Heren 3 wint ook thuis van heren 4

Verslag

Nadat we een paar weken geleden de uitwedstrijd tegen Apollo 8 al hadden gewonnen was het afgelopen vrijdag alweer tijd voor de return tegen de mannen van vier op onze eigen vrijdagavond in De Veste. Half november en we hebben onze onderlinge ontmoetingen er al op zitten. Een bijzonder idee van de NEEvobo waar ze wellicht competitievervalsing mee tegen willen gaan, maar aan de andere kant mist onze geblesseerde libero nu beide duels en was hij bij een normaal programma waarschijnlijk wel weer fit geweest bij de return. Als je dan toch wat tegen (de schijn) van competitievervalsing wil doen is het misschien handig om voor zo’n duel geen scheidsrechter uit de eigen vereniging aan te wijzen. Overigens floot dhr Talsma een prima wedstrijd tegen twee teams die beide gewoon op eigen kracht wilden winnen.

voorspelbaar heren 4Zonder de heer Buis en met libero Hogt dus wederom in zijn dagelijkse kloffie langs de kant werd er voortvarend aan de strijd begonnen. Waar enkele weken geleden de eerste set nog een spannende was, was het nu de bedoeling om gelijk duidelijk te maken dat er voor de promovendus weinig te halen valt bij de regerend kampioen in de promotieklasse. In no-time was er een comfortabel gat geslagen en dit werd gedurende de set onderhouden. Heren 3 kon een redelijk gevarieerd spel op de mat leggen, waar aan de overkant voor het scoren slechts op een enkeling werd vertrouwd. Deze voorspelbaarheid leidde echter niet tot een goede blokkering aan de zijde van heren 3. Waar normaliter wel enkele kill-blocks per set gescoord worden vielen er nu gedurende de hele wedstrijd maar een handjevol op de grond bij de mannen van vier.

De eerste set werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven en langzaam maar zeker werd iedereen speeltijd gegund tijdens sets 3 en 4. Dit had alles weinig invloed op het spel. Helaas, want erg goed was het allemaal niet. Maar dus wel voldoende om ook deze sets met een redelijk verschil binnen te slepen. De winst was dus al binnen en de vijfsetter wederom afgewend. De belangrijkste doelen zijn dus bereikt.

Maar de mannen van vier waren nog niet compleet verslagen en kwamen prima uit de startblokken in de bonus-set. Dat kan niet gezegd worden van de koploper in de promotieklasse. Passend werd er nog een stapje teruggedaan waardoor het de spelverdeler niet makkelijk gemaakt werd om er nog iets van te maken. Maar toch, richting de “big points” kwam er een kleine opleving en stonden we opeens weer binnen bereik van onze clubgenoten. Nog 2 puntjes erbij en dan is er nog iets mogelijk. Was het idee. Maar toen werd er een service uitgeslagen en viel er een bal voor iemand zijn voeten op de grond en was het wel klaar. De laatste punten van de set waren voor de bezoekers en dat was eigenlijk ook wel terecht gezien het belabberde spel van heren 3.

 

Aanstaand weekend zijn wij vrij, dus hebben we 2 trainingen om ons voor te bereiden op de topper in de promotieklasse. 29 november spelen wij namelijk in onze eigen Veste tegen de mannen van Harambee heren 2. Zij zijn met 2 wedstrijden minder en slechts 7 punten achterstand op heren 3 de virtuele koploper, dus dit kon wel eens een leuke wedstrijd gaan worden.

Foto’s: Bruno Rogantini

Details

Datum Tijd League Seizoen
15 november 2019 20:00 Promotieklasse Heren 2019-2020

Resultaten

Team1234
Heren 325252520
Heren 521201725

Locatie

De Veste
H.F. Roetgerinklaan 1 Borne, Nederland