Lange dames (DS 12)

Verslag

Ondanks dat we een beetje zenuwachtig worden van de lengte van de tegenstanders, beginnen we enthousiast aan de eerste set. In het begin komen we mooi mee, Celeste en Dafne vliegen alle kanten op in het achterveld, ook Kim heeft een aantal goede reddingen. Helaas heeft de tegenstander ook een goede verdediging en vanaf 11-16 lopen ze toch wel heel ver uit en eindigen we met een 13-25 stand.

In de 2e set begint de tegenstander met een hele goed serve en beginnen we met een 1-6 achterstand. Met behulp van Celeste en haar mooie blok, en een mooie service van Tessa. komen we toch nog even terug. Het is helaas niet onze sterkste set en we verliezen met 11-25.

In de derde set komt Marjolein mooi terug met een goede service druk. De tegenstander heeft opslag met duidelijke voetfout… deze is helaas niet gezien door de scheidsrechter tot grote frustratie van Celeste. Lisanne drukte de bal mooi achter in een hoek waardoor we weer aan de serve kwamen. In de rally had Marjolein een prachtig blok waardoor Kim nog een keer mocht serveren. Hierdoor kwam er bij de tegenstander lekkere chaos aan het eind. maar helaas toch verloren met 18-25.

Het begin van de 4e set is weer spannend. Het staat 10-14, Dafne en Majo hebben samen een erg mooi blok waardoor het 11-14 wordt dus het blijft spannend. Door een paar fouten van de tegenstander wordt het snel 14-14. Een goede achterover set van Tessa waardoor Majo de bal mooi in ’t midden kon leggen het blijft ergg spannend 17-17… 19-19…. 22-22… 23-23 wat een spanning, Celeste houdt het bijna niet meer! Helaas toch net verloren met 23-25.