Heren 1 gaat strijdend ten onder

Verslag

De spanning in de tweede divisie stijgt en voor dit weekend waren er nog vier teams die kans maakten op het kampioenschap. Naast Apollo 8 en VoCASA maakten ook De Hofnar-Bovo en Cito nog aanspraak op de titel, maar hoe is dat na dit enerverende weekend? In een volle sporthal de Veste kreeg Apollo 8 de heren van Bovo op bezoek. De uitwedstrijd ging uiteindelijk verdiend met 3-2 naar Apollo, maar dat biedt uiteraard geen garanties voor deze wedstrijd. Zou in deze wedstrijd faalangst bij een van beide ploegen een rol spelen? Of is het juist tijd voor hun piekmoment? De spanning was vooraf in ieder geval te snijden.

Deze spanning was ook in de eerste set te zien bij de thuisploeg. Waar Bovo liet zien te knokken voor elk punt, was dit aan Bornse kant niet echt zichtbaar. Weinig druk in de service en matig verdedigend werk zorgde ervoor dat de mannen uit Aalten goed in hun spel kwamen. Ondanks een kleine opleving in het midden van de set wist Apollo niet te laten zien waarom ze tweede op de ranglijst stonden. Met 18-25 ging de set dan ook overtuigend naar Bovo.

Gelukkig wisten de mannen van Apollo hun rug te rechten in de tweede set en leek het iets minder op brandhout. Door als een team hard te blijven werken bleef het de gehele set spannend. Beide teams wisten geen afstand te nemen en hierdoor stond er bij de 25 punten een gelijke stand op het scorebord. Helaas voor de thuisploeg wist Bovo het tweede setpunt te benutten en ging de set met 25-27 naar de bezoekers.

Dat het een lastige wedstrijd zou worden was voor Apollo duidelijk. Beide ploegen liggen dicht bij elkaar en de spanning van de tweede set was ook in de derde set zichtbaar. Beide ploegen gingen vol voor de winst en Apollo nam een kleine voorsprong. Bij een 19-18 stand in het voordeel van Apollo leek de spanning in de wedstrijd terug te komen, maar dit liet Bovo niet zomaar toe. Overtuigend wisten de bezoekers ook deze set te winnen (20-25), waardoor een nederlaag voor Apollo een feit was.

Om kans te maken op de titel moest Bovo de wedstrijd met 4-0 winnen, waardoor ook deze set bol stond van de spanning. Het komt niet vaak voor dat een set zo lang spannend blijft, maar in een knotsgekke set bleven de ploegen gelijk aan elkaar. Ook bij de 25 punten stond er een gelijke stand op het bord. Apollo 8 kreeg kansen om de set te winnen, want de ploeg kreeg maar liefst 9(!) setpoints. Toch ging ook deze set naar de bezoekers uit Aalten, want zij wisten het 7e matchpoint uiteindelijk te benutten. Met 37-39(!) ging ook deze enerverende set naar Bovo.

Uiteindelijk heeft Apollo gestreden voor wat het waard was, maar is het kampioenschap nu definitief uit zicht. De kampioen zal aanstaande zaterdag bekend worden, aangezien nummers 1 en 2 het dan in Aalten tegen elkaar opnemen. VoCASA zal alle zeilen moeten bijzetten om als winnaar van het veld te stappen. Voor Apollo is de tweede plek en de promotiewedstrijden het hoogst haalbare, maar dit zal niet gemakkelijk worden. Allereerst moet het aankomende zaterdag in Harderwijk zien af te rekenen met VVH, maar daarnaast zal Bovo punten moeten laten liggen in de topper tegen VoCASA.

To be continued, aanstaande zaterdag om 15:00 uur in Harderwijk. Graag tot ziens!