Heren 3 wint van ex-eredivisieteam

Verslag

4 jaar geleden kwam het vlaggenschip van Rivo Rijssen nog uit in de eredivisie. Afgelopen zaterdag waren zij de tegenstander van Apollo 8 heren 3 in de promotieklasse. Het kan snel gaan.

Waar tijdens wedstrijden tegen Rivo “vroeger” altijd veel bekende koppen aan de andere kant van het net stonden was dat nu bepaald niet het geval. Nieuwe gezichten dus, ook prima. Na uitvoerig vooronderzoek kwamen wij erachter dat deze mannen al twee toernooien hadden gespeeld en ons zagen als uitgesproken titelkandidaat. Qua voorbereiding waren wij al blij dat we een oefenpotje tegen heren 2 hadden gespeeld en dat de opkomst significant beter was dan tijdens de voorbereiding van vorig seizoen. We hebben zelfs al een keer vijf kwartier getraind. Dus ook conditioneel zit het wel goed.

Zonder diagonaalspelers (Leussink en Kamphuis verkozen een verblijf in het buitenland boven Rijssen) en spelverdeler Buis (elders in den lande) werd er toch voor gekozen om het treffen met Rivo als een oefenwedstrijd aan te merken. Traditioneel is onze eerste wedstrijd namelijk niet bepaald vaak de beste en zo hebben we onszelf alvast ingedekt.

Coach Talsma had na enkele bilaterale overlegjes een opstelling uit de hoge hoed getoverd waardoor het seizoen los kon gaan. Nou los ging het. Aan de andere kant van het net dan vooral, want de Rijssenaren begonnen furieus aan deze wedstrijd. De spelverdeler kon zijn aanvallers naar hartelust bedienen en zij maakten daar gretig gebruik van door de ballen als kanonskogels in het veld van Apollo 8 te doen belanden. Aan Bornse zijde ging het allemaal een stuk lastiger en bleken set ups vaker een “oplosbal” dan wat anders. Je voelt hem al wel aankomen, de eerste set moest ingeleverd worden.

Met enkele tactische wijzigingen in de veldbezetting werd aangevangen met de tweede set. En dit had direct een positief gevolg. Passend kreeg heren 3 steeds meer grip waardoor de spelverdeler zijn aanvallers beter kon bedienen en deze waren niet te stoppen door de blokkering aan de overkant. Ook werd de servedruk opgevoerd en stond de blokkering beter waardoor de verhoudingen binnen de lijnen opeens compleet anders kwamen te liggen. Rijssen kwam er niet aan te pas en Borne kwam op gelijke hoogte, 1-1.

Vreemd genoeg leek de derde set lange tijd een kopie van de eerste te worden. Rivo pakte een ruime voorsprong en alles wees erop dat Apollo 8 er niet meer bovenop zou komen. Maar na wat wissels en time-outs kwam er toch weer een opleving. Na een sterke serve-serie van Snellers kon heren 3 de druk weer opvoeren. Hierdoor nam de foutenlast aan de overkant weer toe en na wat setpunten over en weer was de set met 28-26 voor heren 3.

Tijdens de vierde set werd meerdere keren uitgesproken dat een vijfde set toch niet zo wenselijk zou zijn. Iets met conditie en bier wat op ons stond te wachten. Toch werd ook deze set weer uitermate spannend en vast erg vermakelijk voor het publiek. Gelukkig was het wederom Apollo 8 wat aan het langste eind trok en met eenzelfde krappe 28-26 werd de 3-1 overwinning veilig gesteld.

Niet veel later zat het team met een biertje buiten in de zon nog even terug te kijken op deze wedstrijd. De conclusie was dat wij best een puike oefenwedstrijd hadden gespeeld tegen een team wat zeker in de top van de promotieklasse mee zal gaan draaien. Op naar volgende week, wanneer we onze eerste thuiswedstrijd spelen. Uiteraard op vrijdagavond, 20:00 uur tegen Twente ’05 heren 2. Tot dan!

Details

Datum Tijd League Seizoen
21 september 2019 15:30 Promotieklasse Heren 2019-2020

Resultaten

Team1234T
Tegenstander251526261
Heren 3192528283