Heren 3 pakt vier punten na zwakke start tegen Avior HS3

Verslag

Na een weekje herstellen van de derby tegen heren 4 (4-0 winst, vanwege omstandigheden geen wedstrijdverslag beschikbaar) stonden de mannen van heren 3 afgelopen vrijdag weer in De Veste voor een potje tegen het derde team van Avior Deventer/Schalkhaar. Coach Boevink had besloten dat de mensen die woensdag op de training aanwezig waren ook de basis zouden vormen. Dhr Buis vond dit wat te makkelijk en vertrok na deze mededeling gelijk naar huis om een stel lenzen op te halen. Zodoende bestond de basis uit Slagers en 5 goed getrainde spelers. Slechts 6 man, want libero Hogt loopt even niet zo soepel, dus hij fungeert momenteel helaas slechts als assistent coach/scheidsrechter.

Nadat de scheidsrechter de leiding had genomen en ons de wedstrijd had gegeven kon er worden begonnen. Ja Apollo 8, toen kon er worden begonnen. Helaas werd dat nog niet helemaal goed begrepen. Deze set kabbelde wat voort. Af en toe vond er een leuke redding of goede aanval plaats, maar het gros van de tijd was het gezapigheid troef deze set. Toch kon Avior hier lange tijd niet echt van profiteren. Pas vanaf 17-17 werd het verschil gemaakt. Wissels konden het tij niet keren, Avior pakte het eerste punt met een duidelijke 25-20 overwinning in de eerste set.

Inmiddels had Buis zijn lenzen in en gaf diverse internal passes op c, dit tot consternatie van de tegenstander en zijn eigen teamgenoten. Gelukkig wist de scheidsrechter dit allemaal wel op waarde te schatten. Naast deze hoogstandjes werd ook de serve-druk opgevoerd en hadden de libero en zijn maten in het achterveld van Avior de grootste moeite om de bal bij hun spelverdeler te krijgen. Het zal je niet verbazen dat het spelbeeld hierdoor was gekanteld. Van een gelijkopgaande strijd was geen sprake meer, de mannen uit Deventer e.o. konden slechts lijdzaam toezien hoe de ene na de andere bal aan hun kant van het net op de grond viel. Een dikke 25-12 tot gevolg.

“Gewoon maar zo doorgaan.”, waren de inspirerende woorden van de coach tijdens de derde set. Waarvan akte. Want ook de laatste twee bedrijven waren een kat in het spreekwoordelijke bakkie voor de Bornenaren. In de derde set kwam Avior nog tot de 15 punten, maar in de vierde set werden zelfs de dubbele cijfers niet bereikt. Dit terwijl de mannen van heren 3 af en toe al smachtend in de richting van de kantine keken.

Al met al was het een prima overwinning en kan er met vertrouwen aan de voorbereiding voor de wedstrijd tegen Wevo ’70 worden begonnen. Deze zal zaterdag 9 november om 16:30 uur in ’t Trefpunt in Weerselo worden afgewerkt. Maar wij kunnen ons best voorstellen dat jij dan wat beters te doen hebt dan daar acte de presence te geven. No hard feelings.