Terug in de 1e klasse: geen shirts, geen punten, wel bier (HS 5)

Verslag

Na een debuutseizoen in de 1e klasse, wat door de coronastop resulteerde in een teleurstellende degradatie, is Apollo 8 Heren 5 nu weer terug voor onze eerste wedstrijd van het seizoen. Door oplettendheid en scherpte van Remco komen we, ondanks de degradatie van vorig seizoen, ook dit seizoen gewoon weer uit in de 1e klasse.

Afijn, allereerst de personele wijzigingen van dit seizoen: de mid-positie en het trainerschap. Koen Hampsink heeft ons dit seizoen verlaten. Hij had geen trek in een jaartje ballen in de 2e klasse en besloot een transfer te maken naar het grote Heren 2. Blijkbaar waren wij niet leuk genoeg. Door zijn vertrek laat hij dit seizoen een groot gapend gat achter op de nu mager bezette mid-positie. Of nou ja, groot gapend gat, laten we ook niet overdrijven. De derde plek op deze positie zal dit seizoen met speels gemak middels een duo-functie opgevuld worden door passer-loper Jelle en spelverdeler Gerben.
Daarnaast heeft H5 een nieuwe trainer aangetrokken voor de maandagavond. Fleur Meinders (spelverdeelster uit Dames 1) gaat de maandagtrainingen verzorgen en zo een cruciale rol spelen in de beoogde handhaving in de 1e klasse dit seizoen. Welkom Fleur!

Vorige week hebben we nog een oefentoernooi gespeeld in onze eigen Veste. De voorbereiding op dit toernooi was top te noemen: de halve selectie heeft een avond eerder de nodige biertjes naar binnen gewerkt, Thomas werd om 3 uur ’s nachts nog betrapt bij de McDonalds en nagenoeg iedereen was te laat voor het koffiemomentje om 11 uur ’s ochtends. Uiteindelijk kwam iedereen langzaamaan binnen druppelen, bij de een waren de oogjes nog kleiner dan bij de ander. Toch is, op één persoon na, iedereen fit genoeg bevonden om te spelen deze dag. Koen de Vries heeft tijdens het inspelen misschien drie ballen aangeraakt om vervolgens te melden dat hij dit toernooi liever op de bank blijft zitten. Het resultaat van dit toernooi: een goed niveau, een welverdiende gedeelde 1e plek, een bijgetankt zelfvertrouwen en een nieuwe bijnaam voor Koen de Vries.

Daarom gingen we deze zaterdag vol goede moed naar Enter voor de openingswedstrijd tegen Holyoke H1. Eenmaal aangekomen in Enter kwam de vraag naar boven wie de shirtjestas nou eigenlijk heeft meegenomen. Aan de ene kant kun je je dit veel beter ruim vóór vertrek afvragen, maar aan de andere kant, wie is er nou zo dom om de shirtjes thuis te laten liggen? Na uitgelachen te worden door de scheidsrechter en het aanbrengen van met tape in elkaar geknutselde rugnummers kon de wedstrijd dan toch eindelijk beginnen.

Set 1: De basis bestond deze wedstrijd uit: passer-lopers Nick en Djorro, mids Ruben en Remco, diagonaal Roel en spelverdeler Gerben. Apollo 8 mocht de wedstrijd beginnen met de serve, en dat was weer een pareltje. Gerben zette zijn traditie uit vorig seizoen door, zijn eerste serve in de wedstrijd gaat fout en beland ruim voor het net al op de grond. Holyoke begon vervolgens met zijn 4 sets durende masterclass serveren. In de eerste paar punten van de wedstrijd kreeg wij totaal geen grip op de wedstrijd en stonden we binnen een mum van tijd 8 punten achter. Gedurende de set kwamen we na het inbrengen van birthday boy Jelle af en toe wat terug, maar de servedruk vanuit Holyoke was te groot. We verliezen deze set met 25-19.

Set 2: Deze set begon met één wissel, Thomas mocht Gerben afwisselen als spelverdeler. De eerste getapete rugnummers begonnen los te geraken. Deze set waren onze dalen iets minder diep dan in set 1, maar ook in set 2 kwam het er door de hoge servedruk van Holyoke niet helemaal uit: 25-20.

Set 3: Coach Marcel had het idee om Gerben in te brengen als mid ten faveure van Ruben. Echter gaf Remco aan dat zijn eerder in dit verslag vermelde scherpte miste en dus liever op de bank plaats zou nemen. Zo gezegd, zo gedaan; de gebroeders Schiphorst mochten allebei op mid spelen. Het spectaculairste deze set was nog wel de midaanval van Gerben (volgens Thomas de hardste midaanval deze wedstrijd). Verder was het allemaal niet zo spectaculair: 25-12.

Set 4: Of het nou lag aan het feit dat we niet in onze wedstrijdshirts speelden, de avond ervoor gepilst hadden bij Jelle of dat we gewoon teleurgesteld waren over het wedstrijdverloop, in deze set zakte het niveau tot een dieptepunt. Het was mooi geweest, we waren er wel klaar mee: 25-11.

4-0 aan de broek, een teleurstellend resultaat na zo’n goed oefentoernooi een week eerder. Iedereen zocht dan ook snel de kleedkamer op. Zo snel zelfs dat Thomas, Djorro en Gerben de kleedkamer niet meer in mochten in verband met de geldende coronaprotocollen. Dan maar eerst een biertje doen op het terras, ook heel vervelend. Na de wedstrijd stond er nog bier & BBQ op het programma ter ere van Jelle’s 25e verjaardag, nogmaals gefeliciteerd! Toch nog een mooie afsluiter van de zaterdag.

We hebben nog een week de tijd om alle plooien uit deze wedstrijd glad te strijken voor de degradatiekraker tegen Vrivo H1 in de komende speelronde. Doelstelling: de volle punten meenemen naar Borne. Aan Marcel en Fleur nu de taak om met ons de weg naar boven in te zetten.

Oh ja, Jelle, neem je de wedstrijdshirts wel mee naar Vriezenveen?

Details

Datum Tijd
19 september 2020 16:30

Resultaten

Team1234
Holyoke HS 125252525
Heren 519201211