Heren 5 vs Bacardi Razz

Verslag

Vrijdag 11 oktober 2019, op het programma vandaag de kraker tegen RAS-H H1.

Buiten was het droevig weer, of zoals de Britten dat zeggen “it’s raining cats and dogs”. Desondanks waren de mannen gemotiveerd om hun stijgende lijn van de laatste weken door te zetten.

We begonnen de set met de klassieke 5-1 opstelling, of zoals de Spanjaarden dat zeggen een cinco-uno. We begonnen de set zeer verdienstelijk en wisten het onze tegenstander nog flink lastig te maken. Halverwege de set werd onze dia (Van Os) vervangen door onze spelverdeler (G. Schiphorst) om service redenen. Echter raakte Schiphorst de bal niet goed en belande deze hopeloos in het net. Hierna ging het alleen maar bergafwaarts en verloren we de set met 17-25.

De tweede set begonnen we weer met dezelfde 5-1 opstelling. In eerdere seizoenen werd onze eerste set altijd vergeleken met een diesel motor. Eerst opwarmen en daarna vol aan de bak. De motor was zekers warm en we speelden dan ook zeer verdienstelijk voor een groot deel van de set. We zochten de ruimtes goed op, wat normaal gesproken een taak is voor André Kuipers. Echter raakte de diesel motor oververhit en verloren we de set met 20-25.

Wederom een 5-1 opstelling in set 3. De mannen waren zeker gemotiveerd om er een vijfsetter uit te slepen en om de kannetjes bier uit te stellen. Een wijs man zei ooit: “the death or the gladiolus” (Van Gaal, 2015), en dit was dan ook ons motto voor deze set. We begonnen de set echter niet zo denderend, maar wisten ons toch redelijk te herpakken. Dit kwam mede doordat onze man van glas op buiten (Schuurhof) zijn debuut deze wedstrijd mocht maken. Helaas was dit niet voldoende om deze set in een winst om te zetten. Eindstand: 18-25.

Je verwacht het misschien niet, maar wederom een 5-1 opstelling deze set. Onze libero (Kuipers) had de knollen op en moest deze set aan de kant beginnen. De middens hadden echter een off-day qua passes en dus moest Kuipers toch weer opdraven op het slagveld. Ondanks een paar zeldzame mooie aanvallen van onze mid (R. Schiphorst) verloren we deze set dramatisch met 13-25.

Na de wedstrijd zochten we de aanvoerder (G. Schiphorst) van Apollo 8 H5 op om verslag te doen van de wedstrijd. Hier de highlights van dit interview: