Heren 2 komt net tekort tegen het ervaren Webton

Verslag

Afgelopen zaterdag moesten we aantreden tegen het veteranen-team van Webton. Deze mannen spelen al jaren in de 3e divisie, in tegenstelling van een aantal jongens in ons team. In de voorbereiding hebben we al eens tegen elkaar gespeeld en daaruit kwam duidelijk naar voren dat we het zwaar zouden krijgen.

De eerste set begonnen we wisselvallig. Bij 7-3 had Webton al een klein gat van 4 punten bij elkaar geslagen. Door hard te werken kwamen we halverwege de set weer langszij en stond het 12-12. Het harde werken kostte ons blijkbaar te veel energie, want Webton wist wederom een gat te slaan van 4 punten. Het stond inmiddels 19-15. Om het tij te keren werd een dubbele wissel doorgevoerd door de coach. Dit bracht ons wat verse krachten en wat wisselingen in ons spel. We kwamen hierdoor beetje bij beetje dichterbij tot 22-22. Helaas lukte het ons aan het eind van de set niet om door te drukken, waardoor de eerste set verloren werd met 25-23.

Met het goede gevoel van de 1e set begonnen we de 2e set een stuk stabieler. Tot 20-20 was het stuivertje wisselen en konden beide teams niet echt van elkaar uitlopen. Toch hadden we het gevoel dat er wat te halen was deze set. De aanval werd steeds overtuigender en het spel werd verzorgder. Hierdoor konden we bij de big-points het verschil maken ten opzichte van Webton. Met 25-21 werd deze set dan ook overtuigend gewonnen.

Het overkomt ons dit seizoen nog wel eens dat we ons verliezen in het enthousiasme van een gewonnen set. Zo ook de 3e set. Bij 10-5 keken we alweer tegen een forse achterstand aan. De overtuiging van het eind van de vorige set was verdwenen en daar maakte Webton dankbaar gebruik van. In het vervolg van de set leek het erop dat we toch weer konden aanhaken, we kwamen terug tot 12-10. Helaas konden we dit niveau niet lang genoeg vasthouden en liep Webton uit tot 20-13. Er werd nog geprobeerd wat te forceren via wissels en time-outs, maar dat mocht niet meer baten. De set werd dan ook verloren 25-19.

Inmiddels stonden we 2-1 achter, maar we hadden toch wel het gevoel hebben dat er wat te halen viel in Hengelo. De 4e set moest dan maar van ons worden, om toch nog wat punten mee te nemen naar Borne. Ook het begin van deze set ging weer gelijk op tot 9-9. En net als de rest van de wedstrijd kon Webton weer een aantal punten uitlopen tot 17-13. Door een goede serie van ons trokken we de stand weer gelijk naar 17-17 en werd het weer stuivertje wisselen tot 21-21. En net als de 2e set waren wij in de eindfase overtuigender en scherper dan Webton. We wonnen deze set met 25-23. Op naar de 5e set!

En ook deze set begon net als de rest van de wedstrijd. We keken in het begin weer tegen een achterstand van 4 punten aan, kwamen weer terug en het einde van de set werd weer spannend. Mede door een belangrijke serviceserie van Bastiaan kwamen we mooi terug van 10-7 achter naar een voorsprong van 10-13. Kat in ’t bakkie zou je zeggen, set binnenhalen en de kantine in. Dit bleek toch anders te gaan. Het leek erop alsof het kruit verschoten was en Webton kwam bij 13-13 langszij. Het werd dus toch nog onnodig spannend wie de wedstrijd uiteindelijk zou winnen. Een benoemenswaardig moment is het laatste punt. Op 14-13 achterstand werd geserveerd op onze Benjamin Bram. Hij zag dat de serveerder in kwestie de hele wedstrijd al flink stond na te genieten van zijn eigen service. Bram bedacht zich dan ook geen moment en speelde de bal in één keer bovenhands naar de andere kant van het net. Helaas bleek de serveerder toch wat sneller te zijn dan dat Bram dacht. Het gevolg: een perfecte pass en snelle aanval over het midden. De vijfde set werd met 15-13 gewonnen door Webton.

Helaas weer een verliespartij en wederom het gevoel dat er meer te halen viel. Als we de achterstanden in het begin van de sets kunnen voorkomen en de overtuiging erin kunnen houden, kunnen we mooie dingen laten zien. Het niveau schommelt op dit moment helaas nog te veel. Daar zal ook de aankomende trainingen weer aan gewerkt worden, zodat we aankomende vrijdag tegen directe concurrent WVC Volley een beter resultaat kunnen halen. We spelen vrijdag om 21.15 uur in sporthal ’n Dikken. Mocht je niet wat te doen hebben, kom gezellig langs om ons aan te moedigen!

Verslag: Ruben Vreeling