Heren 5 zet stijgende lijn door en pakt twee punten

Verslag

Voor de verandering stond er een doordeweekse wedstrijd op het programma, uit tegen Vips Bardot HS 2 in Enschede. Na twee wedstrijden verloren te hebben was het doel van vandaag om de overwinning mee terug naar Apollo te nemen!

De wedstrijd begon prima. De eerste set wisten we direct een voorsprong op te bouwen en dwongen we Vips vrij snel een time-out te nemen. Complimenten voor deze set vooral naar de pass, deze was zeer netjes. In de loop van de set begonnen we echter zelf meer fouten te maken waardoor Vips wel heel dicht bij kwam. Gelukkig herpakten we ons sleepten we de eerste set binnen. Setstand 22 – 25.

Na de eerste set wilden we natuurlijk meer! De sfeer zat er goed in. We wisten dan ook een mooie pot te spelen en ervoor te zorgen dat Vips net niet wist aan te sluiten. Dit resulteerde in een prima uitslag van 20 – 25 voor Apollo!

Na de eerste twee sets te hebben gewonnen gingen we vol vertrouwen de derde set tegemoet. Echter liep dit niet zoals gehoopt. Vips wist de druk op te bouwen en wij kakten in. De servedruk van Vips was hoger dan onze pass aankon wat resulteerde in vele touché’s. Daarnaast hadden we een hoge foutmarge bij het oplossen/aanvallen van de ballen, waardoor wij aardig wat punten voor voor Vips gemaakt hebben. Complimenten gaan toch wel uit naar Nick deze set, Hij werd er in gewisseld en wist ondanks de negatieve stemming een paar fraaie passes te brengen. Helaas was dit niet voldoende om ons team de overwinning te bezorgen. Setstand 25 – 15.

De vierde set was eigenlijk een kopie van set 3, veel slordigheden aan de kant van Apollo. We waren niet in staat om het tij te keren en deze set ging dan ook vrij eenvoudig naar Vips. Setstand 25 – 12.

Een vijfsetter dus, iets wat we aan het eind van set 2 niet zagen aankomen. Ondanks dat het deze set moest gebeuren lieten we Vips wederom uitlopen tot een stand van 12 – 7. Toen kwam het omslagpunt. We doorbraken de serve en begonnen te vlammen. Opeens is het 14 – 14 en zit de stemming er weer in en kan je de overwinning proeven. Jammer genoeg wist Vips vervolgens 2 punten te maken en er vandoor te gaan met de set en overwinning. Setstand 16 – 14.

Al met al een matige wedstrijd vanuit Apollo. Het begon prima maar moeten ervoor waken om de concentratie niet weg te laten zakken. Er komt nog een return wedstrijd en we zijn vastberaden dit dan recht te zetten!