Heren 2 pakt de verdiende volle punten

Verslag

Zaterdag werd de derde thuiswedstrijd gespeeld tegen Springendal Set-Up ’65. Het gehele team was aanwezig en gemotiveerd om er tegenaan te gaan. Apollo heeft de punten nodig om niet onderaan de ranglijst te blijven hangen. Dus deze wedstrijd tegen de nummer 3 was erg belangrijk.

De eerste set is begonnen met de meer ervaren spelers die al vrij snel het spel bepaalden. Bij een verschil van 4 punten, in het voordeel van onze mannen, werd de tegenstander al een beetje nerveus en vroeg de eerste Time Out aan bij een stand van 13-9. Waar zij op hoopten gebeurde niet. Apollo bleef een mooie voorsprong houden van 4 punten. Dus toch maar de tweede Time Out aangevraagd bij een stand van 20-16. Maar ook deze Time Out leverde niet het gewenste resultaat. Apollo bleef scoren en bij een stand van 23-19 werd er een wissel gedaan om de set snel uit te serveren. Set-Up bracht ook een wissel in en dat leek goed uit te pakken. Dan maar even weer terug wisselen bij Apollo bij een stand van 24-20. Het einde van de set was al in zicht… nog één punt te gaan… echter… wat zo makkelijk leek, was toch lastiger te realiseren. Set-Up kreeg het voor elkaar om terug te komen tot 24-23. Een Time-Out en een wissel waren nodig om de set met een stand van 25-23 te eindigen. De eerste set was binnen!

De tweede set werd begonnen met dezelfde spelers. De coach zal wel gedacht hebben: Never change a winning team! Set-Up begon de set met dezelfde spelers die de eerste set eindigden, in de hoop dat ze de positieve flow konden omzetten in winst . Echter bij een stand van 7-2, in het voordeel van Apollo, leek hun plan toch te mislukken en werd er gewisseld. Twee Time Out’s en een paar wissels verder moest Set-Up toezien dat Apollo uitliep tot een verschil van 6 punten. Apollo is niet meer in gevaar gekomen en de set werd gewonnen met 25-19. Stand 2-0 voor Apollo.

Nu was het zaak om te blijven focussen en dat het geen herhaling van de voorgaande wedstrijd zou worden. De derde set is vaak een lastige set. Emoties kunnen hoog oplopen wanneer men niet eens met beslissingen van de scheidsrechter, met gevolg een gele kaart voor Bastiaan als waarschuwing. Of dat meespeelde met het verloop van de derde set, wie zal het zeggen…? Feit is dat voor het eerst in de wedstrijd Apollo tegen een achterstand aankeek (5-9). Een paar wissels zorgden ervoor dat men de boel weer op de rit kreeg en de men doorhad waar de gaten bij de tegenstander zaten, werd achterstand omgebogen naar een voorsprong en uiteindelijk de winst 25-19. Stand 3-0, de winst was binnen.

Bij de vierde set was duidelijk de druk eraf en stond Apollo lekker relax te spelen. Al gauw was het 7-0 toen Set-Up een eerste Time-Out aanvroeg. De voorsprong werd alleen nog maar meer uitgebouwd naar 17-3. Spannend was het eigenlijk niet meer. De laatste set werd gewonnen met 25-13.Winst met maximale punten 4-0!!

Verslag en foto’s: Carmen en Bruno Rogantini