Nieuw coachduo behoedt heren 2 voor verlies

Voorbeschouwing

Trainer / coach Boevink is een maandje Down Under, dus werd de afgelopen training (jawel, we hebben deze week getraind!) geleid door aanvoerder Waanders. En vrijdagavond namen 2 speelsters van dames 1 plaats op de bank om de coaching op zich te nemen. Antoinette Posthuma en Jeanine Stoeten moesten in de eerste set toezien hoe een eenvoudig genomen voorsprong net zo gemakkelijk uit handen werd gegeven en middenmoter Vosta uit Enschede er nipt met de set vandoor ging.

Dat was best opmerkelijk, aangezien Vosta eerder in de week nog een verzoek had gedaan om de wedstrijd te verplaatsen. Ze zeiden geen team op de been te kunnen krijgen. Apollo 8 ging hier niet mee akkoord en uiteindelijk stonden er gewoon 7 spelers van Vosta in het veld die het de koploper dus knap moeilijk konden maken. Het gevoel leeft sterk dat sommige teams maar wat graag wedstrijden verzetten als het even niet zo goed uitkomt.

De tweede set begon ook stroef, maar uiteindelijk begon het in de passing iets beter te lopen en konden de aanvallers in stelling worden gebracht. Het moest nog wel vooral over de buitenkanten, maar dat mocht de pret niet drukken. Dit alles met een relatief eenvoudige setwinst tot gevolg.

Waarom het in de derde set dan toch weer mis ging? Vosta speelde prima, werkte hard en pakte verdedigend veel ballen. Inmiddels werd er ook aan Bornse zijde hard gewerkt, maar was de foutenlast nog te hoog en werden de belangrijke ballen niet gescoord. Net als in de eerste set gingen de Enschedeërs er via 24-26 met de winst vandoor en waren ze nog één set verwijderd van een stuntje.

Helaas voor Vosta was in die gewonnen derde set wel een van hun betere passer lopers geblesseerd uitgevallen. En na enkele personele omzettingen bij Apollo 8 bleek het verschil opeens enorm. De pijp was leeg bij Vosta en het leek in niets meer op de hardwerkende ploeg uit de eerste drie sets.  De vierde en vijfde set waren dus slechts een formaliteit en werden met maar liefst 25-8 en 15-6 door de Bornenaren gewonnen. Wederom winst dus. En aangezien Devoc ook een punt liet liggen tegen laagvlieger Vrivo is het verschil met de nummer twee nog altijd 5 verliespunten (op papier 10 punten, maar een wedstrijd meer gespeeld). Een prima prestatie voor de debuterende coaches, bedankt daarvoor.

Volgende week zaterdag mogen wij voor het jubileumfeest nog even naar Neede voor een potje tegen Elite/Dynamo heren 1. We zien jullie wel op het feest!

Details

Datum Tijd
18 maart 2019 16:57