Heren 3 wint tweede wedstrijd in drie dagen tijd

Verslag

Voor deze wedstrijd hebben wij de hulp ingeroepen van enkele dames van het Carmel College, zij schreven onderstaande wedstrijdverslag. Waarvoor dank:

De eerste set: Volley’68 begint met opslag. het gaat in het begin van de set gelijk op. er worden wel aardig wat serves fouten gemaakt, maar er worden ook prachtige punten gescoord met de smashes. Bij 10-8 voor de tegenstanders vraagt de coach van Volley’68 een timeout aan. Na de time-out  komt volley’68 terug en staan ze met 12-11 voor. Patrick (nummer 2) word voor de opslag erin gewisseld voor Jens (nummer 10) na de opslag werd Patrick weer terug gewisseld voor Jens. Het begint weer gelijk op te lopen en er word omstebeurten elke keer een punt gescoord. Bij 21-18 voor de tegenstanders vraagt Volley’68 voor de tweede keer een timeout aan. Het staat 24-21 voor de tegenstanders er werd nog een fout gemaakt door volley’68 en Apollo 8 wint de eerste set.

De tweede set: de tegenstanders beginnen met opslag, maar scoren er niet mee Volley’68 pakt het eerste punt. Na de opslag van Volley’68 begint Apollo punt na punt te scoren., maar Volley’68 komt terug en het gaat weer gelijk op. er worden bij allebei de teams een paar opslag fouten gemaakt, maar allebei de teams zijn heel sterk. De scheids maakt erg veel verkeerde beslissingen waar Volley’68 totaal geen profijt van heeft. Bij 12-8 voor de tegenstanders vraagt Volley’68 een timeout aan. Na de time out herpakken ze zich en staat het 12-11. Het gaat steeds beter bij Volley’68 en ze worden een stuk sterker. De scheids maakt ook weer betere beslissingen die wel in het profijt van Volley’68 zijn. Bij een voorsprong van Volley’68 (17-19) vraagt Apollo 8 een timeout aan. Apollo herpakt zich weer, maar volley’68 blijft sterker. Het begint gelijk op te lopen en het staat 22-22. Bij 23-22 voor Apollo vraagt Volley’68 een timeout aan. Na de timeout scoort Volley’68 een punt waardoor het 23-23 staat en op dat moment vraagt Apollo 8 een timeout aan. Apollo maakt een punt waarna een hele lange rally word gespeeld in de rally word een punt gemaakt door Volley’68 waardoor het 24-24 staat. Er om ste beurten een punt gemaakt en het staat nu 26-26 gelijk. Er wordt door allebei de teams 2 keer verkeerd opgeslagen en het staat 28-28. Volley’68 maar weer een opslagfout maar herpakt zich weer het staat 29-29. Apollo maakt na een prachtige smash een punt en het staat 31-30. Volley’68 maakt 2 punten achter elkaar en maken weer een voorsprong, maar het blijft gelijk op gaan. Bij 33-33 word Cees (nummer 5) ingewisseld voor Joris (nummer 15) en maakte hij een opslag fout. 34-35 maakt volley’68 een punt een heeft daarmee de tweede set met 34-36 gewonnen.

De derde set: Volley’68 begint met opslag. Ze beginnen allebei heel sterk en het loopt gelijk op. Colja en Rutger wouden na een punt een high-five geven, maar dat ging een beetje mis ze raakte elkaar net niet aan met de high-five. Bij 5-5 maakt volley’68 een prachtig punt met een mooie smash van Roy (nummer 8) de bal kwam vol bij de tegenstander in het gezicht waardoor de bal daarna uitging en ze een punt scoorde. Volley’68 bouwt een voorsprong op doordat ze geweldig spelen. Het staat namelijk 8-12. Bij een stand van 9-12 vraagt Volley’68 een timeout aan. Na de timeout van Volley herpakt Apollo zich en beginnen ze voor te lopen het staat inmiddels 13-12. Het loopt gelijk op en het staat 19-18. Het staat 20-18 voor Apollo 8, maar Volley’68 blijft sterk. Volley’68 herpakt zich en het staat inmiddels 20-20. Bij een stand van 23-21 vraagt Volley’68 een time-out aan. Volley’68 herpakt zich en het staat inmiddels 23-23 en op dat moment vraagt Apollo een time-out aan. Apollo 8 maakt een punt en het staat 24-23 Volley’68 slaat met een prachtige smash de bal in, maar de scheids beweert dat die uit is waardoor Apollo 8 de derde set wint.

De vierde set: het loopt in het begin van de set weer gelijk op net zoals de eerste, tweede en derde set. Het blijft gelijk oplopen en ze zijn allebei erg sterk. Het staat inmiddels 9-10 voor Volley’68. Apollo begint nu een klein beetje uit te lopen en het staat 16-13, waardoor Volley’68 een timeout aanvraagt. Apollo is op dit moment van de wedstrijd sterker dan Volley’68 en staan nu dan ook 21-15 voor, waardoor Volley’68 een timeout aanvraagt. Bij een stand van 23-15 wordt Bennie (nummer 7) ingewisseld voor Rutger (nummer 3) direct daarna scoort Volley’68 een punt, maar daarna maakt Apollo twee punten achter elkaar, waardoor Apollo 8 de vierde set wint en daarmee de wedstrijd wint met 3-1.

Interview:

Antwoorden Apollo:

Wat vonden jullie van de wedstrijd?

Het was een leuke wedstrijd ze vonden de libero erg goed.

Wat ging er vooral goed in de wedstrijd?

Spelverdelers en diagonaal waren erg goed passer-lopers waren erg moe.

Wat ging er wat minder in de wedstrijd?

Coaching en buiten aanvallers werden erg moe. Opslag was te makkelijk en had veel fouten.