Gekrompen T-shirts, of gegroeide jongens? (HS 5)

Verslag

Deze week kachelden we met z’n allen naar Vriezenveen. Tegenstanders waarvan we wisten dat we punten kunnen halen, want we hebben ze twee weken geleden verslagen bij het senioren toernooi in de Veste.
De verloren wedstrijd shirts waren teruggevonden, maar toen deze na het inspelen werden aangetrokken kwamen er wat stemmen naar boven. “Ze zitten wel een beetje strak rond de schouders.” “De contouren zijn wel goed zichtbaar!” “Wie heeft ze gewassen?!” Nouja, of het nou de wasmiddel is of de Coronakilo’s, we zullen het wel nooit weten. We gingen in ieder geval met goede zin en strakke shirts de eerste set in:

Set 1
Wegens afwezigheid van Roel begonnen we deze set met Gerben als dia. Die man kan ook alles. Helaas begonnen we de set stroef en kregen we de pass niet onder controle. Meteen een achterstand van 7-0. Na twee time-outs van Marcel en Gerben te vervangen door Sander kwamen we nog een beetje terug, maar de achterstand was helaas te groot. Ook werd er nog onder het net door geserveerd, maar tot verbazing was het dit keer niet Gerben maar de tegenstander. We krijgen overigens nog steeds een rondje van de vorige wedstrijd die Gerben tot nu toe heeft verzuimd uit te betalen. Stand 25 – 13.

Set 2 hadden we een beter begin. De speeches van Marcel hadden toch wat impact gehad en onze pass lag beter, waardoor er mooie keuzes konden worden gemaakt bij de spelverdeling. Ook lag onze servicedruk hoog. Op deze manier bouwden we een mooie voorsprong op en die wisten we vast te houden tot het eind. Stand 20 – 25.

Bij de 3e set kwamen er de nodige wissels in. Gerben naar de spel, Nick naar de buiten. We begonnen weer goed, en gingen gelijk op tot 15 – 15. Helaas vielen er toen toch gaten waardoor we de set niet binnen konden slepen. Vooral in de pass lieten we het liggen. Stand 25 – 20.

De laatste set, Thomas er weer in op spel, Ewoud voor Djorro, op naar de 5e set dachten we. Ook dat plan ging helaas niet door. Ons spel zakte compleet in elkaar, geen enkele pass kwam nog aan en dit resulteerde snel in een stand van 20 – 5 achter. De Vries is er nog even in gekomen op de dia en na een korte peptalk begonnen we weer op te leven. De druk werd opgevoerd en we kwamen nog redelijk terug, maar niet voldoende voor een overwinning. Stand 25 – 14.

Ondanks het verlies hebben we toch een stijgende lijn laten zien door een punt te pakken. Aanstaande zaterdag onze 1e thuiswedstrijd, waar we onze eerste overwinning willen behalen!