Heren 2 verliest van zichzelf (en trouwens ook van WVC Volley)

Verslag

Het was weer zo ver, het tweede mocht weer aantreden in de Veste om een wedstrijd te spelen! En in het bijzonder mochten ze aantreden op een half centre court, voor de 2e keer dit seizoen.
Maar het was een wedstrijd die slecht begon, voordat er ook maar een punt gespeeld was. De nuchtere Willem was op training eerder in de week uitgevallen door een enkel blessure. Een “dikke” blessure kan wel gezegd worden. Maar hoe treden de heren dan op? Gewoon zomaar zonder Willem? Daar hadden de mannen wel een goed plan op bedacht, ze hadden (good, maar ook old) Tom Wissink van het 3e ingeschakeld. En die had natuurlijk weer zin om mee te ballen met hun tweede wedstrijd tegen WVC Volley. Wat kon er nog mis gaan?

Nou, de wedstrijd begon zeer stroef voor de mannen uit Borne. De Wierdenaren hadden een goeie servedruk en onze mannen moesten wel goed terugkomen in deze set om nog mee te doen in deze set. De set werd gewonnen met 25-23 met name door onze meegenomen diagonaal Tom, die toch nog als midden werd ingezet.
Even gas geven en de 2e set ook binnenslepen, dat was het plan dan. Maar de mannen uit Wierden hadden hetzelfde plan, en ook een sterker plan. Deze set ging met 25-13 naar de bezoekers. Wat moeten we dan doen in de 3e set? Een paar wissels en nog harder gas geven. Dat ging in deze set stukken beter, met wat jennen door het net, een een gele kaart voor WVC wonnen wij de set met 25-23. Mede dankzij een bizarre serie kiezelharde serves van Arjen… Dat mag hij vaker doen.

Kunnen we deze keer dit vast houden? Dat is een vraag waar onze mannen dit seizoen nog niet vaak “ja” op konden zeggen. Wierden ging weer gas geven, en onze aanvallers kwamen niet door het goed verdedigende WVC heen. WVC won de set met 25-19.

En voor de tweede keer dit seizoen werd er een 5e set gespeeld tegen de bezoekers. Deze keer willen wij dat laatste punt in Borne houden, en dat was het plan. Maar dit viel snel in duigen, WVC nam de 5e set mee naar huis met een duidelijke 15-3. Na wat balende gezichten en kannetjes bier verder, maar snel op bezoek bij de sponsor Il Tartufo, en een potje lasergamen maar.
Volgende week weer een kans, 16.00 in Diepenheim om te strijden tegen Time Out’75. Niks te doen? Kom gerust mee in de Spelersbus die er niet is :). Maar het is het wel waard om te komen hoor!

Auteur: Youri Bals
Foto’s: Bruno Rogantini

Details

Datum Tijd
18 januari 2020 16:00

Resultaten

Team12345T
Heren 22513251932
Tegenstander23252325153

Locatie

De Veste
H.F. Roetgerinklaan 1 Borne, Nederland