Heren 2 thuis niet langer ongeslagen…

Verslag

Ja, als je na 1 wedstrijd ongeslagen thuis bent, neemt dat grote druk met zich mee. Presteren onder die druk is een erg grote last voor de mannen (en jongens) van H2. Zo kon Arjen Lubberts de druk voor de wedstrijd al niet aan, en was hij afwezig. Dan heb je met een kleine selectie aan middens, een goed alternatief nodig. En of we die hadden, we hadden het geluk om Tom Wissink mee te nemen voor de strijd.

En dan komt de druk pas echt, de tegenstanders van de dag staan aan de andere kant van het net. Tot korte duur, want met z’n allen aan één kant inslaan is natuurlijk veel gezelliger! En toen kwam ook naar voren dat onze mannen wel licht gespannen maar in vorm zijn. Zo wist de “nieuwe” aanwinst op midden al nodige deukjes in de grond te krijgen. En dat blijft natuurlijk niet onopgemerkt bij de tegenstanders.

Zo begonnen we de eerste set ook heel goed, geen van de teams liep ver uit. En de deukjes werden op sommige momenten ook wel in de grond geslagen. Tot op de hoogte dat we in de winst in de 1e set voor ons zagen, maar niks was minder waar. We verloren de set met 23-25.

En wie laat na dat kleine verlies de moet in de schoenen zakken? Niemand natuurlijk! We gaan er weer met dezelfde inzet in en pakken gewoon die set toch? Wat hadden we dan nog nodig om het verschil te moeten maken? Daar was maar 1 antwoord op te vinden, meer ballen op Jens! Want niemand wist wat er met die vreemde jongen met haarband aan de hand was, maar spelen als een tank dat deed ‘ie! Groen was zijn haarband, en groen is de kleur van overwinning! Dus de 2e set ging naar onze kant, door net die één of twee balletjes meer op onze Jens. Afgezien van de netfoutblunder die hij maakte, zat het met de rest wel snor. We wonnen de set verdiend met 25-21.

Echter mocht het in de 3e set niet meer zo zijn. Time-Out ‘75 was op scherp gezet door die verloren set en wist in deze set het eerst tot de 25 te komen. Ondanks nodige wissels aan onze kant. De set ging naar de mannen uit Diepenheim met 19-25.

En ondanks dat we na het verliezen van de 1e set gewoon terug kwamen in de 2e set. Was het dit keer omgedraaid. Time Out maakte nog minder fouten dan dat die ervaren mannen al deden, en wij kwamen niet meer in ons spel. Deze set ging ruim verloren met 12-25. We hadden nog goeie troost aan onze gesponsorde pepernoten van onze alleskunner Matteo. Maar voor de rest vooral een leerzame dag, waar veel van te leren viel!

Nu is er weer tijd om te trainen op de verbeterpunten, zodat we volgende week kunnen knallen tegen Webton Hengelo H2 in Hengelo. Tot dan!

Verslag: Youri Bals | Foto’s: Bruno Rogantini

Details

Datum Tijd
12 oktober 2019 16:00

Resultaten

Team1234T
Heren 2232519121
Tegenstander252125253

Locatie

De Veste
H.F. Roetgerinklaan 1 Borne, Nederland