Heren 2 strijdend ten onder tegen Orion

Verslag

Na een zeer geslaagd Oktoberfeest vorige week en de schade hiervan weggetraind te hebben in de aanloop naar deze wedstrijd mochten de mannen van heren 2 aantreden tegen een geduchte tegenstander uit het zuiden. Eerst natuurlijk nog wel even wachten tot onze diagonaal klaar was met coachen. Hij presteerde het om voor een 7e keer opeenvolgende wedstrijd er een 5 setter van te maken.
Nadat deze wedstrijd tot zijn einde werd gebracht mochten we er dan eindelijk aan beginnen.

Met maar 1 spelverdeler mocht Abe het vandaag klaar spelen. Dit gebeurde erg voorspoedig met een kleine service serie zette hij ons al snel op een 3-0 voorsprong. Deze lijn wisten we door te trekken gedurende set. Maar u raadt het al, als een ploeg bij het magische getal 20 komt wordt het altijd anders. Dus zo ook nu voor de heren. Er kwamen slordigheidsfoutjes in het spel wat resulteerde in een setwinst voor Orion. 23 – 25 stond er op het scorebord.

De tweede set vlogen we ook weer uit de startblokken. Alles lukte en we zaten overal bij. De punten werden aaneengeregen. We haalden ook deze set de 20 weer. Weer bibberen? Wel nee, de voorsprong was nu zo groot dat we dit keurig uitspeelden. Een afgetekende 25 – 15 op het scorebord van onze trouwe telsters. Die ons ook deze keer weer van een lekkere versnapering voorzagen gedurende de time-outs en set wissels.

Deze lijn doortrekken zou je zeggen, dat was ook onze intentie maar dit kregen we echter niet voor elkaar. We moesten harder werken voor onze punten wat resulteerde in een spannende set voor ons publiek. Set stand was 24-24 nadat we waren terug gekomen van een aantal punten achterstand. Service in het net vanuit onze kant.. Helaas, maar niks aan de hand want zij hadden de set nog niet gewonnen. Service in het net vanuit hun kant.. Super, het staat weer gelijk 25-25. Weer een foutservice… Ja zo win je een set natuurlijk niet. Mats sloeg in deze fase nog een zeer flamboyante bal in het veld. De zaalwacht is nog steeds de deuk hiervan aan het repareren. Mats de tikkie volgt nog. Wellicht had deze dreun een positief effect op het verloop van deze set. Maar niks is minder waar. We konden niet aan het langste eind trekken. Dit resulteerde in een 26 – 28 set stand voor Orion. Tussenstand 1 – 2 in sets voor Orion.

Aan het begin van de vierde set waren onze pijlen gericht om er een 5 setter uit te slepen. Dit hadden we wel verdiend vonden we zelf. De heren uit Doetinchem dachten daar echter anders over. Zij wouden vroegtijdig aan de goudgele rakkers en deelden deze set rake klappen uit. Klappen waar wij niet van konden herstellen en dus ook niet in ons spel konden komen. Een afgetekende 14 – 25 betekende dat we deze wedstrijd niet op onze naam konden schrijven maar dat de overwinning naar Orion ging.

Aankomend weekend zijn wij vrij en kunnen we dus trainen in aanloop naar alweer een thuiswedstrijd tegen de studenten van Harambee op zaterdag 30 november. Mocht u niks doen te hebben kom ons dan aanmoedigen.

Verslag: Bastiaan Roelofs | Foto’s: Bruno Rogantini