Spanning/Spannend bij Dames 6

Voorbeschouwing

Zo’n laatste weekend van de competitie is altijd wel een ding. Binnen de vereniging is iedereen druk met het seizoen dat gaat komen, teamindelingen, wie gaat er door en wie gaat er stoppen.

Binnen dames 6 was het al langer bekend dat er een aantal speelsters na dit seizoen niet meer in ons volleybaltenue zouden rond lopen. De meesten van hen wisten dit vorig seizoen al, maar wilden nog 1 keer een “lockdown-vrij” seizoen beleven.
Bij de eerste teambespreking sprak één van de speelsters uit, hoe mooi zou het zijn eens een kampioenschap bij de senioren mee te mogen maken. Na de tweede 4-0 overwinning kwam er van een ander nog de reactie bij “goh dat kunnen we dus wel, zo winnen”.

Helaas lieten we in de derde wedstrijd een setje liggen, maar 4 punten is ook mooi. Daarna kwamen er toch weer 3 wedstrijden met de volle 5 punten bij. We verloren dit seizoen drie maal, waarvan twee maal van Tornado Geesteren. En met dat team staan we op dit moment bovenaan de ranglijst.

Zijn we ongeschonden het seizoen door gekomen. Helaas niet helemaal. Een pijnlijke elleboog, een verzwikte enkel en een overbelaste knie hielden de laatste tijd drie speelsters aan de kant. Twee ervan kunnen daardoor zelfs dit seizoen niet meer in het veld in actie komen.

Vanavond gaat het dan gebeuren, we reizen vanavond af naar Denekamp waar we om 19:00u de wedstrijd tegen de nummer 10 van dit seizoen gaan spelen. We speelden in september onze eerste wedstrijd tegen hen, en nu dus ook de laatste. We gaan er vanuit dat Tornado in Geesteren doet wat ze moeten doen, en geen punten zal laten liggen. We zullen het dus zelf moeten doen, niks minder dan vol gas voor de winst.

De laatste wedstrijd van het seizoen, de laatste keer samen het veld in met Lieke, Esmee, Maron, Manouk en onze aanvoerster Aniek. We gaan er een feestje van maken, al is het met een paar zwetende handen van de spanning.

Details

Datum Tijd
14 april 2023 13:21

Locatie

De Veste
H.F. Roetgerinklaan 1 Borne, Nederland