Heren 5 boekt eerste winst van het seizoen!

Verslag

Vandaag zijn jullie vaste wedstrijdcommentatoren Ruben Schiphorst en Christoph Rubens weer aanwezig vanuit de volleybaltempel in Diepenheim en doen we verslag van een wedstrijd die belooft een spannende pot te worden. Dit is Time Out’75 H2 vs. Apollo 8 H5.

We beginnen bij de opstelling van Time Out. Zij treden vandaag aan in een 5-1 opstelling. Aan de kant van Apollo treden ze zoals gewoonlijk ook aan in een 5-1 opstelling.

Set 1:
Apollo mag beginnen in zoals de Engelsen dat zeggen: “the heat of the moment”.
Onze spelverdeler (Reesink) mag beginnen met de serve, maar hij vergeet het ijzer te smeden als het heet is en slaat de bal vol in het net. Voor de rest van de set liepen we gelijk op met de tegenstander, maar na een foute setup van Reesink in de laatste fase van de set, moest hij het slagveld verlaten ten faveure van G. Schiphorst. Reesink was hier zichtbaar gefrustreerd over, maar dit was snel voorbij toen we de set alsnog binnensleepten.
Eindstand: 26-28

Set 2:
Apollo zakte qua spel een beetje in. De aanvalsdruk was een stuk lager dan in de eerste set waardoor de tegenstander goed kon uitverdedigen. We negeerden de tips van onze trainer om het centrum te vermijden waardoor time out er deze set met de winst vandoor ging. Eindstand: 25-22

Set 3:
Apollo begon de set zeer teleurstellend. Maar toen was daar onze messias: R. Molenkamp. Hij zorgde er met een fantastische serve reeks van 7 punten voor dat het verlies deze set minimaal bleef. Eindstand: 25-22.

Set 4:
Na twee sets verloren te hebben, ging Apollo weer terug naar hun opstelling van de eerste set. Deze wijziging liep goed uit en was een van de beste beslissingen van de avond. Eindstand: 23-25

Set 5:
In deze set had Apollo de overhand. Ze liepen gelijk 5 punten uit en dwongen een time out af bij de tegenstander. Uiteindelijk wonnen ze deze set ook met 5 punten verschil. Eindstand: 10-15

Na de wedstrijd vroegen wij een aantal personen om commentaar te geven.

– Schuurhof (driver of the day):
Hoe vond je dat je vandaag hebt gereden?
“Slapjes, kan beter.”

Het circuit van Diepenheim is altijd lastig. Wat ging er vandaag minder?
“Toch die vluchtheuvels. Altijd lastig voor het onderstel.”

Je bent vandaag ingelopen op Reesink in het algemeen klassement. Zie je hem als je grootste concurrent op de weg?
“Nee zeker niet, ik zie Schiphorst als mijn grootste concurrent.”

– Kuipers (libero of the match):
Hoe vond je het vandaag gaan?
“In vlagen ging het goed. Er waren wel verbeterpunten, maar daar gaan we op trainen.”

Dat was alles, bedankt voor het commentaar! Nog een laatste toevoeging?
“Titom”

Onze man of the match (van Os) was niet beschikbaar voor commentaar, dus zochten we onze 2de keus voor man of the match op.

– Molenkamp (2de keus Man of the Match):
Wat vond je van de wedstrijd?
“Ik vond het een hele gave wedstrijd om te spelen. De passes kwamen goed aan waardoor je als mid een paar goeie aanvallen eruit kan halen. Al met al, tevreden op de teamprestatie.”

Ben je tevreden over je spel vandaag?
“De timing voor een mid aanval blijft altijd lastig, maar vandaag ging het prima.”

Verder nog opmerkingen over de aanval?
“Er is maar een moment dat je op tijd kan komen. Ben je er niet, dan ben je of te vroeg, of te laat.”

– G. Schiphorst (Aanvoerder):
Ben je blij met het resultaat vandaag?
“Ja, prima resultaat.”

Hoe vond je dat de coach het vandaag deed?
“Marcel zorgt er wel voor dat we de wedstrijd winnen.”

Werpt het 5-1 systeem eindelijk zijn vruchten af dit seizoen?
“Met een 6-0 systeem kun je nog beter, want meer aanvallers is meer beter. Ze zeggen niet voor niets, aanval is de beste verdediging.”