Tornado niet opgewassen tegen Wervelwind (DS 11)

Verslag

Afgelopen vrijdag was de wedstrijd van D11 tegen de dames van Tornado DS 7, een absolute kraker. Kuipers en ik (Jelle) hadden een paar weken geleden beloofd om nog een keer een wedstrijdje te komen kijken, maar door the big C moesten we ons helaas vermommen als verzorgers om deze belofte na te komen. Met een doosje pleisters in de aanslag kwamen we de wedstrijd vanaf de bank bijwonen. Gelukkig hebben we ze niet nodig gehad.

Meteen leek het al menens; D11 had een livestream geregeld waar zelfs RTV Oost nog wat van kan leren (maar even serieus RTV Oost, wtf was die livestream van D1 tegen Tenerife vorige week?!. Als ik een diavoorstelling wou kijken was ik wel naar mn oma gegaan, die heeft ten minste koekjes.) Anyway, voor de liefhebber is de livestream van D11 te volgen op hun insta.

De wedstrijd ging op gelijk niveau van start, maar al gauw bleek dat de dames van Tornado niet opgewassen waren tegen de Wervelwind die Apollo 8 DS11 heet. Met een harde serve en veel goed geplaatste prikballen in het centrum kwamen ze tot een ruime voorsprong van 6 punten. Deze voorsprong wisten ze netjes te behouden tot het eind van de set, eindstand 25-18.

Met zo’n eerste set moet de tweede ook wel goed komen denk je dan. De eerste paar punten kwamen de dames echter meteen op een achterstand terecht. De coaches lieten dit niet gebeuren en vroegen op een stand van 3-6 de eerste time-out van de wedstrijd aan. Met een paar korte maar krachtige aanwijzigingen gingen de dames terug in het veld, om vervolgens naar een voorsprong van 14-6 te gaan. Goeie time-out als je het mij vraagt. Op een stand van 17-8 hadden de dames het rondje van de coaches al geclaimed. En dit lukte uiteindelijk ook, eindstand 25-9. Nu maar hopen dat de heren het vroegtijdig sluiten van de kantine niet als excuus gebruiken om deze in de doofpot te stoppen, want daar hebben beide heren wel een handje van.

De 3e set was wat spannender dan set 1 en 2, waarbij het gelijk op ging tot een stand van 20-20. Toen het naar een stand van 20-22 ging kreeg D11 het net als D1 woensdag toch even een beetje spaans benauwd, maar na een goede time-out en wat wissels konden ze uiteindelijk toch de overwinning pakken, 25-23.

En dan de laatste set, tsja, wat zal ik er van zeggen. De dames waren duidelijk mentaal al bezig met de naborrel en lieten wat meer ballen op de grond vallen dan voorheen. Op een achterstand van 16-22 kwam er nog een klein lichtpuntje; een paar gedurfde wissels en een serve serie van 6 ballen, maar het kwam helaas net te laat, setstand 23-25. Eindstand 3-1.

Achteraf heb ik tijdens een interview trainer Remco nog even gevraagd om zijn commentaar over een circulerende foto waarop zijn hoofd op een vermiste kat-poster is gefotoshopt. De redactie raadde mij echter aan deze foto hier niet weer te geven, iets met cyberbullying ofzo.

Al met al is D11 nog steeds ongeslagen dit seizoen, en op zoek naar hun eerste kampioenschap samen. Dit beloofd dat ook de komende paar wedstrijden ontzettend spannend zullen worden dus zorg dat je de livestream in de gaten houdt.

Details

Datum Tijd
19 november 2021 20:00

Resultaten

Team1234
Dames 1125252523
Tornado Geesteren DS 71892325

Locatie

De Veste
H.F. Roetgerinklaan 1 Borne, Nederland