Het is vandaag rokjesdag (DS 11)

Verslag

Vandaag mogen we nog een keertje thuis! Voor de wedstrijd mochten we even een bar dienst draaien. We hebben er zin in! Met twee coaches aan onze zij moet dat goed komen. De tegenstander had bedacht dat het een hockey of een tenniswedstrijd gaat zijn met de rokjes die ze aan hebben. Blijken ze toch te komen voor de volleybal.

De eerste set
De vijfde wedstrijd is begonnen! Het eerste punt gelijk voor ons ? De tweede bal is uit; weer een punt voor ons. Een mooie redding van Kim V. Het is 6-0. Wij slaan helaas twee ballen uit waardoor het 6-2 staat. Gelukkig weet Kim V. weer een punt te maken met haar intimiderende blok. Fleur mag daardoor beginnen en heeft een prachtige serve. De stand is 9-3. Sem en Chiara prikken een bal samen over, waardoor het 10-4 staat. We gaan lekker ??? De serve van Sem wordt weggeketst door de tegenpartij: 15-6. Chiara heeft een mooi blok! Het wordt wat rommeling waardoor aan beide kanten. De stand is ondertussen 18-12. Kim T geeft een mooie set. Dit wordt afgemaakt door een knetterharde bal van Sem: 22-15. Twee fouten van de tegenpartij maakt het 24-16. Het laatste punt wordt door Fleur gemaakt. De eerste set is binnen 25-16.

Tweede set
We starten met twee mooie puntjes door Kim T. Even hebben we een botsinkje door de Kims, tsja allebei spelverdeler hè, maar nu even niet. Kim T zit er zo lekker in dat ze een beetje in de snollebollekessfeer zit: naar voor….. naar achter….. naar voor … naar achter… Chiara heeft een hele mooie safe, Kim V maakt de rally af met een blok. We maken het wel wat spannender dan de eerste set, 4-4. Aiii Fleur bowlt de bal onder het net door. Kim V slaat geheel onverwacht haar serve in het net. Maar door een mooi intimidatie blok door Chiara en Kim slaat de sfeer om en we scoren weer punten. Even pingpongen loopt voor ons verkeerd af; we kunnen het toch maar beter bij volleybal houden. We staan momenteel met een puntje achter 10-9. Rosan die ramt die bal toch extreem hard over het net; lekker bezig meid! Ook Fleur heeft twee hele mooie serves. Helaas een blessure voor Sem .? We moeten 2x wisselen, maar kunnen daarna weer verder. Kim gaat eruit en Stephanie gaat op dia. Vervolgens gaat Kim op passer loper voor Sem. Ach.. het mag niet maar het is het proberen waard (en het lukt ook nog). Door de wissels is het even onrustig, maar we herpakken ons weer! Het staat 18-20. Oef wat een spanning. Helaas blijft de onrust wat te aanwezig, we herpakken ons nog wel maar de set eindigt in 21-25. Toch wel een beetje een blamage; dit laten we in de andere sets niet meer gebeuren hoor!

De derde set
We beginnen met 0-1 achter, hoppa, puntje, 1-1
Mooie serve Rosan! Super mooie rally en weer puntje voor ons! En de serve gaat goed en een lekkere serve met een prikbal van Kim V. Botsing door Kim en Dafne met de muur, dikke pech neus bijna weg. Dat levert de tegenstander een puntje op. Puntje binnen door een hele mooie serve van Fleur. Netfout door de tegenstander. 6-2 voor ons, dat gaat wel de goede kant. Ja hoor Kim V, mooie aanval 7-2! Bal vol in het net door de tegenstander, punt voor ons. Na onze time-out hebben we even een kleine error. Na deze error pakken we ons weer terug. De tegenstander weet weer het net te vinden 10-4. En wederom de bal van de tegenstander in het net, dat is niet zo handig hè meiden. Punt voor ons. Inmiddels 18-9. Na even een paar rare gespeelde ballen weet Kim V de bal toch te prikken in de hoek. Er is even een opstellingsfout of nee toch niet?! De set is binnen 25-14! Dit bedoelde de trainers toch? Twee sets binnen. Op naar de volgende winst want we gaan echt niet weer een vijfde set doen.

De vierde set
De vierde set begint met een punt voor de tegenstander. Oei, kom op dames 0-3. Foutje van Stephanie, kan gebeuren. Kom op, wij weer dames! Ja hoor punt! Rosan maakt een punt met haar serve, nog zo’n 1! Jammer, uit. Time out. De rust pakken, blijven communiceren en ons eigen spel spelen. Fleur heeft opslag; perfect! Punt voor ons. Mooie blok Dafne. Puntje voor ons. De bal van de tegenstander gaat uit. Helaas wel 06-12 achter. Terugkomen dames we kunnen dit! Ja, bal in het net van de tegenstander. We lopen in, 08-12. Mooie aanval van Dafne! Punt. Weer voor ons. Bal in het net van de tegenstander. Wat een goede tip van de coach van de tegenstander om meer naar beneden te slaan met de serve. Dafne mag serveren. Top! Punt voor ons door wéér een bal in het net van de tegenstander. Mooie aanval, punt voor ons. 12-15 we komen dichterbij. Mooie serve van Kim T. Super mooie aanval van Stephanie in het rechterhoekje. 17-16 yes! Fleur zegt nog voorzichtig ‘we staan voor’. 19-16. Time out ingelast door de tegenstander. We beginnen weer. Mooie pass van Dafne en mooie aanval van Fleur. Punt voor ons. Uitbal van de tegenstander weer punt voor ons. Rosan heeft weer opslag; wederom goed! Punt voor ons! 22-16! Nog zo eentje Rosan! Bal in het net van de tegenstander! Nog 1 punt! Jaaaaaa 25-16

3-1 winst! Lekker gespeeld dames! Publiek bedankt en lezers bedankt! Op naar de volgende!