Heren 2 weet na lange tijd weer te winnen!

Verslag

Voorafgaand aan deze wedstrijd was er op woensdagavond hard getraind. De trainer had de tegenstander grondig geanalyseerd en de training daarop aangepast. Kortom: H2 was er klaar voor! Na eerst een kopje koffie met z’n allen in het sportcafé van De Veste gedronken te hebben, konden we eindelijk eens een keer op tijd starten met het inspelen. Deze keer had Dames 7 geen vijf setter. Goed geregeld, Stef!

We begonnen sterk aan de eerste set waardoor Twente’05 genoodzaakt was om een wissel door te voeren. Helaas met weinig effect en succes. Nu heeft het ook geen effect om vol tegen een paal aan te knallen. Dat snapte Matteo uiteindelijk ook. Misschien alleen dat de tegenstander er door onder de indruk was en wij daardoor op grote voorsprong konden blijven. Zo pakten we de set met 25-19. De tweede set begonnen we iets minder goed. De concentratie was er bij sommige af waardoor we tot de 18 punten steeds op een achterstand stonden. Kijken of onze debutant Stef Dreierink hier verandering in kon aanbrengen. Jammer genoeg ging de bal niet over het net, dus werd er weer terug gewisseld. Tot op het laatste moment bleef het spannend in de tweede set. Uiteindelijk sleepten we de set binnen met 26-24. Want Mats pakte een mooie kill-block op midden.

De derde set begonnen we met Ruben aan service. Eindelijk kon hij zeer naam eer aan doen. Normaliter wordt Ruben er namelijk altijd uitgehaald door Henny. Maar dit keer niet. Ruben ging er vol voor, met gelijk al een ace. We begonnen met een goeie voorsprong in deze derde set. Maar we gaven dit uit handen. Het lukte ons niet om met onze aanval door de hoge blokkering van Twente ’05 te komen. Zo ging de derde set naar Twente’05 met 20-25.

De vierde set wisten we dat we even gas moesten geven om deze set binnen te halen. Tot de eerste vier punten stond het gelijk totdat Abe aan service kwam. Abe wist wat hem te doen stond en serveerde tot 17-5. Dat zorgde ervoor dat we de set rustig uit konden spelen. Nou rustig niet helemaal. Op het laatste moment was er nog een botsing tussen Ruben en Bram. Gelukkig liep het goed af en we wonnen de vierde set met 25-12. Eindresultaat: 3-1!

Een mooie winst voor Apollo H2. Hopen dat we deze lijn (en dit gevoel) kunnen blijven vasthouden in de komende wedstrijd. De volgende wedstijd is op zaterdag 14 maart. We spelen dan om 15.00 uur uit in Doetinchem tegen Rabobank Orion H3. Misschien zien we u daar!

Auteur: Bram van der Linde
Foto’s: Bruno Rogantini