Heren 1 sluit competitie af met verdienstelijke derde plek

Verslag

Het seizoen van de mannen van Apollo 8 Heren 1 zit erop. Het was een lange en spannende strijd, maar uiteindelijk hebben de mannen geen promotie weten af te dwingen. Terwijl de Hofnar-Bovo en VoCASA streden om het kampioenschap, deed Apollo nog vol mee om de tweede plek. Hiervoor moesten minimaal twee sets gepakt worden tegen VVH uit Harderwijk, tegenstander van afgelopen zaterdag.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Na een prima begin (de eerste set werd gewonnen met 20-25) liet Apollo het lopen. De tweede set was overtuigend voor VVH (25-15) en ondanks spanning in de derde en vierde set (26-24 en 28-26) wist Apollo geen vijfsetter af te dwingen. Een 3-1 nederlaag en een derde plek zijn hier het gevolg van, op 1 puntje van nummer 2 de Hofnar-Bovo. Zij mogen aankomend weekend strijden voor een plek in de eerste divisie, terwijl VoCASA uiteindelijk overtuigend het kampioenschap mocht vieren.

Tijdens de wedstrijd was de hoofdrol dit keer niet voor één van de spelers. Het verschil tussen een volleybal en een zee-egel, weten wat communicatie is of überhaupt weten welke kleur lijnen er gebruikt werden zullen beide ploegen nooit weten.

Als er teruggekeken wordt naar het afgelopen seizoen heerst ondanks de derde plek toch het trotse gevoel van coaches Rob Smienk en Rob Honigh. “Het was een lange en soms zware tocht, maar uiteindelijk mogen we blij zijn met de knappe derde plek van dit jonge team”, aldus nestor Rob Sauer. Aanvoerder Tijmen Reinders voegt daar likkebaardend aan toe: “dit seizoen is als een frikandel speciaal, maar dan zonder de saus”.

Ook werd er aan het einde van de wedstrijd afscheid genomen van elke spelers. Martijn Veenhof heeft besloten niet verder te gaan met volleybal komend seizoen en wordt bedankt voor enkele verdienstelijke jaren in Heren 1. Ook Tobias Lansink gaat Apollo verlaten. Althans, hij gaat studeren in het mooie Italië, maar zal bij terugkomst in Nederland met open armen ontvangen worden. Rob Honigh zal, zoals eerder al aangekondigd, stoppen met zijn werkzaamheden als coach bij het team. Wel blijft hij achter de schermen betrokken bij de heren- en jongenslijn van de vereniging. Spelverdeler, spelmaker en clubicoon Abe Talsma zal volgend jaar nog steeds wekelijks te zien zijn in het shirt van Apollo 8, maar dan in dat van Heren 2 in de derde divisie.

De rest van de namen zult u volgend jaar dus vast en zeker weer terug zien bij Heren 1, waardoor Rob Smienk met de mannen een nieuwe kans heeft op het kampioenschap in de tweede divisie. Voor nu is het zaalseizoen bijna ten einde en zal er veel gebeachvolleybald worden deze zomer. Casper zal wekelijks te zien zijn in onder andere de Eredivisie beach, maar ook de andere mannen zullen veel te zien zijn in het zand. Tot volgend seizoen!

Details

Datum Tijd
17 april 2019 16:02

Resultaten

Team1234T
Heren 1251524261
Tegenstander202526283

Locatie

De Veste
H.F. Roetgerinklaan 1 Borne, Nederland