Heren 2 in vijf sets langs Voorwaarts

Verslag

Beste lezer, 28 september jongstleden heeft er een wedstrijd tussen de heren van het tweede en die van voorwaarts plaats gehad. Ziehier een kort overzicht.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er eerst een foto van de gehele selectie gemaakt. Netjes in tenue en op volgorde van rugnummer. Het zal ongetwijfeld nog weleens ter sprake komen, want hoewel een aantal van de leden nog net uit de luiers zijn, zijn ook de shirts van de rest op de groei gekocht.

De eerste set kwam wat stroef van start voor de thuisspelende ploeg. Na een aantal punten warmdraaien ging het dan ook eindelijk voorwaarts voor de heren van Apollo. Het is nog een beetje wennen met dit nieuwe team, maar vergeleken met de vorige wedstrijd lijkt er wel degelijk een voorzichtig stijgende lijn zichtbaar. Pas echter wel op met te vroeg conclusies trekken. Hoewel het gemakkelijk is om een trend te willen zien na twee wedstrijden zult u toch even moeten wachten op een derde meetmoment (lees wedstrijd) om er iets zinnigs over te kunnen zeggen. Afijn het ging even gelijk op en Apollo wist zelfs nog Voorwaarts achter zich te laten. Maar zoals eenieder wel weet wordt de wedstrijd pas echt boven de 20 punten gespeeld en beslist. Er werd gewonnen met een 26 tegen 24.

Over de tweede set hoeven niet teveel woorden vuil gemaakt. Deze werd door de heren van Voorwaarts met 25 tegen 17 punten gewonnen.

De derde set werd gewonnen door de heren van Apollo met een vergelijkbare stand van 25-16. Nog verkerend in een zaligmakende overwinningsroes wisten de heren van Apollo enigszins ongemerkt langs de Twellonaren te kruipen en zo net iets eerder bij de 25 punten te geraken. De vierde set werd keihard verloren door de mannen van het tweede. 25-12 op naar de vijfde set dan maar.

De nu al legendarische vijfde set. Al eerder werd er in deze wedstrijd geëxperimenteerd met een uitgestelde dubbele wissel. Mede door deze tweetraps substitutie ging Apollo er als een raket vandoor. Enig nadeel is dan weer wel dat de spelverdeler even plaats moet maken voor onze boomlange man aan de rechterzijde met als gevolg dat de eventuele set op midden naar beneden zou moeten worden gespeeld. Maar gelukkig is er genoeg power en finesse op de vleugels om ook de ballen aldaar tot score te brengen. De set werd dan ook gewonnen met 15-11.

Hoera de eerste overwinning is een feit! Proost!

Hoogachtend uw verslaggever die hier niet voor heeft gestudeerd zoveel moge duidelijk zijn.

Details

Datum Tijd League Seizoen
28 september 2019 16:15 3e divisie Heren 2019-2020

Resultaten

Team12345T
Heren 226172512153
Tegenstander24251625112

Locatie

De Veste
H.F. Roetgerinklaan 1 Borne, Nederland