Eerste verlies van HS 1? Of toch niet?

Voorbeschouwing

Na lang geen wedstrijd verslag te hebben gehad zijn we teruuuuuug! Guess who’s back, back again!

De tegenstander begon goed met een harde aanval, toch had libero Robbin de bal onder controle. Setter Tijmen sloeg de bal met een mooi verrassingseffect recht in het midden. Met Smienk & Thijmen die dit keer de taak van Harry overnamen bespraken we de zwakke plekken van de tegenstander. Door dit tactisch overleg heeft de tegenstander twee time-outs aangevraagd! ??

Toch blijft de tegenstander volhouden wat resulteert in een timeout aan onze kant, dit was een tactische time-out, want we probeerden de opslag reeks van de tegenstander te doorbreken. En dit lukt en Hampsink smasht de bal recht naar beneden! ?? toch viel de pass aan het einde weg, en maakte we het onszelf moeilijk. Ondanks deze onnodige spannende rally’s hebben we uiteindelijk de set afgemaakt met 25-20??

Na lange rally rosst Wes ‘m erin. We blijven aan set doordat Jesse de bal recht naar beneden slaat. Toch pakt de tegenstander met een harde serve aantal punten waardoor we nu achter staan met 09-06.
Time-out is aangevraagd en we beginnen weer met goede hoop. Toch blijft de tegenstander met aanval erg sterk, zo sterk dat onze blok m niet heeft en de paas er niet onder kan komen. Door de opslag van Tom F pakken we weer wat puntjes wat zorgt voor een time-out bij de tegenstander! Wel staan we nog achter met een stand van 18-14. Smienk zet twee tactische wissels in, waaronder hijzelf en Jelle. Maaaar, 5 puntjes later worden deze jokers er weer uitgewisseld. Toch verliezen we deze set met met 25-18.

Derde set beginnen we goed, met een mooie aanval van Jelle rammen we de bal erin. Vervolgens een goede sterkte blok van Tom S waardoor de tegenstander geen kans heeft om de bal er tussendoor te krijgen. Tom kan niet alleen blokken, maar ook aanvallen! Toch verliezen we de puntjes elke keer aan de tegenstander. Tijmen spreekt de jongens weer even wat moed in tijdens de time-out, want het gaat niet helemaal soepel. Na paar mooie bloks en aanvallen is de stand nu 19-14 voor de tegenstander. Coen besluit de regie maar even aan onze kant te houden door mooi te serveren. Ondanks mooie opslag reeks raken we de grip op de bal kwijt, stand is inmiddels 22-15 voor de tegenstander. De tegenstander blijft sterk aan set en ook deze set verliezen wij jammer genoeg met een stand van 25-15.

Vierde set begint goed en slaat Jelle de bal zo hard in de blok dat de bal uitvliegt. Door nogmaals een mooie harde aanval van Jelle valt de bal bij de tegenstander zo voor de voetjes. Het lijkt erop alsof we ons herpakken want Jelle blokt samen met Coen de bal zo mooi af dat we de eerste puntjes in ieder geval binnenhalen. Tom F heeft met zijn aanval een puntje gemaakt waarna hij als beloning zelf mag opslaan. Ondanks mooie bal van Tom F pakt de tegenstander weer paar puntjes. Na paar mooie puntjes van de tegenstander, slaat de tegenstander de bal paar punten achter elkaar uit en zijn wij nu weer aan set.
Doordat Tom S in een lekkere opslag reeks zat pakken we veel punten terug, nu vraag je je af, hoeveel staat het nu? 19-11 voor ons ??
Ondanks dat de tegenstander wel wat puntjes achter staat eindigt de set toch nog met 19 punten voor de tegenstander, maar eigenlijk maakt dat natuurlijk niet uit want uiteindelijk hebben wij deze set gewoon gewonnen?

Setstand is dus nu 2-2. Eindigen in gelijkspel doen ze bij volleybal niet aan dus krijgen we een 5e set om revanche te pakken. En na het toch nog spannend te hebben gemaakt eindigt de stand met 15-13 voor Apollo??????
Dit wedstrijd verslag mag dan misschien wel lang zijn, maar dat was de wedstrijd ook. Toch hebben we na de lange en goede inzet de wedstrijd gewonnen met 3-2 en sluiten we hiermee het verslag af!