Goede voorbereiding is het halve werk bij Heren 2!

Verslag

Vrijdagavond moesten we een uitwedstrijd spelen tegen Twente ’05 HS1. Rond kwart over zes vertrokken we richting Enschede. Dat lijkt een eenvoudige opdracht, maar dat bleek achteraf toch nog een uitdaging. Bij binnenkomst op de Zuiderval werd onze midspeler aangehouden door de politie. Drie ‘verdachte’ heren in een auto van een vrouw…. Tja daar kan de politie in Enschede niet aan. Het gevolg: een aanhouding door de politie. Gelukkig konden zij na wat uitleg ook richting de sporthal afreizen. Daar bleek dat Matteo zijn sportschoenen was vergeten. Voor het inspelen alleen al heel lastig, laat staan voor het spelen zelf, maar voor de teamkas wel kassa: KRASLOTEN! Gelukkig was de team-fotograaf samen met vrouwlief ook richting Enschede afgereisd om hun zoon zijn volleybalschoenen te brengen. Deze ‘onrustige’ inspeeltijd was uiteraard niet de ideale voorbereiding voor deze wedstrijd.

Aan het begin van de eerst set verliep het dan ook nog niet zoals coach Henny Boevink voor ogen had. Een wat mindere passlijn veroorzaakte dat we op een achterstand kwamen en daardoor kon Twente ’05 zich in de eerste set goed neerzetten. Deze set ging verloren met een stand van 25-14.

In de tweede set werd het over een andere boeg gegooid waardoor spelers werden gewisseld. We konden hierdoor meer weerstand bieden aan Twente ’05. Door de nieuwe energie in het team lukte het ons om Twente ’05 onder druk te zetten. Jammer genoeg hadden we met elkaar niet de energie om dit een hele set vol te houden. Toen beide teams rond de 20 punten kwamen werd het spannend en maakten we het elkaar aan beide kanten moeilijk. Aanvallend kwamen we net wat tekort, en konden we niet doorbreken bij de tegenstander. Twente ’05 had veel ballen in de verdediging. Dit was ook de reden dat wij weinig keuzes hadden in de aanval en dat we dus onnodig punten weg geven. Deze set (25-23) ging jammer genoeg ook naar Twente ’05. Tussenstand 2-0 achter!

In de derde set kwam er een andere spelverdeler en diagonaal in. Een goede keuze van onze coach Henny Boevink: we gingen warempel weer écht volleyballen! Onze diagonaal, Stef, ging geheel los op alle set-ups die hij van de spelverdeler (Youri) kreeg. Hierdoor kwam H2 Apollo 8 weer in een flow. Mede door deze mooie aanvallen maar ook harde opslagen maakten we veel punten. De tegenstander kon hier niet goed op anticiperen. De pass ging niet goed, de spelverdeler kreeg de set-ups niet lekker weggezet, kortom weinig punten voor Twente ’05. Het enige wat men kon doen was spelers wisselen. Hierdoor kwam Twente ’05 weer beter in de wedstrijd en gingen ook weer beter spelen. Tot aan het einde van deze set was dan ook spannend. Er leek bijna geen einde te komen aan de set. Maar Apollo 8 wist hier gelukkig wel een einde aan te maken met setstand van 26-28. Dit was ook een welverdiende eindzege van deze set. Door iedereen was er hard en goed gewerkt.

Ondertussen was de toon van de wedstrijd wel gezet. Beide team waren aan elkaar gewaagd, en gingen door het vuur. In de vierde set ging het er ‘hard aan toe’. Ieder team ging ervoor om deze set naar zich toe te trekken. De vechtlust was voelbaar in de hal. Tot aan 15 punten ging het gelijk op. De pass was goed daar kwamen dan ook mooie aanvallen uit. Maar ondanks alles was het net een maatje te groot voor H2 van Apollo 8. En hierdoor kwam Twente ’05 voor te staan. Het lukte ons niet meer om de set te pakken. Deze laatste set ging met 28-26 naar Twente ’05. Dit betekent dus dat we uiteindelijk verloren hebben met 3-1 van Twente ’05 HS1. Met dit resultaat blijven we gelukkig nog met één punt boven Twente ’05 staan.

Tip: ga nooit onvoorbereid naar de Veste; check je sporttas; denk aan je schoenen; neem niet de auto van de vrouw mee, etc.!
Aanstaande zaterdag, 16 november, speelt Apollo 8 HS2 een thuiswedstrijd tegen Rabobank Orion Volleybal Doetinchem HS3 om 16:00 uur. Mocht je niks te doen hebben kom dan gezellig kijken en moedig ons aan!

Verslag: Bram van der Linde