Heren 2 met de gedachten nog bij carnaval

Verslag

Vrijdagavond 28 februari stond de wedstrijd Set-Up’65 Heren 1 tegen Apollo’8 Heren 2 op het programma. Na een weekend niet te hebben gespeeld en goed feest te hebben gevierd met de carnaval gedachten mochten we om 20:30 aantreden in de Schalm.

Na een bijsterend goede oefenwedstrijd in Rijssen ging het vandaag echt om de knikkers. Al snel was het duidelijk dat we nog met ons hoofd zaten bij het fantastische niveau van afgelopen dinsdag. Echter waren we vergeten dat we nu tegen een derde divisionist spelen en een tegenstander die echt wel weet hoe ze moeten volleyballen. Met een goede servicedruk en goed variërend aanvallend spel werden we al snel op een achterstand gezet. Wij kregen hier geen vat op en dit resulteerde in een setstand van 25-19.
Nieuwe set nieuwe kansen en dit keer waren we wakker. We hadden aanvallend een antwoord op het spel van Set-Up. We konden op eigen kracht een voorsprong bewerkstelligen. Maar zoals wel vaker bij volleybal is het bij een stand van 20 punten een mentale strijd met jezelf. We maakten veel fouten vanaf dit moment en Set-Up kwam terug in de wedstrijd. We gaven een voorsprong van 22-18 weg en Set-Up won ook deze set. Ditmaal met 26-24.
Na deze set was het verzet van Apollo gebroken en konden we het niet meer opbrengen om Set-Up tegenstand te bieden en verloren ook set 3 en set 4.

Hopelijk hebben we meer kans tegen het jonge team van Twente’05. Aankomende zaterdag 7 maart om 16:00 spelen we tegen dit team. Hopelijk zien we u daar!

Auteur: Bastiaan Roelofs