Lekker glijden (DS 11)

Verslag

Vandaag hebben we versterking van Kyra en Sifra. Nadat we ons verzamelde hebben bij de veste gaan we naar Almelo. We gaan voor de winst. Fysio Engbersen Aastad Dames 4, onze tegenstander van vandaag, staat vóór de wedstrijd 1 plekje boven ons.

De eerste set
We mogen beginnen met een serve en scoren gelijk twee punten! Dat is een lekker begin van de wedstrijd. Soms gaat de bal van de tegenstander uit. We moeten nog even aftasten met onze versterking vandaag. We blijven goed communiceren en vertrouwen op elkaar. De eerste set is een spannende set we blijven dichtbij elkaar. Zo ook aan het einde hebben we moeite om de voorsprong goed vast te houden, maar we hebben de eerste set binnen met 23-25.

De tweede set
‘Never change a winning team’. We starten de set met gelijk een punt voor ons. Ook deze set is weer spannend. De tegenstander heeft nu een goede serve en onze pass gaat af en toe naar het plafond. Jammer, maar aan het einde van de set komen we weer bij hebben we de pass weer meer onder controle. We moeten van ver komen. Gaat het ons lukken? Zelfs via het blok worden er nu punten gescoord. Aan het einde van de set is er weer meer rust in het team en wordt er netje drie keer gespeeld. Helaas was onze inhaalrace niet voldoende: 25-19.

De derde set
Er ontstaat nog meer onrust bij de tegenstander. We weten zelf onze rust te houden en drie keer te spelen. Tja dan maken ze zelf hun eigen fouten dat is dan fijn voor ons. Af en toe hadden we wat slordigheden en deden we te voorzichtig. Tip aan ons zelf de bal gewoon slaan en niet prikken. We staan dan ook even achter. Maar met blokken en serve druk weten we weer op voor sprong te komen. Ook zitten we steeds meer bij de moeilijke ballen. We duiken dan – of moeten we zeggen glijden – naar de bal: 22-25.

De vierde set
Soms lijkt alles goed te vallen. Sem scoort met een bal die over het net wordt geworsteld. Stephanie weet met een blok te scoren en Kim scoort met een sprong serve. Ook Kyra scoort met blokken. Kim weet na een setje van andere Kim ook te scoren. Toch handig die spelverdeler op het midden. Sifra weet met een prachtig serve haar bal weer van de grond te redden. Knap gedaan. De laatste set was er rust. Bleven netjes spelen en het lukte onze voorsprong vast te houden. Netjes gespeeld dames: 16-25.

Met een 3-1 winst gaan we terug naar Borne. Sifra en Kyra bedankt voor jullie inzet en publiek bedankt voor het aanmoedigen. Helaas was Fleur geblesseerd maar heeft ze ons super gecoacht met ondersteuning van Gwen. Top gedaan dames!