Dames 1 onderuit tegen Sneek

Verslag

In de laatste thuiswedstrijd van 2018 speelde Apollo 8 tegen VC Sneek. Op zaterdag 15 december bleken de Friese dames helaas te sterk en wonnen de wedstrijd met 0-3.

Beide teams begonnen goed aan de wedstrijd en tot de vijftien punten ging de stand gelijk op. Een aantal persoonlijke fouten zorgden ervoor dat VC Sneek in de tweede helft van de eerste set de voorsprong pakte. Ook aanvallend kwam Apollo 8 moeizaam tot scoren waardoor de set met 17-25 verloren ging. De tweede set was een kopij van de eerste set. Opnieuw ging het gelijk op, maar in de tweede helft van de set trok VC Sneek aan het langste eind (17-25). Apollo 8 begon scherp aan de derde set en pakte direct de voorsprong. De Bornse formatie leek naar de winst te gaan, maar gaf een voorsprong van vijf punten uit handen. VC Sneek won uiteindelijk met 24-26 de set en nam de punten mee naar Friesland.

Niveau nog niet constant genoeg

‘We beginnen de wedstrijd goed, maar laten de tegenstander weglopen door eigen persoonlijke fouten’, aldus passer/ loper Rinske Hofste. ‘In de derde set geven we een ruime voorsprong weg, echt zonde. Het niveau is nog niet constant genoeg.’

Afmaken het probleem

Trainer Thijs Oosting vult Rinske aan: ‘We halen in het begin van de eerste twee sets een goed niveau, maar halverwege maken we te veel persoonlijke fouten en weten we het niet aanvallend af te maken. We hadden vandaag natuurlijk minimaal een set moeten winnen. Je mag het niet weg geven als je in de derde set vijf punten voor staat. Erg jammer.’

Op zaterdag 22 december speelt Apollo 8 haar laatste wedstrijd van het jaar. De Bornse dames gaan op bezoek bij landskampioen Sliedrecht Sport. De wedstrijd begint om 20.00 uur in sporthal De Basis in Sliedrecht.