Rechtdoor dat is handig! (DS 12)

Verslag

Voor de warming-up heeft Celeste alvast aan de billen van Kim gezeten.

Eerste set
Dafne maakt dankzij een mooie pass van Majo een prachtige aanval bij de tegenstander en het staat 2-2. Majo maakt een prachtig blokje maar de tegenstander kan de bal toch nog terug over het net krijgen, maar Carmen prikte de bal mooi terug en daarom hebben we toch een puntje het staat 3-6. Tegenstander slaat mooi in het net en t staat 5-9. De scheids ziet helaas geen netfouten van de tegenstander en ook geen twee keer de bal aanraken. We roepen naar hem maar hij schud nee nee…. Helaas. Dafne slaat een bal in de brievenbus van de tegenstander hoppa puntje helaas staan we nog steeds achter met 7-17. Vervolgens heeft Dafne zelf wel een blok die lukt 8-17. Kim T speelt de bal naar de tegenstanders en hij land op de grond het staat 10-24. Wanneer Kim het plafond raakt bij de Serve zegt Koen: kut schuur!

Tweede set
We gaan weer van start. We beginnen met zingen. Zou dat helpen? Aan de kant denken we van wel. De tegenstander moedigt onze ook nog aan met toe! Helaas hielp dat niet. Maar een uit serve is voldoende voor een punt 2-1. We kunnen niet anders zeggen dan dat onze midspeelsters goed bij het blok zitten. En de tegenstander goed bij de verdediging. Kim weet nog een mooie plek rechtdoor achterin een plekje te vinden 5-2. Het blok van Marjolein scoort 6-3. En nog een keer 6-4. En ze scoort nog een keer. Lekker prikbal erbij 7-5. Die meid is on fire ?. Het is nog best spannend met 8-7. Carmen roept: voetfout. Oh ja dat mag gewoon oeps. Iets met een kleine hal. Daarna slaan ze hem uit 11-8. Steef maakt nog een super verrassingspunt 13-10. We draaien lekker mee. Koen laat ons dat ook even weten in de time-out. Nog een paar tips. We gaan ervoor. Iets meer communiceren en dan komt het misschien nog goed. Kim scoort hem er ook even overheen 17-12 Toppertje! Koen laat weten ons aan de kant ook nog even weten ons nodig te hebben. Wij staan klaar. Zijn we voor gekomen toch om te spelen. Kims lange nagels helpen ons door de wedstrijd 18-13. De prikbal van Carmen scoort ook 18-15. De tegenstander weet de bal goed uit te slaan 19-16. En Marjolein is weer aan het net 19-17. Time out 21-17. Druk houden dames! Tegengas mag ook. Ace van Marjolein 23-19. Helaas net niet voldoende 25-19.

3e set:
Het begin is wat stroevig. Dafne slaat even een mooie bal in het gezicht van de tegenstander. Stiekem lachen we. Uit!! Goed gezien allemaal??. Celeste blokt de ballen mooi. Goed gespeeld vanuit de posities schreeuwt de coach. Time out want het gaat toch niet zo lekker. Het staat 4-12. Even een tandje bij zoals Koen dat tijd zegt! KOM OP DAMES!. De tegenstander slaat de bal in het net en dames 12 is weer aan set. Kim slaat de bal even in het midden van het veld. Mooi gedaan. Ik zie aan Sem dat ze de bal niet raakte zoals ze willen zou maar desondanks toch een puntje!! Bal in het veld. Even een reset. En weer door. Precies de punt is weer voor ons. Celeste maakt even een acey. Ga zo door?. Kutje kutje schreeuwt ze bij de volgende bal. Dat ging dus niet zoals gepland. Eigenlijk ging de hele set niet zoals gepland hahahha. En we eindigen met : 11-25 ?

Vierde set
Das pech, iedereen loopt in de weg. Een korte beschrijving van hoe de vierde set begon. Celeste maakt nog wel een mooie block. De tegenstander slaat mooi wat balletjes uit, kijk daar houden we van. We laten die met alle liefde gaan. Kim heeft een probleempje met haar lenzen; althans ze laat de bal precies tussen haar handen vallen?. Het gaat niet al te best: de stand is 17-8, en niet voor ons… Sem ontvangt nog een balletje vol in der snufferd, maar ze geeft geen kik. Echt goed ging deze set niet. We zijn behoorlijk afgedroogd, maar ja dat scheelt wel handdoeken (lekker milieuvriendelijk). We zijn geëindigd met 25-8 en verder gaan we het er maar niet meer over hebben.

Toedels! Zoals ons publiek zei: Klasse dames!