Heren 2 vs. het All-star team van Deep’n

Verslag

Zaterdag was het weer eens de mooiste zaterdag van de week, er mocht namelijk weer aangetreden worden om een wedstrijd te spelen. Dit keer ging de reis naar het pittoreske stedeke Diepenheim, de thuishaven van onder andere Wibi Soerjadi.

Diepenheim (Nedersaksisch: Deep’n) is een stadje in de gemeente Hof van Twente in de Nederlandse provincie Overijssel, gelegen aan de Regge. Diepenheim is een centrum voor de beeldende kunst en staat bekend om de kastelen en havezaten en de in stijl aangelegde tuinen en parken. Diepenheim is een van de acht middeleeuwse steden in Twente. Het is qua inwoners de kleinste Twentse stad gebleven. Vandaar de troetelnaam Stedeke. Mede door de aanwezigheid van de feodale landgoederen en kastelen rondom de kern heeft het door de eeuwen heen zijn landelijke karakter behouden. Diepenheim kent, als een van de weinige plaatsen in Nederland, een traditie van borgmannen. Tot de vorming van de gemeente Hof van Twente in 2001 was Diepenheim de kleinste gemeente in Overijssel met een oppervlakte van 2644 hectare, 1024 woningen en 2754 inwoners. Tot zover over Diepenheim. Dan de wedstrijd.

In een goed gevulde sporthal moesten we aantreden tegen het inmiddels Deepn’se All-star team dat volgens mythische verhalen al ruim 3 eeuwen samenspeelt. Vooraf wisten we dus dat het een pittige pot zou worden. Over het verloop van de wedstrijd kunnen we vrij kort zijn. De eerste en tweede set ging met respectievelijk 25-16 en 26-24 naar Time-Out. De derde set was met 25-23 voor ons en de laatste set ging met 25-6 weer naar Time-Out. Eigenlijk hebben we weinig kans gehad op de overwinning en is 3-1 een terechte uitslag. Ons spel was weer eens grillig, met hoge pieken en diepe dalen. Om de wedstrijd toch wat kleur te geven, hierbij een aantal noemenswaardige zaken van deze middag. Uit Heren 3 deed Erwin Wes deed mee als aanvulling voor de diagonaal positie, aangezien onze Willem nog steeds niet fit is. Erwin bedankt voor je inzet! Daarnaast heeft Stef Vugteveen weer meegespeeld en hij had een belangrijke bijdrage met een sterke serviceserie.

Dan de hoofdrolspeler van deze wedstrijd, de man op de bok. De beste man in kwestie had ook deze wedstrijd weer een bijzondere stempel op de wedstrijd gedrukt. Zo werd bijvoorbeeld bij het begin van de set dusdanig snel gefloten voor de opslag, dat de teams niet eens de tijd hadden om op een juiste positie te gaan staan. Daarnaast werden regelmatig technisch foute ballen doorgelaten en technisch goede ballen afgefloten. Als klap op de vuurpijl kreeg de beste man een ‘black-out’ toen een bal door ons werd ingeslagen en via een speler van Time-Out tegen de scheidsrechter aan kwam. De tweede scheidsrechter gaf aan dat het een punt voor ons was. Oplossing van de hoofdscheidsrechter: dubbel fout want ik had een ‘black-out’… U snapt dat dit soort beslissingen zorgden voor een hoop ergernis, wat resulteerde in vliegende stoelen langs de bank, Boevink die het veld in liep en een hoop spelers bij de scheidsrechtersstoel. De beste man heeft door eigen dwalingen een pittige wedstrijd gefloten. Misschien moeten deze ‘veteranen’ in het vervolg door de Nevobo tegen zichzelf in bescherming worden genomen. Wij denken dat dit een positieve bijdrage zal leveren aan het plezier bij alle partijen.

De stand wordt nu toch wel wat spannender en het wordt zaak dat we weer wat punten gaan pakken. Aanstaande zaterdag is daar het eerste moment voor tegen de ervaren mannen van Webton heren 2. We spelen om 16.00 uur thuis in De Veste, dus zorg dat je erbij bent!

Auteur: Ruben Vreeling

Details

Datum Tijd
25 januari 2020 16:00

Resultaten

Team1234T
Heren 216242561
Tegenstander252623253

Locatie

De Veste
H.F. Roetgerinklaan 1 Borne, Nederland