spannend, maar dat vinden we eigenlijk altijd wel even gezellig. Uiteindelijk hebben we de eindstand 21-25 Op het scorebord gezet in de 2e set.

Set 3:

In de 3e set rende Annemijn als dezelfde Maxima Verstappen door het veld en heeft met haar kwalitatief sterkte servicedruk de tegenstander het niet gemakkelijk gemaakt in deze set. Carlos wist de gaten voor bij het net te vinden en sloeg de ene na de andere bal op de sportschoenen bij Aastad. Wat genieten! In deze set hadden we er weer even zin aan om het spannend te maken, waardoor Remco ons naar de kant haalden. Met wat bananen, appels en een goede nieuwe lading benzine achter de kiezen waren we klaargestoomd om de welbekende 3e set binnen te gaan slepen. Anouk en Tessa zagen de gaten bij de tegenstander en ramde de ene naar de andere bal tegen de lijn van de tegenstander, waardoor we weer heerlijk konden zingen en dansen, toch wel onze beste kwaliteit. Ook de ouders van Amber kwamen binnen in deze set, en na dat wij hun hadden welkom geheten met enthousiast gezwaai vanaf de zijlijn, konden we ook deze set verdienstelijk naar onze kant trekken en met 16-25 het veld naar de andere zij heen stappen (of dansen, Paulien…)

Set 4:

In de 4e set gingen we gewoon voor de 5 punten, waarbij Nienke op de dia samen met Annemijn prima in de aanval de ballen op de vloer wist te leggen, tot frustratie van de tegenstander waardoor we een heerlijke voorsprong op het scorebord konden zetten. De ene bal na de andere bal van de partij naast ons rolde het veld in, soms tot voordeel van ons.. waardoor we ons heerlijk konden herpakken. We viste aardig wat ballen van de vloer, want ook de tip ballen en de hoeken waren in deze set veilig gesteld door ons eigen heuse duikteam. Met de snorkel om de schouder rende we het veld door en waren we zeker van onze zaak en de 5 punten. Carlos serveerde in deze set aardig in de rondte waardoor we uiteindelijk met 5 punten, wat blauwe plekken, een gekuste muur, een besprongen voet en een luid applaus voor 2 man publiek weer retour Borne gingen.

Setstand: 22-25

Shoutout voor onze trouwe supporters welke ons in Almelo kwamen aanmoedigen (ouders van Amber) ?